Къде сте родили детето си и къде бихте предпочели да го направите?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Къде сте родили детето си и къде бихте предпочели да го направите?

Мнениеот rabotnata pchela » 08 Дек 2016, 15:23

nefertiti написа:rabotnata pchela , някаква система ли е било?

Да, точно както при Пипилота, сложиха ми нещо в системата, което не знаех какво е. Понеже имам "стаж" в припадането, веднага си помислих, че ще ми се случи отново и много се изплаших. Нито за миг някой не ми каза каква е системата изобщо, каква е тази "добавка", тогава нямах достъп до интернет, та да се образовам сама, после никой не ми помогна с кърменето и така прибрах на 3 дена и половина напълно гладно дете без да е опитало и глътка храна. Сега е много по-лесно, от гледан точка на това, че с модерните телефони веднага може да получим помощ поне от раждаща приятелка. Тогава бях сама, с отвратително обслужване, с манипулации, които не знаех какви са и за какво са.
Говорите за болница в София, аз не съм от там, от провинцията съм, частните ни клиники насърчават секциото, защото прибират повече пари, рядко се ражда естествено, само в държавното АГ, в което е мизерия, отвратително отношение от персонала, никой не те смята за човек, за някаква лигла. Ако раждам втори път ще съм много подготвена за това, което ме очаква, ще си ида с храната, с храна за бебето, с много дрехи и сдобила се с цялата информация, която ми трябва!
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Mon_ton » 08 Дек 2016, 15:44

viking написа:СТрува ми се, че представяте раждането прекалено идеализирано, а то не е такова. Която жена е раждала по естествен начин, едва ли може да го нарече красиво изживяване. Радостта идва след като всичко свърши и видиш детето си и на мига забравиш какво току-що си преживяла. Преди това е всичко друго, но не и красиво изживяване и едва ли нещо може да облекчи чак толкова, че да забравиш, че раждаш. Със секцио нещата са по-различни сигурно, не съм раждала по този начин. Но пък зорът при него е след това.

А защо да не бъде идеално и прекрасно изживяване, въпреки болката? Когато получиш добро отношение,когато си с близък човек (може и с любимия), когато получаваш добра дума, знаеш, че си в добри ръце може да бъде и хубаво преживяване, един момент, предходен на най-великото чудо! Но когато получаваш подигравки, никакво отноешение и внимание, то се превръща в кошмар, от който искаш да избягаш, да забравиш и никога повече да не ти се случи. Никой не говори, че е красива гледка да кървиш, да изпитваш болка, но когато имаш подкрепа, болката е споделена и може да имаш едно чудесно раждане!
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Elica » 08 Дек 2016, 16:28

Почвате да ме плашите, май от 7 месец трябва да емигрирам в София и да си наема квартира до удобна хубава болница и да чакам раждането. :lol:
Аватар
Elica

Мнениеот red_eyes » 09 Дек 2016, 17:28

Няма място за плашене, просто избираш най-добрата болница и най- добрия доктор в твоя град, проучваш какви са условията, уточняваш с него изискванията си и като дойде времето всичко да е като по вода :smile: .
Аватар
red_eyes

Мнениеот Gold » 12 Дек 2016, 15:31

Така е, въпросът е да знаеш какво да избереш. А за да можеш да имаш критерии за това, трябва преди това да отделиш време да проучиш максимално за всичко свързано с методите на раждане или пък да намериш място, където ще ти се разяснят. Да разбереш къде могат да осигурят нещата, които ти се иска и съответно да направите среща намясто, за да видите и усетите от първа ръка обстановка и отношение.
Gold

Мнениеот Rali_hr » 12 Дек 2016, 15:45

Аха, аз като помня какво отношение получих, отиваш, всички са мили и добре, опира ножа до кокала и се оказваш в зверилник. :lol:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Leonora » 19 Дек 2016, 18:15

Частни болници не могат да си позволят и отношението да не им е на ниво. Разбира се, имиджа на една болница се изгражда от успехите, от специалистите, които работят там, от оборудването и методите, които прилагат, но със сигурност и грижите и отношението към пациентите. То е част от професионализма.
Аватар
Leonora

Мнениеот Pipilota » 20 Дек 2016, 10:40

Leonora написа:Частни болници не могат да си позволят и отношението да не им е на ниво. Разбира се, имиджа на една болница се изгражда от успехите, от специалистите, които работят там, от оборудването и методите, които прилагат, но със сигурност и грижите и отношението към пациентите. То е част от професионализма.

Ами.. много често отношението е ужасно, само пред определени хора си го бива. :mrgreen: Тук по нашите болници съм чувала и други ужасни истории, вече никъде не можеш да очакваш внимание. Когато отвориха частните болници беше едно, сега и отношението и гадно и отегчително, въпреки че плащаш като луд.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот fairy » 20 Дек 2016, 13:01

Единици са сигурно тези болници, които имат еднакво и каквото трябва отношение към пациентите си, независимо дали плащат или не. Не мога да кажа името на нито една, която да ми е направила подобно впечатление.
fairy

Мнениеот Leonora » 20 Дек 2016, 15:38

То не е до плаща ли се или не, а до категорията и нивото, което поддържа дадено здравно заведение. Когато се влага в развитие и методика, целта е здрави и доволни пациенти. Не винаги най-популярните болници са най-модерните, но пък не може да се отрече, че и такива, които могат да осигурят всичко необходимо дори и при екстремни и сложни случаи.
Аватар
Leonora

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми