За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.
27 Фев 2015, 17:54
Много ме зариби с този зехтинов сапун, бих си купила, само да намеря. Както ми е суха кожата смятам, че супер много ще помогне!

Задължително ще си взема и ще ти кажа как ми се е отразил, но мисля, че грешка правиш, за дето се чудиш. Така или иначе следите, за които ти говориш се оставят не само от сухите сапуни, а и от течните, и отгоре на всичкото разликата между такъв натурален сапун и обикновените сапуни е огромна, няма как да ги сравняваш просто
27 Фев 2015, 18:08
И аз си мисля, че ще е просто като обикновения сапун и хич няма да е добра идея ползването му, тцък, както се казва.
04 Мар 2015, 18:17
Супер впечатлена съм от този сапун, взех си и сега го ползвам, много ми харесва, няма я онази сапунена диря, за която говориш
04 Мар 2015, 18:20
Сигурно ще е доста хубав, все пак зехтина знаем, че е едва ли не чудотворен
20 Апр 2016, 20:45
Ей, Галка, да не въртиш търговия със сапунчетата? :) как ги правиш?
23 Апр 2016, 17:04
Принципно продавам, но с удоволствие бих ви споделила рецептата понеже не въртя точно търговия и не печеля от това. Правя ги за себе си предимно, вече ако някой друг иска ги продавам на почти символични цени, колкото да си избия инвестицията за маслата.
Рецепта:
1800 гр. зехтин
1800 гр. палмово масло
1188 гр. вода
496 гр. сода каустик / натриев хидроксид
подправки, оцветители или етерични масла по желание
Начин на приготвяне:
Всички продукти са в точни грамове и трябва точно да се измерят! След това се разтапя в микровълновата палмовото масло и се добавя към зехтина, цялата смес трябва да остане топла, но не вряла. В един съд, който не е от тънка пластмаса, стъкло или алуминий се налива точния грамаж на водата и КЪМ ВОДАТА СЕ ПРИБАВЯ СОДАТА (ако направите обратното - тоест сипете водата в содата ще гръмне и може да доведе до тежки химически изгаряния) Внимавайте много течността завира, в никакъв случай не работете без предпазно облекло, не пипайте с рака, не работете без ръкавици или очила. Разбърквайте с лъжица от материал устойчив на топлина, но в никакъв случай алуминий. Когато течността се избистри я наливате в маслата и разбърквате с пасатор докато стане като пудинг. На този етап добавяте аромати, подправки или оцветители. Можете да ги сложите в цялата смес или само в част от сместа. След това разливате във формите. След около 15 - 20 часа изваждате от формите и нарязвате на калъпи. Оставяте калъпите на сухо, сенчесто и не влажно място за 4 до 10 седмици. Изберете си един от калъпите и го претеглете, когато теглото му спре да намалява сапуна е готов за употреба и ще е много по-твърд и много по-бавно ще свърша от купешкия. Имайте предвид, че не прави почти никаква пяна. Някои казват че за да се пени на всеки килограм масло трябва да се добавят по 4 с. л. захар, но това още не съм го пробвала :) Съдовете, както содата и пасатора трябва да се държат далеч и да не се използват за друго освен за сапун.
25 Апр 2016, 13:54
А ще се получили, ако взема стари парчета изистанал сапун, настържа го и прибавя зехтин и някои други екстри?
25 Апр 2016, 16:48
iwoni написа:А ще се получили, ако взема стари парчета изистанал сапун, настържа го и прибавя зехтин и някои други екстри?
при мен в този вариант се поучи лигава маса, която не отмива, възможно е да съм прекалила с маслото. На 100 гр. сапун налях 2 лъжици зехтин.
27 Апр 2016, 12:24
galya.vasileva написа:Принципно продавам, но с удоволствие бих ви споделила рецептата понеже не въртя точно търговия и не печеля от това. Правя ги за себе си предимно, вече ако някой друг иска ги продавам на почти символични цени, колкото да си избия инвестицията за маслата.
Рецепта:
1800 гр. зехтин
1800 гр. палмово масло
1188 гр. вода
496 гр. сода каустик / натриев хидроксид
подправки, оцветители или етерични масла по желание
Начин на приготвяне:
Всички продукти са в точни грамове и трябва точно да се измерят! След това се разтапя в микровълновата палмовото масло и се добавя към зехтина, цялата смес трябва да остане топла, но не вряла. В един съд, който не е от тънка пластмаса, стъкло или алуминий се налива точния грамаж на водата и КЪМ ВОДАТА СЕ ПРИБАВЯ СОДАТА (ако направите обратното - тоест сипете водата в содата ще гръмне и може да доведе до тежки химически изгаряния) Внимавайте много течността завира, в никакъв случай не работете без предпазно облекло, не пипайте с рака, не работете без ръкавици или очила. Разбърквайте с лъжица от материал устойчив на топлина, но в никакъв случай алуминий. Когато течността се избистри я наливате в маслата и разбърквате с пасатор докато стане като пудинг. На този етап добавяте аромати, подправки или оцветители. Можете да ги сложите в цялата смес или само в част от сместа. След това разливате във формите. След около 15 - 20 часа изваждате от формите и нарязвате на калъпи. Оставяте калъпите на сухо, сенчесто и не влажно място за 4 до 10 седмици. Изберете си един от калъпите и го претеглете, когато теглото му спре да намалява сапуна е готов за употреба и ще е много по-твърд и много по-бавно ще свърша от купешкия. Имайте предвид, че не прави почти никаква пяна. Някои казват че за да се пени на всеки килограм масло трябва да се добавят по 4 с. л. захар, но това още не съм го пробвала :) Съдовете, както содата и пасатора трябва да се държат далеч и да не се използват за друго освен за сапун.
Ти си направо цял алхимик!

На мен не ми идва отръки такова нещо, като нищо ще направя някоя поразия заради няколко сапунчета

.