Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Как да си направим истинска и вкусна домашна майонеза?

27 Фев 2015, 15:43

Не знам за вас, но аз страшно много обичам майонеза. :mrgreen: Разбира се, чували сме всички за нещата, които се говорят за майонезата и всички знаем, че тази от магазина далеч не е полезна за организма. :( Но пък какъв вкус има само! :D

Homemade-Mayonaise.png
Homemade-Mayonaise.png (153.01 KiB) Прегледано 3394 пъти

Много искам да си направя истинска домашна и вкусна майонеза, само че не знам как. :roll: Веднъж бях на гости на приятелка и тя ме почерпи, беше вкусна, но пък от друга страна, разбрах, че имала 3 яйца в нея и страшно огромно количество олио. :mrgreen: Е не съм мислила, че истинската домашна майонеза е без мазнина, но наличието на сурови яйца малко ме отказа от нея. :| Сигурна съм обаче, че има и начини как да си направим вкусна и истинска домашна майонеза без яйца, не може никой да не го е измислил това. :mrgreen: Но да си призная, след невероятния вкус на домашната майонеза с яйца, мога и да свикна с идеята да ям от нея! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
А ако имате и идеи за още по-различни майонези – направени с различни подправки и вкусове, не се срамувайте да споделите, моля! :!:
В търсене съм на най-добрата рецепта за това как да си направим истинска и вкусна домашна майонеза! :idea:

Re: Как да си направим истинска и вкусна домашна майонеза?

27 Фев 2015, 16:11

Аз съм си правил домашна майонеза, но с яйца и олио, не съм пробвал друга, знам че има само млечна майонеза, но не знам как се прави. А с яйцата и олиото е лесно, слагаш 2 яйца на дъното на буркан, доливаш олио до ръба, слагаш сол и лимонтузу, пасатора на дъното и пускаш и издърпваш съвсем леко на горе.:)

27 Фев 2015, 16:31

Много я обичам домашната майонеза, правя я и аз с яйца, лимонов сок, сол, олио :) само че първо разбивам яйцата, после слагам солта, лимона и постепенно прибавям олиото, бъркам я на ръка. :mrgreen:

27 Фев 2015, 16:40

Никога не съм ял домашна майонеза, даже не знаех как точно се приготвя, сега ще пробвам да я направя!

27 Фев 2015, 17:01

Обожавам домашната майонеза! Но избягвам да я правя, защото много бързо свършва :)

27 Фев 2015, 17:23

Много апетитни са домашните майонези, на мен много ми се иска да опитам такава млечна обаче. :)

27 Фев 2015, 17:32

Много обичам домашна майонеза, страхотен вкус има, хубав и наситен, няма нищо общо с купешката майонеза. :mrgreen:

28 Фев 2015, 04:39

Има и лека майонеза - с прясно мляко и олио.
обемната им пропорция е 1:2
Добавя се още сол, захар, горчица, лимонов сок
Пасира се и след като стане хомогенно може да се сгъсти с доливане на още олио (на малки порции). Може да се стегне толкова, че да се реже с нож!
Може да се овкусява още с копър, чесън или каквото решите в зависимост от това с какво ще се сервира

28 Фев 2015, 12:36

домашна майонеза без яйца - ДОМАШНИ ХИТРИНИ
Това е една лесна и достъпна рецепта за домашна майонеза, която няма как да ви се пресече или да не успеете да направите. Давам пропорциите за 1 доза.

02 Апр 2015, 16:48

Много харесвам домашната майонеза, онзи ден за първи път направих млечна, но все пак с яйца е много по-вкусна, но е опасна с тези салмонели и болести по яйцата.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2