Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Една ли е рецептата за кьопоолу, споделете я?!

14 Авг 2015, 07:50

Хаййде :) да се вредим малко в реалната тема :) По въпросът с кьопоолуто, тази година за първи път правих сама. :) Опекох на грил тигана 4 патладжана, докато омекнат и то много. :) Затворих ги в една тенджера, да се задушат и лесно да обеля. ;)След около 1 час задушаване бяха достатъчно хладни да ги ръчкам с ръка, та обелих ги, намачках ги в голяма купа. През този 1 час бях опекла 3 червени чушки които също обелих и нарязах на съвсем ситно !:) Метнах при патладжана, сложих 2 шепи натрошени орехи, овкусих със сол и обилно с олио! :) Свърши на деня с топъл хляб! :roll:
Сега обмислям, дали мога да консервирам кьопоолу?

03 Сеп 2015, 15:44

Звучи супер вкусно, и за много обучам кьопоолу но тази година не съм яла, вярно ли е че е вредно за бъбреците/

23 Сеп 2015, 15:04

Slavena написа:Звучи супер вкусно, и за много обучам кьопоолу но тази година не съм яла, вярно ли е че е вредно за бъбреците/

не разбира се ;) Патладжаните ас си супер храна, не се ограничавай от тях ;) Знам само, че са малки деца не е много подходяща храна, но чак напълно да я избягвате - не :)

23 Сеп 2015, 15:44

Rali_hr написа:
Slavena написа:Звучи супер вкусно, и за много обучам кьопоолу но тази година не съм яла, вярно ли е че е вредно за бъбреците/

не разбира се ;) Патладжаните ас си супер храна, не се ограничавай от тях ;) Знам само, че са малки деца не е много подходяща храна, но чак напълно да я избягвате - не :)

За съжаление е вярно, Рали :( Обожавам патладжани, но те са тежка, трудносмилаема храна, освен това съдържат и разни вещества, които не се понасят добре от бъбреците и черния дроб. Патладжаните са абсолютно противопоказни при проблеми с тези органи.
Лично аз ги хапвам умерено, но имаше период, в който ми бяха категорично забранени.

23 Сеп 2015, 16:16

като цяло и аз знам, че не са много ОК за консумация, но никога не съм мислила, че 1-2 патладжана разделени за цялото семейство е проблем. :) Рядко се ядат патладжани у нас и дозата е такава - патладжан за цялото ястие. ;) Единствено кьопоолуто прави изключение, но и то не е е от честите храни. :)

23 Сеп 2015, 16:44

rabotnata pchela написа:като цяло и аз знам, че не са много ОК за консумация, но никога не съм мислила, че 1-2 патладжана разделени за цялото семейство е проблем. :) Рядко се ядат патладжани у нас и дозата е такава - патладжан за цялото ястие. ;) Единствено кьопоолуто прави изключение, но и то не е е от честите храни. :)

и ние много уважаваме кьопоолуто, но и имамбаялдъ ни е много любимо хапване :idea:

12 Окт 2015, 13:25

Fancy написа:
rabotnata pchela написа:като цяло и аз знам, че не са много ОК за консумация, но никога не съм мислила, че 1-2 патладжана разделени за цялото семейство е проблем. :) Рядко се ядат патладжани у нас и дозата е такава - патладжан за цялото ястие. ;) Единствено кьопоолуто прави изключение, но и то не е е от честите храни. :)

и ние много уважаваме кьопоолуто, но и имамбаялдъ ни е много любимо хапване :idea:

Не съм опитвала имамбаялдъ или дори и да съм яла не знам как да си я направя ине съм знаела, че е въпросното ястие. ЩЕ сподеилш ли?

12 Окт 2015, 16:16

С основата на имамбаялдъ може да стане и много вкусно кьопоолу :)

12 Окт 2015, 16:54

Snejna написа:
Fancy написа:

Не съм опитвала имамбаялдъ или дори и да съм яла не знам как да си я направя ине съм знаела, че е въпросното ястие. ЩЕ сподеилш ли?

Ами има няколко варианта, аз смятам, че правя най-лесният- патладжаните ги режа на колелца или ивици, зависи, след което ги посолявам, за да се отцеди горчивия сок, а през това време стържа моркови, домати, запържвам лук в една тенджерка с малко чесън и добавям зеленчуците, патладжана се е отцедил вече, затова го нареждам в тавичка и го заливам с доматения сос, като гледам чорбата му да не е съвсем намаляла, за да има време да се изпече патладжана, накрая вадя от фурната и поръсвам с магданоз и готово :) :)
Някои пържат патладжана, други го правят на лодки и го пълнят със соса, който както си прецени ;)

12 Окт 2015, 17:00

Fancy написа:
Snejna написа:
Fancy написа:и ние много уважаваме кьопоолуто, но и имамбаялдъ ни е много любимо хапване :idea:

Ами има няколко варианта, аз смятам, че правя най-лесният- патладжаните ги режа на колелца или ивици, зависи, след което ги посолявам, за да се отцеди горчивия сок, а през това време стържа моркови, домати, запържвам лук в една тенджерка с малко чесън и добавям зеленчуците, патладжана се е отцедил вече, затова го нареждам в тавичка и го заливам с доматения сос, като гледам чорбата му да не е съвсем намаляла, за да има време да се изпече патладжана, накрая вадя от фурната и поръсвам с магданоз и готово :) :)
Някои пържат патладжана, други го правят на лодки и го пълнят със соса, който както си прецени ;)

Ммм, че той френският Рататуй е кажи-речи същото ама този втоя вариант не съм яла, предполагам е също толкова вкусен :idea: :roll:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5