Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
11 Фев 2016, 16:35
analizatorka написа:Когато през лятото оставам повече време на село, неща като различни видове плодове, зеленчуци и най-различни други работи спокойно си ги съхранявам в мазата

Само манджите си ги държа в хладилника.
Е те не се ли развалят особено пък лятото, доматите трябва да омекват за дни, като са на топло, а то в мазето все е топло, колкото и да е уж хладно!
12 Фев 2016, 11:19
Ваня Стойчева написа:analizatorka написа:Когато през лятото оставам повече време на село, неща като различни видове плодове, зеленчуци и най-различни други работи спокойно си ги съхранявам в мазата

Само манджите си ги държа в хладилника.
Е те не се ли развалят особено пък лятото, доматите трябва да омекват за дни, като са на топло, а то в мазето все е топло, колкото и да е уж хладно!
Ако мазето е вкопано в земята, зимата е топло, а лятото доста хладно. В някои части на България така са ги строили. Наистина е много удобно, по не се развалят зеленчуците и издържат дълго.
26 Май 2016, 12:20
Да, по-хладно е, но най-добре си издържа храната в хладилника, особено тези летните зарзавати :)
26 Май 2016, 12:34
Често като отворя опаковката със сирене и после ако стои дълго време, то става едно такова жълто и понамирисва. Какво да правя, за да не става такова?
26 Май 2016, 13:59
roksana написа:Често като отворя опаковката със сирене и после ако стои дълго време, то става едно такова жълто и понамирисва. Какво да правя, за да не става такова?
аз го държа в кутия с вода за да се обесоли и дане се разваля бързо, иначе няма какво да се направи, вие доста време сте го забравили, за да стане чак жълто, миришещо и лепнещо. :) Спасение е да си стои в саламура, но пак зависи колко време го забравяте в хладилника :)
31 Май 2016, 14:43
Не мога да опазя свеж магданоза. Като го сложа в хладилника без торбичка, увяхва. Като е в торбичка или се смива, или пожълтява. Често хвърлям още неизползвала цялата връзка

.
31 Май 2016, 16:52
julianne написа:Не мога да опазя свеж магданоза. Като го сложа в хладилника без торбичка, увяхва. Като е в торбичка или се смива, или пожълтява. Често хвърлям още неизползвала цялата връзка

.
Може да го консервираш, т.е. да го смесиш със сол и в кутийка, или да го сложиш във фризера.
07 Юни 2016, 10:47
И аз си го режа, ако имам повече, и го слагам във фризера. Така винаги си имам пресен

. На мен пък ми е трудно да опазя червения лук. Явно мястото, на което го държа, не е подходящо и все стои един такъв влажен, даже започва да гние. Пресен държа в хладилника, но зрял червен лук може ли да се държи там?
04 Юли 2016, 16:23
donni написа:И аз си го режа, ако имам повече, и го слагам във фризера. Така винаги си имам пресен

. На мен пък ми е трудно да опазя червения лук. Явно мястото, на което го държа, не е подходящо и все стои един такъв влажен, даже започва да гние. Пресен държа в хладилника, но зрял червен лук може ли да се държи там?
Може. Аз го слагам в торбичка и в хладилника, особено сега като е жега, или имам една купа където слагам такива отрязани неща и до ден -два използвам. Само изсъхва отрязаната страна. :)
05 Юли 2016, 14:30
Аз сега слагам плодовете в хладилника без значение какви са - банани, праскови, диня, ябълки. А зимата не, държа ги отвън. Жегата много ги мори

.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.