Подходящи рецепти, споделен опит и съвети, начин на живот
16 Юли 2015, 12:12
Rali_hr написа:Винаги оставям всичко за по една нощ и това е. Повече ми харесват накиснати, не ги ям защото трябва да са такива, а защото такива са ми по-вкусни
И аз така правя, освен ако не си купувам от тези миксове, които са със стафиди, понеже не мога да ги чакам, но определено накиснати са далеч по-сочни и хрупкави, като пресни са
14 Ное 2015, 17:32
а ако някои ядки престоят повече от необходимото, томоже ли да им стане нещо?
15 Ное 2015, 20:07
BeenieGal написа:а ако някои ядки престоят повече от необходимото, томоже ли да им стане нещо?
Освен да мухлясат ли? :)
Аз да питам, някой да е пробвал с тиквени семки да си прави кълнове или друго? Пробвах веднъж и горчаха адски много.
16 Ное 2015, 09:34
Monika_Spasova написа:BeenieGal написа:а ако някои ядки престоят повече от необходимото, томоже ли да им стане нещо?
Освен да мухлясат ли? :)
Аз да питам, някой да е пробвал с тиквени семки да си прави кълнове или друго? Пробвах веднъж и горчаха адски много.
Не могат да мухлясат, ако вместо само 3, стоят покрай другите (ако са в микс) само 8 часа
Относно тиквените може да са били старички
16 Ное 2015, 10:04
Последно ..?:) Мухлясват ли или не. ;)
04 Мар 2017, 18:05
Различно време, разбира се, аз много ги обичам накиснати, напоследък все така ги ям. много по-засищащи са. :) Обикновено ги слагам вечерта за следващия ден, с всички процедирам по тоя начин, маар че често слънчогледът покълва.
10 Мар 2017, 11:30
Ето най-общо казано за най-популярните ядки:
бадемите – 8 до 12 часа
кашу – 2 до 3 часа
орехи – 4 – 8 часа
лешници – 8 часа
слънчогледово семе – 4 часа
тиквено семе – 4 часа
Аз ги оставям за една нощ, на другия ден слънчогледът е покълнал и е много вкусен. :) тиквените обаче ми горчат, пробвала съм не ми се получи, може би са били обработени с нещо, с тиквени не съм пробвала и не знам какво се получава. Орехите също ги ям млечни и сурови и тях не ги накисвам, но лешниците задължително, направо стават божествени, когато се накиснат, бадемите също са хубави накиснати. Кашуто не ми харесва, защото му се губи сякаш сладостта.
19 Сеп 2017, 15:21
Имам един буркан, в който накисвам различни ядки вечерта и на следващия ден слагам микса в овесените си ядки. Така ми е най-удобно.
20 Сеп 2017, 11:24
И аз оставям всичко в една купа до сутринта и гледам да са на по-хладно, или в хладилника. Измиват се на другия ден и са готови за ядене, ако реша да отглеждам кълнове след това почвам да ги мия поне 2-3 пъти на ден.
20 Мар 2018, 18:15
Мисля, че няколко часа са напълно достатъчни. Иначе избягвай да ги държиш прекалено много във вода, защото може да мухлясат.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.