Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

13 Фев 2015, 17:40

Вече няколко пъти щом сготвя месо след като седнем да хапваме, когато го разрежа ми се струва, че има съсирена кръв във него, някак има по-тежък дъх и колкото и добре да съм го пекла изглежда горе-долу така,
meat.jpg
meat.jpg (50.06 KiB) Прегледано 4741 пъти
като разбира се ги вадя от фурната преди да са станали на треска пържолките :idea:

Възможно ли е според вас това да е задържана кръв в месото, която да придава този дъх и да прави месото да изглежда така? :roll:

Когато купувам нямам идея как трябва да изглежда месо, в което няма задържана кръв или да е такова, което няма да има онзи неприятен дъх, за който говорих :idea:
А ако е невъзможно да купя месо, което без задържана кръв, то има ли начин да я извлека от него :?:

Другото, за което се сетих, когато варя супа, например, забелязвам как се отделя пяна, която махам, но при печенето няма как да я махна, вие какво правите в такива случаи? :roll:

Re: Възможно да има задържана кръв в месото, което готвим и как да я махнем?

13 Фев 2015, 17:44

Вкъщи най-често мариноваме месото, така че не остава този дъх, за който говориш или поне ние не го усещаме, опитай да смениш магазина или фирмата, на която купуваш меса, иначе за пяната, която спомена в супата е неизбежно при печене, няма как да я отделиш :idea:

13 Фев 2015, 17:59

Блаххх, аз месото го изкисвам предварително във вода и оцет ;)

14 Фев 2015, 10:39

Аз също го накисвам предварително, а когато готвя пяната я нямах, няма никаква хранителна стойност в нея пък и няма вид :)))

15 Фев 2015, 08:47

Не съм усещала, може би защото използвам повече подправки, но аз винаги го мия и мариновам, не съм го киснела. Но днес ако готвя нещо с месо ще пробвам да го изкисна предварително. :)

15 Фев 2015, 10:44

Аз винаги накисвам месото, а след това, независимо как ще го правя, го сварявам за няколко минути - само колкото да го отпеня, ако има нужда. После го подсушавам и го готвя както намеря за добре. :mrgreen:

19 Фев 2015, 18:55

Спрях да хапвам месо и съм много добре, сега хич не се чудя за кръвта по месото, у нас такова не влиза! :Р

19 Фев 2015, 19:01

rabotnata pchela написа:Спрях да хапвам месо и съм много добре, сега хич не се чудя за кръвта по месото, у нас такова не влиза! :Р

Е, това вече е радикално решение на проблема, няма какво да му се мисли, само че има много месоядни, дето май трябва да се примирят с кръвта в месото, а някои дори май я предпочитат в ястията! :o

19 Фев 2015, 19:39

Вианги го изкисвам във вода с оцет и след това го готвя, така правя дори и с пилешкото въпреки че в него май няма много кръв.

20 Фев 2015, 12:04

Друга идея е да го сварите за 15-тина минути, докато се разпени, изчиствате пяната, сменяте водата и после варите или готвите както прецените до готовност :)))
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2