Според ново проучване на израелски учени, трябва да даваме на децата си фъстъци, които са доказан алерген, за да избегнем алергиите им към продукта в бъдеще.
Аз обаче съм малко по-консервативна и смятам, че тази практика с храненето им с алергени от ранна кърмаческа възраст ми се вижда абсурдно, не вярвам, че това е начина, за да се избегнат алергиите в бъдеще. По-скоро си мисля, че когато организма укрепне достатъчно да може да преработва и смила правилно храните, когато порасне, има шанс да се пребори с подобни алергени, в случая фъстъци.
Вие на какво мнение сте, мислите ли, че е правилно да да даваме алергени на децата си, за да избегнем алергиите в бъдеще, или мислите, че това е практика, с която не бихте рискували?