Вече няколко пъти щом сготвя месо след като седнем да хапваме, когато го разрежа ми се струва, че има съсирена кръв във него, някак има по-тежък дъх и колкото и добре да съм го пекла изглежда горе-долу така,

- meat.jpg (50.06 KiB) Прегледано 4741 пъти
като разбира се ги вадя от фурната преди да са станали на треска пържолките
Възможно ли е според вас това да е задържана кръв в месото, която да придава този дъх и да прави месото да изглежда така?
Когато купувам нямам идея как трябва да изглежда месо, в което няма задържана кръв или да е такова, което няма да има онзи неприятен дъх, за който говорих
А ако е невъзможно да купя месо, което без задържана кръв, то има ли начин да я извлека от него
Другото, за което се сетих, когато варя супа, например, забелязвам как се отделя пяна, която махам, но при печенето няма как да я махна, вие какво правите в такива случаи?