Сега напролет, когато излизат пресните зеленчуци, ги приготвяме по различни начини, често си ги хапваме и сурови, но сякаш им липсва нещо... нещо като сос!
Не зная дали млечните сосове са по-подходящи за пресни и печени зеленчуци или някакви други Като се замисял, дори не мога да се сетя какви други сосове за зеленчуци могат да бъдат приготвени. Много ще се зарадвам да ми споделите сосове за зеленчуци, като независимо дали става за салата или за печени зеленчуци по какъвто и да е било начин!
Любимата рецепта на семейството е да се приготвят тиквички с патладжан, лук и морков на грил или скара със зехтин и подправки, само в този случай смятам, че вкусът е достатъчно наситен, за да не се нуждаят зеленчуците от сос, но в общия случай не зная какво е необходимо, за да ги направим по-сочни и допълнително да уплътним вкуса?!