Вечеряте ли сандвичи, а какви са възможните им здравословни разновидности, които можем да предложим и на децата си?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Вечеряте ли сандвичи, а какви са възможните им здравословни разновидности, които можем да предложим и на децата си?

Мнениеот renetka » 05 Май 2015, 13:40

Пак казвам - манджа с грах, запръжчица, оливия, ако сте месоядни едно мазно свинско :lol: Не, благодаря ;)

pchela, да, в София.
renetka

Re: Вечеряте ли сандвичи, а какви са възможните им здравословни разновидности, които можем да предложим и на децата си?

Мнениеот Malina » 05 Май 2015, 13:44

renetka написа:Пак казвам - манджа с грах, запръжчица, оливия, ако сте месоядни едно мазно свинско :lol: Не, благодаря ;)

pchela, да, в София.

ти какво ядеш? Само зелени храни, приготвени супер здравословно? Но истината истина,а не на лъжа, защото ако някой пита аз съм също много здравословно ядяща - казвам само хубавото, а само аз си знам каква е истината и как ям и баница и мусака и пиле с ориз и боб с наденици!
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Kaya » 05 Май 2015, 14:12

Аз лично не бягам от националната ни кухня. За сандвичите не мога да кажа, че съм голям почитател, рядко ядем сандвичи, обичаме ги, но не са нещо, което е част от ежедневието ни.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Локумът » 05 Май 2015, 15:34

За мен сандвич е това:
BRAAI-TOASTED-SANDWICHES.jpg
BRAAI-TOASTED-SANDWICHES.jpg (20.11 KiB) Прегледано 256 пъти

И мисля, че и за повечето от нас това означава сандвич, а не чиния с 2 къшея хляб и много салата.... да бе :) :mrgreen:
Аватар
Локумът

Мнениеот Elica » 05 Май 2015, 16:24

Точно такива сандвичи харесвам и аз, да си призная, не ми се връзват хич сандвичи със салата, евентуално някой друг резен краставица и домат. :)
Аватар
Elica

Мнениеот Anka » 05 Май 2015, 16:41

А правили ли сте сандвичи с някакви формички, да приличат на бухал, на пират?
Аватар
Anka

Мнениеот Yunona » 06 Май 2015, 21:37

Malina написа:ти какво ядеш? Само зелени храни, приготвени супер здравословно? Но истината истина,а не на лъжа, защото ако някой пита аз съм също много здравословно ядяща - казвам само хубавото, а само аз си знам каква е истината и как ям и баница и мусака и пиле с ориз и боб с наденици!

Защо съдите за другите със собствения си аршин? Лично аз не мога да си представя причина, поради която да се правя на по-здравословно ядяща отколкото съм в действителност. "Само зелени храни" със сигурност не е пример за здравословно хранене :) Аз например се смятам за здравословно хранеща се, но ям (почти) всичко. Въпросът е колко често :)
Баница ям два-три пъти в годината по едно парче голямо колкото половината ми длан. Боб с наденица например не ям повече от 20 години. Салам в къщата ми не влиза вече повече от 15 години с изключение на един конкретен вид, с който правя (пълнозърнеста :)) пица пак долу-горе два-три пъти в годината.
Самият факт колко добре се продават здравословните храни в България (въпреки че някои от тях са неоправдано скъпи), говори, че все повече и повече хора осъзнават ролята на правилното хранене... И да, ако работя 10-11 часа на ден и все пак намирам време и за тренировка всяка сутрин, няма да си позволя да обезсмисля усилията си, нагъвайки безразборно всякакви боклуци. Ще си хапна това, което би допълнило положените усилия и пролятата пот :)
Yunona

Мнениеот Bass » 07 Май 2015, 10:04

Yunona написа:
Malina написа:ти какво ядеш? Само зелени храни, приготвени супер здравословно? Но истината истина,а не на лъжа, защото ако някой пита аз съм също много здравословно ядяща - казвам само хубавото, а само аз си знам каква е истината и как ям и баница и мусака и пиле с ориз и боб с наденици!

Защо съдите за другите със собствения си аршин? Лично аз не мога да си представя причина, поради която да се правя на по-здравословно ядяща отколкото съм в действителност. "Само зелени храни" със сигурност не е пример за здравословно хранене :) Аз например се смятам за здравословно хранеща се, но ям (почти) всичко. Въпросът е колко често :)
Баница ям два-три пъти в годината по едно парче голямо колкото половината ми длан. Боб с наденица например не ям повече от 20 години. Салам в къщата ми не влиза вече повече от 15 години с изключение на един конкретен вид, с който правя (пълнозърнеста :)) пица пак долу-горе два-три пъти в годината.
Самият факт колко добре се продават здравословните храни в България (въпреки че някои от тях са неоправдано скъпи), говори, че все повече и повече хора осъзнават ролята на правилното хранене... И да, ако работя 10-11 часа на ден и все пак намирам време и за тренировка всяка сутрин, няма да си позволя да обезсмисля усилията си, нагъвайки безразборно всякакви боклуци. Ще си хапна това, което би допълнило положените усилия и пролятата пот :)

Добре де, салата не влиза, баница не влиза, пица не влиза, боб с наденица не влиза.... Какво ядеш? :lol:
Аватар
Bass

Мнениеот Pipilota » 07 Май 2015, 10:10

Е то винаги ще има алтернативи, зависи кой как гледа на нещата, ако си падаме по националната кухня, аз не знам как можеш да не ядеш боб, леща, грах, печени картофи с пиле и какво ли още не, но хората имат избор да ядат каквото си поискат! :))
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Kaya » 07 Май 2015, 10:15

Сандвичите не са нещо, което трябва да хапваме, в сандвичи могат да влязат и традиционните ни принцеси, и тях ли не ги хапвате? :) С домат и стават чудесни! :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене