Откъде да намеря магарешко мляко и как да лекувам с него?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Какво печелим, ако издоим магаре - ползите на магарешкото мляко

Мнениеот Anka » 17 Дек 2014, 16:25

Не бих пила магарешко мляко, много мръсно и гнусно ми се вижда :!:
Аватар
Anka

Мнениеот Ваня Стойчева » 17 Дек 2014, 17:36

Като малка съм пила магарешко мляко, но наистина напоследък изобщо не е популярно, не съм виждала даже да се продава или изобщо да се консумира. :roll:
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Snejna » 09 Мар 2015, 15:25

Магарешкото мляко е супер, ползвах го за да се отърва от една ужасна кашлица. След това пиех по малко за укрепване на имунитета. И аз не го вярвах, но след като 3 месеца кашлях нон стоп само с това си помогнах. Лошото е, че не се намира лесно магарешко мляко, надявам се скоро да има опции за закупуването му. :)
Аватар
Snejna

Мнениеот Andrey » 09 Мар 2015, 15:54

През 70-те години доста са използвали магарешко мляко в лечението си и мисля, са били доста здрави хората. Магарето като цяло е страшно яко добиче! :mrgreen:
Аватар
Andrey

Откъде да намеря магарешко мляко и как да лекувам с него?

Мнениеот mangusta » 11 Мар 2015, 14:26

Искам да ви разкажа за магарешкото мляко, което ме спаси от ужасни кожни проблеми, пред които лекарите само вдигаха рамене. Имах една ужасна алергия, която се проявяваше с жесток обрив по гърба. :!: Пъпките ми бяха нещо срещу между тези, които се получават, когато се опарим на коприва и неприятни пъпки с връх като балончета вътре, от типа на шарка Варицела. :evil: Не знам дали успяхте да си го представите, но както и да е.

Използвах няколко препарата, за да се отърва от пъпките, но нищо не ми помагаше, освен разбира се алергозаните, но те по-скоро стопираха появата на нови, но старите пъпки оставаха. Всеки лекар викаше – имунитет, това е. :!: Паднал ти е имунитета.
Тогава приятелка на майка ми ѝ каза, да пробвам с магарешко мляко, като си слагам на местата на пъпките и го приемам по схема 10 дни на всеки 2 месеца. :idea: Трудно намерихме магарешко мляко, но искам да ви кажа, че подейства и то много бързо! :idea:
donkey.jpg
donkey.jpg (25.68 KiB) Прегледано 9644 пъти
Сега съм вече майка, имам свое дете, което милото ми, има ужасна кашлица. :oops: Често казват, че магарешкото мляко би могло да помогне и тук, :roll: споделете, къде мога да намеря такова мляко и дали ще помогне :?: Минаха много години, роднините ни на село отдавна починаха, няма откъде и да търсим. :| Още тогава беше много рядко и скъпо. :!:
mangusta

Re: Откъде да намеря магарешко мляко и как да лекувам с него?

Мнениеот Mr.Eko » 11 Мар 2015, 14:30

Аз съм пил магарешко мляко като малък. Имахме си едно магаре, Живко се казваше, незнайно що даваше мляко. :) Майтапа настрана, имах много сериозна кашлица, която ме тормозеше година и отгоре, хубаво че се сети баба ми да ми даде магарешко мляко, пих го и ми мина, много бях доволен! :)
Mr.Eko

Мнениеот Bambaa » 11 Мар 2015, 14:32

Точно заради способността му да лекува кашлица, магарешкото мляко се препоръчва и при лечение на астма, добре де, по-скоро за облекчаване на симптомите на тази гадна болест! :idea: Имам братовчедка, която страда от астма и пие магарешко мляко, когато са месеците, в които се активизира болестта и сега се чувства много добре. Чувалa съм, че в чужбина го използват като средство за профилактика на онкологични и имунни заболявания, като там приемат млякото и на специални капсули. :!:
Аватар
Bambaa

Мнениеот belleville » 11 Мар 2015, 14:34

Някой спомена капсули. Наскоро ми се мерна в нета, че има нов продукт с капсули магарешко мляко, препоръчваха го за имунитет, тук намерих повече инфо http://apteka.framar.bg/30047708/%D0%BB ... 1%80%D0%BC
belleville

Мнениеот Pipilota » 11 Мар 2015, 15:28

Чувала съм от приятелка, която живее в Гърция, че и там се продават някакви капсули магарешко мляко или нещо от сорта на хранителните добавки, които били хит! :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Mon_ton » 11 Мар 2015, 15:31

Mr.Eko написа:Аз съм пил магарешко мляко като малък. Имахме си едно магаре, Живко се казваше, незнайно що даваше мляко. :) Майтапа настрана, имах много сериозна кашлица, която ме тормозеше година и отгоре, хубаво че се сети баба ми да ми даде магарешко мляко, пих го и ми мина, много бях доволен! :)

То хубаво магарешко мляко, но има едни минус, който е начина му на намиране, както и цената.. Ако се решим да се „жертваме“ в името на здравето и не обърнем внимание на цената на 1л. магарешко мляко, то идва отсреща начина да го намерим.. малко невъзможно ми се вижда, освен ако не си отглеждаш магаре! Не знам дали е продава онлайн или го има в друг вид и форма? Иначе, капсулите са страхотна идея! :D
Аватар
Mon_ton

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар