Yunona написа:Вчера сготвих нещо просто и вкусно, но забравих да го снимам :)
Критараки със зеленчуци.
Критараки е гръцка паста с форма на едър ориз (наричат го още ризон). Сварих за 5 минути 250 г критараки в 2 л. вода, която овкусих със сол и сушени зеленчуци.
В дълбок тиган задуших за 4-5 минути голяма глава лук, 4 стръка пресен чесън, 2 моркова на дребни кубчета, после добавих 2 червени чушки на ивички, 2-3 минути след тях и две тиквички на малки кубчета. След още 5 минути сложих два средни домата от консерва (отцедени), отцеденото от водата критараки, сол, черен пипер и готвих още 5 минути. Накрая добавих нарязан магданоз, разбърках и махнах от котлона. Това е. Много приятно, леко и засищащо ястие. Може да се поднесе и като гарнитура за някой месояден.
Или да се наръси с някакво сухо жълто сирене.
Много харесвам ориз със зеленчуци
. Предполагам, че ще стане и с обикновен ориз, нали? Ти защо точно този тип си използвала?