Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Как укрепвате организма си след боледуване?

04 Мар 2015, 11:48

Тази зима няколко пъти боледувах от настинки, грип, пак грип и още малко настинки. Решавам да сложа точка, но организма ми е доста изтощен от всичкото това боледуване, лекарства и какво ли не! :|

Не зная какви стъпки е необходимо да предприема за да укрепна организма си?! :roll: Преситих се от лимони, какви ли не плодове и допълнително витамини, но все още се чувства изтощението.
dream.jpg
dream.jpg (37.32 KiB) Прегледано 1841 пъти
Най-вече знак за това ми дават някои стари здравословни проблеми, :idea: който си мислих, че съм решила, но явно не е така, щом отново се проявяват, явно имам нужда от допълнително укрепване на организма! :(

Как укрепвате организма си след продължително боледуване, какво трябва да се предприеме, за да даде добри резултати? :?: Много се надявам да ми дадете съвети, които сте изпитали, дори и такива за деца, смятам, че ще ми подействат също толкова добре, ако увелича дозата... С нетърпение чакам мненията ви! :!:

Re: Как укрепвате организма си след боледуване?

04 Мар 2015, 11:51

Изцяло съм се доверила на пчелния прашец и тинктура от пчелен клей, много добре ни действат и на мен и на детето, но всеки организъм различно възприема... това препоръчваме ние, ако изявиш желание, ще те пратя в темичката с дозировката, скоро я гледах из форума ;)

04 Мар 2015, 11:53

Не попита ли лекуващия ти лекар какво може да ти препоръча по този въпрос :roll: Смятам, че едни мултивитамини биха ти свършили добра работа ;)

04 Мар 2015, 11:58

Освен малко витамини, в които няма нищо лошо, но като цяло не вършат огромни чудеса, вземи да пиеш пробиотик профилактично, общо взето чревната флора е от голямо значение за организма ни като цяло! ;) Отделно много плодове, джинджифили, ехинацея много помага особено ако си имала белодробен проблем, мед и разни разновидности на прополиса :)

04 Мар 2015, 12:00

Последното, което ми направи впечатление и запомних за подпомагане на организма след боледуване е доста вкусно, прави се кремче от банан, мед и един суров жълтък ;)

04 Мар 2015, 12:47

Ginger написа:Последното, което ми направи впечатление и запомних за подпомагане на организма след боледуване е доста вкусно, прави се кремче от банан, мед и един суров жълтък ;)

С тази салмонела която броди от години, само за кремчета със суров белтък си мисля, няма как да стане номера :)

04 Мар 2015, 13:29

Витамините са голяма работа, когато става въпрос за засилването на организма, но наистина не стига, аз след боледуване пия пробиотици и имам една система, която спазвам за след боледуване с хомеопатия ;)

05 Мар 2015, 13:10

Никак не укрепвам себе си след като съм боледувала, чакам от само себе си да ми мине и да стана отново здрава, обаче май и аз имам нужда от малко помощ, защото почнах да боледувам по 3-4 пъти на зима, което е супер необичайно за мен.

06 Мар 2015, 15:07

Имам богат опит с няколко препарата за възтановяване. Бих ги разделил на групи: 1група: препарати,вземани по време на инфекция;
2група:препарати вземани след преболедуване;3група:препарати приемани по време на боледуване и малко след преболедуването;
Защо постъпвам така? Защото всеки боледува индивидуално - по своя си начин и универсална рецепта не би трябвало да пиша.
Но все пак ще Ви предложа немски хомеопатичен продукт Engystol / Енгистол. Има го във всички аптеки, с цена около 7лева.
Стимулира защитната система на организма,значително намалява продължителността и тежестта на симптомите по време на инфекция.Предпазва от последващи инфекции.Научно доказана ефикасност.Подходящ за цялото семейство. Не са известни странични ефекти или противопоказания.
Начин на прием:
При възрастни и деца над 6 год. възраст обикновено 3 пъти по 1 таблетка дневно.
Таблетките не се гълтат, а се държат в устата до разтварянето им.
При кърмачета и деца до З год. възраст - по 1/2 таблетка до 3 пъти дневно. Таблетката се стрива и се нанася от вътрешната страна на бузата.
От 3 до 6 год. възраст - по 1 таблетка до 3 пъти дневно. д-р Владимир Сугарев гр.София ХХ ДКЦ 305 кабинет

06 Мар 2015, 15:28

Пием витамини след като сме били болни у дома и по време на болестта. Общо взето малко лекари се сещат да препоръчат някакви имуностимуланти и се налага сами да гадаем какво да използваме.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2