Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

20 Фев 2015, 13:23

Ааа, как някой ще предпочита да има кръв в месото, много гнусно изглежда и звучи!!! :o :o :o

Re: Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

20 Фев 2015, 13:59

rabotnata pchela написа:Ааа, как някой ще предпочита да има кръв в месото, много гнусно изглежда и звучи!!! :o :o :o

Всяккави луди ги има, предпочитания и вкусове! Нали знаеш, други смятат, че е редно да пият кръвта на животното, за да му вземат силите, хаха :)

Re: Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

20 Фев 2015, 15:36

Никога не ми е пречило това дето се отделя бялото, никога не го махам, какво като е кръв, сякаш не знаем какво има в месото. Купувам го и толкова нито го мия нито нищо.

Re: Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

20 Фев 2015, 16:14

Slavena написа:Никога не ми е пречило това дето се отделя бялото, никога не го махам, какво като е кръв, сякаш не знаем какво има в месото. Купувам го и толкова нито го мия нито нищо.

Е не ли е гнус, направо отвратитлено ми звучи :(

Re: Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

29 Мар 2015, 23:52

мЕСОТО НЕ Е ДОСТАТЪЧНО СГОТВЕНО. Опитай ниски градуси по дълго време. При мен това не се получава аз винаги отделям ципи , кожи, мазнини , мия разфасовам .Преди готвене задължително го попарвам каквото и да е месото даже леко посварявам ,хвърлям водата, мия месото със студена вода отстранявам мръсотии, като мазнини ако са остАНАли и готвя . А този коментар за жената която даже не го мие и пяната не и пречи е пове4е от гнусна, направо ми се отврати.Има всякакви индивиди .

Re: Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

30 Мар 2015, 06:54

Не съм голяма месарка, но като се налага готвя месо. Добре де, когато правите пържоли на фурната, варите ли ги преди това? Аз само мия и нареждам в тавата, слагам малко подправки, някоя друга гъба и воала - вечеря :)

Re: Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

17 Сеп 2016, 16:23

djil написа:мЕСОТО НЕ Е ДОСТАТЪЧНО СГОТВЕНО. Опитай ниски градуси по дълго време. При мен това не се получава аз винаги отделям ципи , кожи, мазнини , мия разфасовам .Преди готвене задължително го попарвам каквото и да е месото даже леко посварявам ,хвърлям водата, мия месото със студена вода отстранявам мръсотии, като мазнини ако са остАНАли и готвя . А този коментар за жената която даже не го мие и пяната не и пречи е пове4е от гнусна, направо ми се отврати.Има всякакви индивиди .


Винаги мия месото и ако го варя, винаги маха м пяната. В нея излиза най-мръсното. Но да го попарвам преди готвене не виждам смисъл. Все пак нали ще го приготвям, защо да му правя толкова предварителни процедури?

Re: Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

19 Сеп 2016, 09:38

Аз не съм виждала в месото, което купувам, да има някакви съсиреци вътре. И аз хубаво си го измивам преди да го нарежа и това е. Ако има съсиреци, така по-бързо ще се развали месото.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2