14 Авг 2015, 07:50
03 Сеп 2015, 15:44
23 Сеп 2015, 15:04
Slavena написа:Звучи супер вкусно, и за много обучам кьопоолу но тази година не съм яла, вярно ли е че е вредно за бъбреците/
23 Сеп 2015, 15:44
Rali_hr написа:Slavena написа:Звучи супер вкусно, и за много обучам кьопоолу но тази година не съм яла, вярно ли е че е вредно за бъбреците/
не разбира сеПатладжаните ас си супер храна, не се ограничавай от тях
Знам само, че са малки деца не е много подходяща храна, но чак напълно да я избягвате - не
23 Сеп 2015, 16:16
23 Сеп 2015, 16:44
rabotnata pchela написа:като цяло и аз знам, че не са много ОК за консумация, но никога не съм мислила, че 1-2 патладжана разделени за цялото семейство е проблем.Рядко се ядат патладжани у нас и дозата е такава - патладжан за цялото ястие.
Единствено кьопоолуто прави изключение, но и то не е е от честите храни.
12 Окт 2015, 13:25
Fancy написа:rabotnata pchela написа:като цяло и аз знам, че не са много ОК за консумация, но никога не съм мислила, че 1-2 патладжана разделени за цялото семейство е проблем.Рядко се ядат патладжани у нас и дозата е такава - патладжан за цялото ястие.
и ние много уважаваме кьопоолуто, но и имамбаялдъ ни е много любимо хапване
12 Окт 2015, 16:16
12 Окт 2015, 16:54
Snejna написа:Fancy написа:rabotnata pchela написа:като цяло и аз знам, че не са много ОК за консумация, но никога не съм мислила, че 1-2 патладжана разделени за цялото семейство е проблем.Рядко се ядат патладжани у нас и дозата е такава - патладжан за цялото ястие.
и ние много уважаваме кьопоолуто, но и имамбаялдъ ни е много любимо хапване
Не съм опитвала имамбаялдъ или дори и да съм яла не знам как да си я направя ине съм знаела, че е въпросното ястие. ЩЕ сподеилш ли?
12 Окт 2015, 17:00
Fancy написа:Snejna написа:Fancy написа:и ние много уважаваме кьопоолуто, но и имамбаялдъ ни е много любимо хапване
Не съм опитвала имамбаялдъ или дори и да съм яла не знам как да си я направя ине съм знаела, че е въпросното ястие. ЩЕ сподеилш ли?
Ами има няколко варианта, аз смятам, че правя най-лесният- патладжаните ги режа на колелца или ивици, зависи, след което ги посолявам, за да се отцеди горчивия сок, а през това време стържа моркови, домати, запържвам лук в една тенджерка с малко чесън и добавям зеленчуците, патладжана се е отцедил вече, затова го нареждам в тавичка и го заливам с доматения сос, като гледам чорбата му да не е съвсем намаляла, за да има време да се изпече патладжана, накрая вадя от фурната и поръсвам с магданоз и готово![]()
![]()
Някои пържат патладжана, други го правят на лодки и го пълнят със соса, който както си прецени