Какви универсални домашни мехлеми сте си приготвяли у дома – кои са основните съставки?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Какви универсални домашни мехлеми сте си приготвяли у дома – кои са основните съставки?

Мнениеот zheleva212 » 25 Фев 2015, 17:56

Едно време домашните мехлеми и кремчета са били на почит! Като се замислиш е нормално – не само, че са нямали друг изход, но и са били в пъти по-ефективни, :idea: дори и от скъпите продукти продавани в момента на пазара. :idea:

В момента се чудя какво домашни универсално мехлемче да приготвя у дома. Имахме невен и мас, но бързо свърши и сега ми се искаше да разнообразим с нещо по-различно?! :roll: Какво да е то :?:
4nq.jpg
4nq.jpg (14.98 KiB) Прегледано 1032 пъти
Какви са основните съставки, които се използват най-често за приготвяне на домашни мехлеми?
Коя от рецептите, които сте приготвяли до сега ви се е сторила най-добра и дали може да споделите самата рецепта? :?: :!: Всъщност за какво сте използвали най-често домашните мехлеми, които сте си приготвяли у дома? :?
zheleva212

Re: Какви универсални домашни мехлеми сте си приготвяли у дома – кои са основните съставки?

Мнениеот M.Tasheva » 25 Фев 2015, 18:02

Ами тези с повече пчелен восък и натурално масло смятам, че биха били с по-доброто и бързо действие, ама какво разбирам и аз, само съм гледала едно време като правеше баба ми такъв крем - невен с мас
M.Tasheva

Re: Какви универсални домашни мехлеми сте си приготвяли у дома – кои са основните съставки?

Мнениеот PasDeDeux » 25 Фев 2015, 18:05

Никога не съм правила домашна козметика, но пък винаги много ми се е искало, тъй като съм виждала доста рецепти, но разбира се, че нищо не съм запомнила или записала :evil: :evil:
PasDeDeux

Мнениеот draga.mihova » 25 Фев 2015, 18:06

На мен ми харесва много кремът Родопско чудо, вярно не е домашен, но е като домашен, а и помага за почти всичко!
draga.mihova

Мнениеот Pipilota » 26 Фев 2015, 10:29

M.Tasheva написа:Ами тези с повече пчелен восък и натурално масло смятам, че биха били с по-доброто и бързо действие, ама какво разбирам и аз, само съм гледала едно време като правеше баба ми такъв крем - невен с мас

Оф, невен и мас наистина е уникален крем! :) мисля, че е добре да използваш и в новия крем, който искат да си направиш невен, защото има възстановяващ и заздравителен ефект, т.е. при проблеми с кожата ще помогне страшно много, може да включиш и лайка, защото има успокояващ ;)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот M.Tasheva » 28 Апр 2015, 17:01

Pipilota написа:
M.Tasheva написа:Ами тези с повече пчелен восък и натурално масло смятам, че биха били с по-доброто и бързо действие, ама какво разбирам и аз, само съм гледала едно време като правеше баба ми такъв крем - невен с мас

Оф, невен и мас наистина е уникален крем! :) мисля, че е добре да използваш и в новия крем, който искат да си направиш невен, защото има възстановяващ и заздравителен ефект, т.е. при проблеми с кожата ще помогне страшно много, може да включиш и лайка, защото има успокояващ ;)

Ау, това е невероятна идея, не зная как не се бях сетила по-рано, за крем с невен и лайка, а по същата технология ли се приготвя според теб :roll:
M.Tasheva

Назад към Козметика и грим