Какви рецепти за мариновано сирене ще ми предложите?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Какви рецепти за мариновано сирене ще ми предложите?

Мнениеот ramimni » 19 Фев 2015, 17:06

Снощи бяхме в един ресторант, в който се предлагаше някакво мариновано сиренце, нямаше как да не опитаме - беше невероятно, ноо... не успях да разбера какво точно се съдържа в него!

Разгледах в интернет някакви рецепти за мариновано сирене, но нищо не ми напомни на вкуса на това, което опитахме снощи, а си представям какво е да го положиш на хрупкаво хлебче, точно като това тук
marinated.jpg
marinated.jpg (32.75 KiB) Прегледано 544 пъти
:idea: безценно...

Според вас от какво би могло да се сътвори маринатата на това сирене - хем кисело, хем сладко, хем чесново, хем с някакви сухи подправки :roll: Не се надявам някой да отгатва точно какво съм яла, надявам се да ми предложите рецепти, както и фантазии за това каква марината за сирене може да бъде приготвена :idea: :) :)
ramimni

Re: Какви рецепти за мариновано сирене ще ми предложите?

Мнениеот MGB » 19 Фев 2015, 17:11

Бих ти предложила, ако обичаш по-пикантно да сложиш лют червен пипер, малко нарязани зелени маслини, малко лимонче, не зная с лимон и мед как би се вързало, но може да опиташ, орехчета и да полееш това със зехтин... ммм... върху хлебче след това :) :)
MGB

Мнениеот borkova » 19 Фев 2015, 17:13

Бих сложила при сиренцето и зехтина - лимон, чесън :idea: черен пипер на зърна и бахар ;) Има доста вариацийки :) :)
borkova

Мнениеот Andrey » 19 Фев 2015, 17:18

MGB написа:Бих ти предложила, ако обичаш по-пикантно да сложиш лют червен пипер, малко нарязани зелени маслини, малко лимонче, не зная с лимон и мед как би се вързало, но може да опиташ, орехчета и да полееш това със зехтин... ммм... върху хлебче след това :) :)

Не трябва ли да се бурканизира и да се ползва след време? Аз съм ял мариновано с олио (може и зехтин но има мн силен вкус), чесън, розмарин и босилек :)
Аватар
Andrey

Мнениеот Kremiliya » 19 Фев 2015, 17:54

Никога не съм яла мариновано сирене и такова в буркан, яла съм си по нашенска рецепта - с червен пипер и олио! :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот valiopaf » 19 Фев 2015, 18:00

Kremiliya написа:Никога не съм яла мариновано сирене и такова в буркан, яла съм си по нашенска рецепта - с червен пипер и олио! :mrgreen: :mrgreen:

Аз към него слагам чубрица и кимион, може и босилек, става мноого свежо
valiopaf

Мнениеот Kremiliya » 19 Фев 2015, 18:07

valiopaf написа:
Kremiliya написа:Никога не съм яла мариновано сирене и такова в буркан, яла съм си по нашенска рецепта - с червен пипер и олио! :mrgreen: :mrgreen:

Аз към него слагам чубрица и кимион, може и босилек, става мноого свежо

Не съм пробвала с подправки, обаче ме нави, сега ще направя за тази вечер и с мъжа ще изпием по една класическа ракия, за да усетим истинския вкус хаха :)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Mon_ton » 19 Фев 2015, 19:06

Никога не съм яла, обаче сега наистина ми се прииска да опитам някоя рецепта с чесън!
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Elica » 19 Фев 2015, 19:35

Олио и пипер- българска класика, защо ни да опитваме друго, след като имаме най-добрия варинт? :mrgreen:
Аватар
Elica

Мнениеот Malina » 19 Фев 2015, 19:50

Обичам го със зехтин, чесън и орехи :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети