Терапии с ракия против настинка, коя е най-ефективната?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Терапии с ракия против настинка, коя е най-ефективната?

Мнениеот Mamacita » 12 Фев 2015, 17:52

Какви ли не неща чух като ефикасни против настинка, първоначално беше памук с ракия в пъпа, после същото в ушите и същото в носа. То, че ракията е лек, лек е и все пак не смятам, че трябва да се прилага безразборно, затова ви пиша.

Търся само изпитани тарапии с ракия против настинка, които не могат да наранят нежната кожа, но в същото време трябва да са достатъчно ефективни :idea:
cotton-in-ear.jpg
cotton-in-ear.jpg (19.88 KiB) Прегледано 3436 пъти
Според вас, например когато използваме компреси с ракия, то тя колко градусова трябва да бъде, за да е ефективна и да не гори кожата :roll: От друга страна, редно ли е да се слагат памуци в ушите, не крие ли това някаква опасност или пък в носа? :roll:

Какви ефективни терапии с ракия прилагате вие и кои са възможно най-приятните и бързо могат да поправят настинал или грипав човек? :roll:
Mamacita

Re: Терапии с ракия против настинка, коя е най-ефективната?

Мнениеот franky » 12 Фев 2015, 17:56

Това с памука напоен с ракия, наистина помага за отпушване на носа :idea: но за друго не зная :roll:
franky

Мнениеот Pipilota » 13 Фев 2015, 10:35

Аз ракия не си слагам никъде - т.е. като уши, нос, пъп! Слагам на компреси, като задължително мажа мястото с Мас - пробвала съм с олио - не става. Ракията гледам да е към 40 градуса, ако имам по-силна изобщо не мисля, разреждам я с вода и на вкус преценям. :lol: :lol: :lol: Използвам компресите и при децата, като задължително слушам какво казват, кажат ли, че им пари не ги убеждавам, че ме лъжат, а проверявам, ако е дори и леко зачервена кожата махам компреса!
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Rali_hr » 15 Фев 2015, 10:46

Аз също съм против навирането на памучни тампони където намеря за добре - пъп, нос, уши. :mrgreen:
Предпочитам външните компреси, отколкото по такъв начин да ги слагам. Използвам ракията само за компреси! И за мезе на мезето. :lol:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот silver933 » 23 Фев 2015, 13:12

Пробвал съм да си правя терапия тип компреси, не и нещо друго или по-сериозно. Разбира се старая се, за да си убивам микробите, да си пийвам всеки ден по малко :)
Аватар
silver933

Мнениеот Alex_mor » 18 Юни 2015, 10:01

Памук досега не съм си слагал никъде, но пък вътрешно при настинки си пийвам, слагам си и като капки за нос.
Alex_mor

Мнениеот dDedov » 18 Юни 2015, 10:19

Alex_mor написа:Памук досега не съм си слагал никъде, но пък вътрешно при настинки си пийвам, слагам си и като капки за нос.

Като дете баба ми слагаше тампони в носа напоени с ракия и имах много лоши спомени :D сега само външно или на компрес на гърдите или гърлото, когато кашлям :idea:
dDedov

Мнениеот кора-бия » 18 Юни 2015, 10:33

само вътрешна терапия си прилагам, зимата греена ракия, много добре ми действа ;)
кора-бия

Мнениеот Rali_hr » 15 Яну 2016, 13:08

кора-бия написа:само вътрешна терапия си прилагам, зимата греена ракия, много добре ми действа ;)

тази е най-сигурна. тея терапии много често ги прилагат върху децата, ама там няма как да стане, че ще е страхотия. :D
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Pipilota » 19 Яну 2016, 10:44

Между другото, аз съм чувала за доста деца, които са ги наливали с алкохол и са им правили попара с вино, за да спят по-добре, ей ти лечение! :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Следваща

Назад към Домашен лекар