Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Как действате, когато задържате течности в организма си?

13 Фев 2015, 12:32

Скоро не ми се беше случвало, но вече няколко дни не мога да спадна, добре че имам едни резервни маратонки, с които да ходя напред назад :D

Не зная на какво се дължи, предполагам, че е свързано с някакви женски неразположения, но ме притеснява факта, че дни наред очите ми са така подпухнали,
2014.png
2014.png (133.87 KiB) Прегледано 4780 пъти
както и цялото ми тяло. Чувствам се дебела, тромава, ужасно е :(

Не мога да разбера какво трябва да се прави в такива ситуации, обикновено преди много често ядях маслини на вечеря, а те са доста солени и си мислих, че това е причината, :idea: сега вече ям почти безсолно и пак се получава това задържане на течности в организма! :evil:

Дайте ми някакви съвети с какво мога да изчистя тялото от задържаните течности, ако е възможно това по някакъв начин :idea: и как да разбера защо ги задържам в организма си? :?: :!:

Re: Как действате, когато задържате течности в организма си?

13 Фев 2015, 12:39

Не зная дали има начин да бъде избегнато това, освен да се консултираш с лекар, за да се намери първопричината :idea:

13 Фев 2015, 12:46

По принцип аз знам метод да се извличат излишните течности и ще ти го споделя без проблем, но да разбереш защо задържаш вода вече имаш нужда от преглед и консултация и не бива да я пропускаш! Иначе за олекване, мога да ти предложа да си свариш 50гр. кафяв ориз и да го изядеш през деня и водата да му изпиеш -вариш 50гр. (около 1 шепа ориз) в 1л. вода. И ядеш през този ден само това и плодове и повече течности пий! :)

13 Фев 2015, 14:00

Бих се шашнала, честно да ви кажа. Подуването може да показва и проблем със сърцето дори, не бих си мислила как да се излекувам сама, бих изтичала в най-лошия си вид при доктора, за да разбрем какъв е проблема!

13 Фев 2015, 14:13

S_Milenska написа:Бих се шашнала, честно да ви кажа. Подуването може да показва и проблем със сърцето дори, не бих си мислила как да се излекувам сама, бих изтичала в най-лошия си вид при доктора, за да разберем какъв е проблема!

И аз бих направила същото, доста си е страшно да задържаш толкова течности, може да е най-безобидното, но може и да не е, по-хубаво човек да си "върже гащите" както се казва.

13 Фев 2015, 15:43

Ходя на лекар :lol: :lol: :lol:
А иначе съм пила водя от овес и ми помагаше, оризовата вода също помага. :)

13 Фев 2015, 21:13

Може би имате алергични проблеми с козметика или храни и това да дава отражение.

14 Фев 2015, 10:07

Martina8893 написа:Може би имате алергични проблеми с козметика или храни и това да дава отражение.

Така е, може и да е нещо толкова просто, но според мен да се рискува е абсурдно просто, такова подуване може да е от всичко, то е страшно малко да ти се подуят краката, а какво остава целия да подпухнеш!

14 Фев 2015, 21:57

Хапчета от рода на противозачатъчни,някои други лекарствени продукти които сте ползвали или опитвали може да са причината,храната или някакви видове билки под формата на чай или сокове може да доведат до този проблем.Прекалената употреба на дадени витамини също могат да доведат до странични ефекти.

15 Фев 2015, 08:34

Martina8893 написа:Хапчета от рода на противозачатъчни,някои други лекарствени продукти които сте ползвали или опитвали може да са причината,храната или някакви видове билки под формата на чай или сокове може да доведат до този проблем.Прекалената употреба на дадени витамини също могат да доведат до странични ефекти.

Вие самата посочвате толкова много възможности, а аз съм виждала с очите си проблеми със сърцето как водят до такова подуване, така че мисля, че експериментите тип ще ми мине и ще се оправя сам като започна да ям ориз са ненужни. :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2