Rali_hr написа:Не знам къде се хранят най-здравословно. Мисля, че по държавите, в които цялата комерсиализация не е масова и все още се хранят главно с готвена и домашна храна. Имам предвид, не ядат макдоналдс, чипс, вафли
Yarost написа:според мен в Япония, там водораслите са на почит.
Krum написа:Вие замисляли ли сте се, че ние тук се храним крайно нездравословно, а говорим за американците, но дори и за тях залатата е част от ястието, а при нас е само и единствено част от мезето на ракията, често сядаме да ядем без салати, а по света тя заема основна част от яденето им...
Lili_pili написа:Нали знаете, в Япония, даже имаше някаква такав ановина скоро.
Yunona написа:Lili_pili написа:Нали знаете, в Япония, даже имаше някаква такав ановина скоро.
Да, японците, хранещи се според тяхната традиция, са много здрави. По-младите, повлияни от Макдоналдс "културата" - не толкова...
Аз обаче се придържам към мнението на специалистите, че най-добрата храна за нас е тази, която е отраснала в нашия географски регион, на наша почва. Важно е да я приготвяме здравословно и тогава ще бъдем здрави. Да се опитваме да се храним в съгласие с нашите, български традиции. А те, както знаем, не включват ежедневно месо, преработени меса, сирена, мазни храни.... Много се спекулира, че дедите ни ядяли сланина, но това се е случвало само зимата, в големите студове. Не са преяждали със сланина, впрочем. А после идвали пречистващите Великденски пости...
Каква е логиката да следвам японските традиции и да ям водорасли, когато току-що се върнах от пазара с торби, натоварени с червени чушки, карфиол, тиквички, спанак? Ще спретна една богата есенна салата, подправена с ябълков оцет и зехтин, ще изпека риба и воала - прекрасна, вкусна, здравословна, бърза вечеря! По български :) А за утре ще приготвя топла салата от гриловани тиквички с мрковче, просо, леща, зелени подправки. Модерен прочит на българските традиции :)
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта