Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
18 Апр 2016, 12:59
klara написа:Pipilota написа:pavleta написа:Предполагам, че в Япония, щом имат най-много столетници на глава на населението.
Там джънг фууд-а им е много по-различен от нашия, хранят се изключително здравословно и правилно, много често си хапват морски дарове, ядат супер храни, дори бързата им улична храна е сготвена и полезна. :)
Тогава да се ориентираме към Япония. Дали ще ни хареса характерната им кухня? Доста е специфична.
Нали японците ядяха много българско кисело мляко и говореха за ползите и качестватаму? Жалко, че тук не успяваме често да намираме истинското българско кисело мляко..
18 Апр 2016, 13:25
Голям парадокс в Япония да ядат истинското кисело мляко, а ние тук - бледо подобие, но май е истина.
22 Апр 2016, 16:49
По-интересно е как го добиват, за да е наистина автентично. Сигурно отглеждат бактерията в специални лаборатории за да имат закваската.
23 Апр 2016, 09:36
Yarost написа:По-интересно е как го добиват, за да е наистина автентично. Сигурно отглеждат бактерията в специални лаборатории за да имат закваската.
Най-вероятно, така или иначе, когато се направи закваската тя се използва и новото кисело мляко, дава нова закваска, така че спокойно им стига да са имали едно кисело мляко от някоя баба.

А и възможноститте на науката със сигурност дават възможност да се отглеждат всякакъв виц бацили на всякакви места.
25 Апр 2016, 14:36
Pipilota написа:Yarost написа:По-интересно е как го добиват, за да е наистина автентично. Сигурно отглеждат бактерията в специални лаборатории за да имат закваската.
Най-вероятно, така или иначе, когато се направи закваската тя се използва и новото кисело мляко, дава нова закваска, така че спокойно им стига да са имали едно кисело мляко от някоя баба.

А и възможноститте на науката със сигурност дават възможност да се отглеждат всякакъв виц бацили на всякакви места.
Нали казваха, че бактерията, която прави такова нашето кисело мляко, не може да вирее никъде другаде.
26 Апр 2016, 15:22
Не може в естествена среда, но в лаборатории могат да гледат всичко.
27 Апр 2016, 10:38
Да, и така всеки като си прави всичко износът ни на продукти, с които сме уникални, се обезсмисля. Ние друг шанс да пробием с нещо нямаме, нямаме производство, с което да заливаме чуждите пазари. Затова пък заливат нашия.
09 Май 2016, 15:31
Но и ние май занижаваме доста качеството на нашите си традиционни продукти, вместо да държим да изпъкваме с тях.
09 Май 2016, 15:56
Yarost написа:Но и ние май занижаваме доста качеството на нашите си традиционни продукти, вместо да държим да изпъкваме с тях.
Занижаваме го за нашия пазар - по-малко качествена суровина, повече заместители. Но за чужбина гледат всичко да е първо качество иначе няма да им го вземат. Чужденците не са балами като нас, искат да ядат и пият хубави продукти. А на нас се пробутват какви ли не неща.
15 Юни 2016, 13:55
analizatorka написа:Yarost написа:Но и ние май занижаваме доста качеството на нашите си традиционни продукти, вместо да държим да изпъкваме с тях.
Занижаваме го за нашия пазар - по-малко качествена суровина, повече заместители. Но за чужбина гледат всичко да е първо качество иначе няма да им го вземат. Чужденците не са балами като нас, искат да ядат и пият хубави продукти. А на нас се пробутват какви ли не неща.
E, да, за там се славим, докато тука е много по-различно, остават само едва ли не най-големите боклуци за нашия пазар, което е супер противно и тъпо, ама...

Ние наистина сами сме си виновни, че тотално затриваме себе си като нация по един или друг начин.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.