Планинско колоездене, рафтинг, каньонинг, конен преход, лов и риболов
Правила на форума
Добави отговор

Усещате ли промяната, когато ходите на йога?

06 Юни 2014, 13:48

Скоро се срещнах с един мой съученик от гимназията, не бяхме много близки, но много се зарадвах,когато го срещнах. Оказа се, че основното му занимание е йогата и преподава в два центъра.

Оплаках му се, че от работата имам сериозни болежки, при което веднага ме извика за ремонт. :D Мноооого скептично бях настроен първият път, но след работа се грабнах и отидох, след като се прибрах вкъщи обикновено се чувствам изморен и напрегнат, а тогава нямаше такова нещо, все едно се беше откъснало нещо от мен и ми беше толкова леко!

Понеже се оказа, че моя бивш съученик преподава в центъра, където ходя на фитнес, на заниманията по йога видях една девойка от фитнеса.
На следващия ден се видяхме в залата и си поговорихме, оказа се, че тя отдавна се занимава и с двете и каза, че усеща не само външната, но и вътрешната промяна у себе си. :o

Все още съм начинаещ и не мога да усетя промяната вътре в себе си, но можете ли да ми кажете как се чувстват тези от вас, които от по-дълго време се занимават с йога? :?

Re: Усещате ли промяната, когато ходите на йога?

06 Юни 2014, 13:57

От около година ходя на йога и си изпросих от учителя ми музика, която слушам вкъщи, но наистина усещам постоянно спокойствие, преди палих от четвърт, много бързо се ядосвах за всичко, но това интересно как утихна, дори не забелязах. Преди месец може би се срещнах с мои приятелки и те потвърдиха това, дори се изненадаха от мен :lol:

02 Юли 2014, 15:38

Не съм от най-постоянните, предполагам се усеща де, аз като ходя от дъжд на вятър промяна има веднага след упражненията, но е временна, предполагам се натрупва като годиш по-дълго ;)

03 Дек 2014, 14:18

Казват хората, че има много сериозна промяна след като са тръгнали на йога, но аз да си призная съм скептично настроена ;)

03 Дек 2014, 15:14

До колкото зная, съществена промяна се открива, когато си спрял да ходиш, чувстваш тялото си вдървено, чувстваш, че имаш нужда от движение :idea: поне така са ми казвали приятелки, които ходят, с две думи направо си ставаш зависим! :mrgreen:

03 Дек 2014, 16:50

Мади Ранчева написа:До колкото зная, съществена промяна се открива, когато си спрял да ходиш, чувстваш тялото си вдървено, чувстваш, че имаш нужда от движение :idea: поне така са ми казвали приятелки, които ходят, с две думи направо си ставаш зависим! :mrgreen:

То не е ли така с всеки спорт? Когато се чувстваш добре, докато спортуваш е трудно да свикнеш отново със застоялия начин на живот. :roll:

Това, че се занимаваме с йога, означава ли, че трябва да си променим коренно навиците?

18 Мар 2015, 11:40

Вчера, след като видях, че по-голямата част от съфорумците ме подкрепиха за това да започна йога , а не пилатес, реших да се заинтересувам за това какво ще се изисква от мен по време на йога часовете! :idea:

Всъщност виждам, че да си йога не означава да си добър само в техниката за направата на упражненията, а отдаваш живота и съществуването си на това нещо!

Малко ме притесни този факт, тъй като ми изглежда адски ангажиращо и предполагам трябва коренно да променим навиците си! От друга страна ми попадна една шеговита снимка, тъкмо като за мен :D :D
yoga.jpeg
yoga.jpeg (22.77 KiB) Прегледано 1589 пъти
Понеже много си обичам винцето, а и много ми помага, за да заспя веднага и да не мисля за хилядите неща, които ми се въртят в главата, а до колкото разбирам хората, които практикуват йога, освен че не пият алкохол, се ограничават от месо, а някои и от млечни продукти :shock:

Не зная дали ще мога да направя всичко това за себе си, затова ви питам - според вас това, че се занимаваме с йога, означава ли, че трябва да си променим коренно навиците :?:

Re: Това, че се занимаваме с йога, означава ли, че трябва да си променим коренно навиците?

18 Мар 2015, 11:43

Смятам, че не е задължително да се задълбава, щом не ти е приятно или смяташ, че ще ти е непосилно :idea:

Re: Това, че се занимаваме с йога, означава ли, че трябва да си променим коренно навиците?

18 Мар 2015, 11:48

Мисля, че ако си тръгнал да правиш нещо, трябва да го правиш като хората, в този смисъл, не само няма да ти навреди да спреш месото, айде за млечните, наистина не е за всеки, но със сигурност подобно пречистване ще ти бъде от полза!

18 Мар 2015, 12:14

niya_mazova написа:Мисля, че ако си тръгнал да правиш нещо, трябва да го правиш като хората, в този смисъл, не само няма да ти навреди да спреш месото, айде за млечните, наистина не е за всеки, но със сигурност подобно пречистване ще ти бъде от полза!

Глупости са това :) Трябва да правиш това, което ти харесва, ако ще в поза лотос да пиеш бира и да си бодеш пилешки хапки, ако това е твоя начин, а не на сила, защото трябва, да правиш нещата, както някой друг. :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5