Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Третирате ли бенките по някакъв начин?

03 Юли 2015, 14:14

Pacienti написа:
Mon_ton написа:Добре как разбирате, че някоя бенка е застрашена? Обикновени, гладки и малки бенки фактор ли са?! :roll:

Следя си тялото за нови бенки и ходя на профилактични прегледи, тук много добре е обяснено:
http://www.drkaliasheva.com/articles/benkite

Това ме навежда на мисълта, че трябва да се прегледам, тъй като преди месец ми се появиха две изпъкнали бенки, които виждам, че в момента са доста по-променени, та като взема направление и мина преглед ще съобщя какво е станало :roll:

06 Юли 2015, 14:06

Harmony написа:
Pacienti написа:
Mon_ton написа:Добре как разбирате, че някоя бенка е застрашена? Обикновени, гладки и малки бенки фактор ли са?! :roll:

Следя си тялото за нови бенки и ходя на профилактични прегледи, тук много добре е обяснено:
http://www.drkaliasheva.com/articles/benkite

Това ме навежда на мисълта, че трябва да се прегледам, тъй като преди месец ми се появиха две изпъкнали бенки, които виждам, че в момента са доста по-променени, та като взема направление и мина преглед ще съобщя какво е станало :roll:

Ако ще ходиш на море, отиди преди това на преглед, слънцето е противопоказно за бенките.
После разкажи. :)

07 Юли 2015, 16:12

Аз преди седмица премахнах две бенки. За момента е противопоказно да излагам участъците на агресивна слънчева светлина. Съветвам ви да се консултирате с дерматолог, ако някоя бенка ви притеснява ;)

08 Юли 2015, 13:32

Filipa написа:Аз преди седмица премахнах две бенки. За момента е противопоказно да излагам участъците на агресивна слънчева светлина. Съветвам ви да се консултирате с дерматолог, ако някоя бенка ви притеснява ;)

Колко време след премахването е добре да се пазиш от слънцето, казаха ли ти? :roll:

09 Юли 2015, 12:31

Ginger написа:
Filipa написа:Аз преди седмица премахнах две бенки. За момента е противопоказно да излагам участъците на агресивна слънчева светлина. Съветвам ви да се консултирате с дерматолог, ако някоя бенка ви притеснява ;)

Колко време след премахването е добре да се пазиш от слънцето, казаха ли ти? :roll:

Ginger, цял живот се пазиш, силното слънце е противопоказно за всички. Бенките задължително се покриват и не трябва да се излагат на пряка слънчева светлина.

09 Юли 2015, 14:40

Gorica23 написа:
Ginger написа:

Ginger, цял живот се пазиш, силното слънце е противопоказно за всички. Бенките задължително се покриват и не трябва да се излагат на пряка слънчева светлина.

А ти всички бенки ли си покриваш, когато ходиш на плаж? :o :shock: :shock:

09 Юли 2015, 16:28

Аз ако си прикрия всички бенки ще стана като далматинец :mrgreen:

09 Юли 2015, 16:53

Monika_Spasova написа:Аз ако си прикрия всички бенки ще стана като далматинец :mrgreen:

:oops: Боооожее, верно такива луди хора имало, аз не мога да си представя цялата като съм в бенки какво да правя, да не се показвам на слънце, да ходя с бурка? :lol:

09 Юли 2015, 17:07

Е, носенето на такива дрехи си има своята причина, щом точно по южните страни ходят покрити от глава до пети, ясно е, че е по-добре за кожата, но ако редовно се преглеждате и пазите само по-големите бенки няма защо да се притеснявате.

10 Юли 2015, 11:25

Ginger написа:

Месец-два. Като цяло не е препоръчително да се излага на слънце въобще, но това е практически невъзможно. Премахването на тази бенка не беше с лазер, а изрязване. Води се оперативна намеса. Нито ме боля, нищо. Лек дискомфорт, но е в границите на нормалното ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15