Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота
Правила на форума
Добави отговор

Как действа и как да действаме с кокосовото масло върху косата, дайте идеи?!

13 Фев 2015, 13:29

Една приятелка вчера си взе кокосово масло, за да си прави маска за хидратиране и против омазняване на косата :idea:
Не съм много убедена, че ще има точно такова действие кокосовото масло, затова реших да се допитам до вас - как действа и как да действаме с него? :roll:

Мисля, че ефективността ще е още по-добра ако се направи в съчетание с други продукти като яйце, мед, канела :roll:
Какво мислите вие, в такъв случай освен да подхраним косата с кокосово масло, какво друго можем да постигнем :idea: да спрем косопада, например? :roll:
Coconut-oil.jpg
Coconut-oil.jpg (22.32 KiB) Прегледано 959 пъти
И една последна питанка - според вас задължително ли е да стопим кокосовото масло преди да го сложим към маската с другите продукти или можем просто да ги омесим добре :roll:
Надявам се на повече готини идеи за маски за коса с кокосово масло, ще съм още по-щастлива ако ми споделите и такива с бързо действие! :) :) :)

Re: Как действа и как да действаме с кокосовото масло върху косата, дайте идеи?!

13 Фев 2015, 13:35

Да, определено хидратира косата кокосовото масло и не мисля, че ще има проблем да комбинираш с канела, въпреки че точно това не бих направила, тъй като съм чувала, че полепва и много трудно се измива от скалпа :idea:
А относно топенето, мисля, че пак е излишно, може просто да го оставиш в по-топла стая, тъй като температурата му на топене е ниска, то ще е меко и няма да ти се налага да го разтапяш до течно състояние :idea:

Re: Как действа и как да действаме с кокосовото масло върху косата, дайте идеи?!

13 Фев 2015, 13:41

Аз съм си правила маска с кокосово масло. Разтопих го на водна баня и го затоплих там - трябва да е меко маслото, след това навлажняваш косата, втриваш с памук в корените по целия скалп, слагаш си топла влажна кърпа на главата за 15мин. Отмива се добре след това с шампоан. Кокосовото масло е много мазно и може да мине много време, докато го отмиеш, ако се намажеш по умотворение с него. А може и за продължителен ефект да си сложиш 1 лъжичка разтопено масло в балсама си.:)

13 Фев 2015, 14:14

Много харесвам кокосово масло и аз бих пробвала някоя маска, засега го ползвам за лицето, за косата още не съм :)

15 Фев 2015, 12:45

Наистина ще е много трудно да се измие после кокосовото масло, със сигурност има някоя тайна, когато си правим маската, иначе не знам как би се измило кокосовото масло, то е дори по-мазно от олио! :mrgreen:

19 Фев 2015, 19:27

S_Milenska написа:Аз съм си правила маска с кокосово масло. Разтопих го на водна баня и го затоплих там - трябва да е меко маслото, след това навлажняваш косата, втриваш с памук в корените по целия скалп, слагаш си топла влажна кърпа на главата за 15мин. Отмива се добре след това с шампоан. Кокосовото масло е много мазно и може да мине много време, докато го отмиеш, ако се намажеш по умотворение с него. А може и за продължителен ефект да си сложиш 1 лъжичка разтопено масло в балсама си.:)

Доста сложно изглежда, дали наистина си струва, толкова ли е чудотворно кокосовото масло? Моята коса до скоро беше адски мазна, а напоследък е много суха! Мога да не се къпя със седмици. :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

26 Авг 2015, 15:13

Elica написа:
S_Milenska написа:Аз съм си правила маска с кокосово масло. Разтопих го на водна баня и го затоплих там - трябва да е меко маслото, след това навлажняваш косата, втриваш с памук в корените по целия скалп, слагаш си топла влажна кърпа на главата за 15мин. Отмива се добре след това с шампоан. Кокосовото масло е много мазно и може да мине много време, докато го отмиеш, ако се намажеш по умотворение с него. А може и за продължителен ефект да си сложиш 1 лъжичка разтопено масло в балсама си.:)

Доста сложно изглежда, дали наистина си струва, толкова ли е чудотворно кокосовото масло? Моята коса до скоро беше адски мазна, а напоследък е много суха! Мога да не се къпя със седмици. :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

М, няма смисъл да се къпем, само ресурс хабим :lol: Но опитай, със сигурност не може да ти навреди, а и със сигурност ще заздрави косъма :!: ;)

16 Ное 2015, 16:45

:rolling: Ако се осланям на идеята да не се къпя не знам направо за околните каква радост ще е :) Но и аз мисля да пробвам малко да си заздравя косата, че през зимата става по-чуплива сякаш и по-изтощена.

16 Ное 2015, 16:51

В магазините има толкова много маски за коса и за по 3-4 лева,а в ие кокосово масло, което да ви прави косите мазни и грозни, после как ще кажете че сте се къпали, като ще приличате на всичко друго, но не и на изкъпани. :lol:

17 Ное 2015, 14:56

Slavena написа:В магазините има толкова много маски за коса и за по 3-4 лева,а в ие кокосово масло, което да ви прави косите мазни и грозни, после как ще кажете че сте се къпали, като ще приличате на всичко друго, но не и на изкъпани. :lol:

Като махнем другото, то досега не е имало маска, която да ми помогне по какъвто и да е било начин за заздравяване на косата, в най-добрият случай става по-мека, но докато е мокра пак си се заплита ужасно, чак като изсъхне има някакъв минимален ефект.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2