Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота
26 Май 2015, 08:04
Anka написа:Влияят ли маските на коса върху боядисаната коса?

Притесняваш се дали ще ти променят цвета, или дали ще има ефект върху косата? Ако маската не е много силна не би трябвало да ти промени цвета на косата
31 Яну 2018, 11:51
Аз съм доволна от използванаето на хума, но трябва постоянство и поне да се миеш с нея 2 месеца, за да даде ефект. Но проблем е, че се омазнява косата в един момент.
14 Фев 2018, 11:09
Аргановото масло действа много добре, както на боядисани коси, така и на небоядисани. Подсилва косъма и блясъка.
22 Фев 2018, 10:37
Кокосовото масло също действа много добре.
22 Фев 2018, 10:43
Не става ли много мазна от кокосовото масло, аз съм си слагала по крищата на косата само, когато бях бременна, но да си сложиш по цялата коса...
22 Фев 2018, 11:36
Аз от много години си правя една маска, която е изключително ефикасна. Моята коса е много гъста и й е нужна голяма поддръжка. Маската се прави с един жълтък, две супени лъжици зехтин и в супени лъжици течен мед. Съставките се разбъркват до гъста, но течна смес и се нанася по дължина на косата, като не се засягат корените. Аз лично я нанасям от половината дължина на косъма до краищата, като там слагам повечко. Остава се така между 15 - 30 мин. Измива се добре с шампоан и балсам. Косата става уникално бляскава и подхранена! Разбира се, повече от 3-4 пъти в месеца не е препоръчително.
P.S. Хубаво е да се сложи шапка за баня или някакво фолио, защото медът се разтича.
22 Фев 2018, 11:47
А после със студена вода ли отмиваш, яйцето ако се сготви по косата как се оправяш?
14 Мар 2018, 18:33
Да, наистина. С оцет косата става много сияйна, но аз избягвам да го ползвам. Много мирише. Иначе сега ползвам разни серуми и шампоани, които задължително съдържа кератин и съм много доволна от тях.
15 Мар 2018, 09:54
Първият ми съвет е да се избягва изсушаването на косата със сешоар. Аз съм чувала, че терапията с черен чай помага доста поради наличието на кофеин. Вземат се няколко торбички с черен чай и се оставят в една кана с вода да пренощуват. След това може да се нанесе на косата.
Според мен голямо значение има и с какво се храним. Една разнообразна диета, богата на витамини и минерали, би оказала добро въздействие върху целия организъм, дори и на косата.
15 Мар 2018, 10:08
С кератинова терапия, много салони я предлагат, косата става супер гладка и изключително блестяща, поинтересувайте се и питайте вашата фризььорка какво може да направи с косата ви.