от Iva76 » 26 Юни 2012, 09:14
Здравейте, д-р Шиваров!
От септември миналата година (2011), лекувам външен отит при микози.
Получи се след запушване на ушите с морска вода. След като се отпушиха по-късно същия ден се започнаха и проблемите.
Посетих УНГ специалист и започна лечение за 20 дена с Тридерм - мазане сутрин и вечер. Ушите не трябваше да ги мокря, само първите два-три дена при започване на лечението трябваше да ги почиствам с фитилче памук, напоено и отцедено от риванол.
След приключване на лечението, месец и половина след това след намокряне на ушите отново се повтори всичко, но този път още в самото начало посетих веднага УНГ и този път каза отново да ги мажа с Тридерм, този път за месец и да не ги мокря 3 месеца. Повторих лечението, всичко спазих, но отново след определените месеци всичко се повтори.
На третия преглед, докторката реши, че няма да ми сменя мазилото, защото явно има ефект от него, но ми изписа и Кандизол 3 таблетки по 1 на седмица и мазане с Тридерм веднъж вечер.
Всичко спазих, но... подобрение няма. Отново ушите ми са възпалени, не както в началото, но пак явно микозата си я има. Сърбят ме, не както в началото на лечението, но не са излекувани.
Знам че е много упорито, но и аз съм упорита и ако трябва ще отида на няколко специалиста, докато ги излекувам.
Кръвната ми захар е в норми, кръвните показатели също. Чернодробни също - ако има значение.
Мисля, че проблем е това, че имам Базедова болест, и си мисля, че от приема на лекарства се потиска имунитета и следователно е проблем за оздравяването ми.
Докторката не ми е взимала ушен секрет за изследване. В лабораториите се изследва само секрет от доктор, та няма как да ми вземат там. Ако това е грешка, то ще трябва да потърся друг специалист, макар тази докторка да е предпочитана в нашия град.
Искам да излекувам ушите си. Ако реша да си оперирам жлезата, мисля това е важно и няма как , ако след време искам да се подложа на операция, то ушите да са с микоза. Знам че е задължителен преди операция консулт с УНГ.
Моля за съвет, как да подходя, да потърся друг специалист, да ми вземат секрет, или пак да посетя специалиста, който досега ме лекува? Знам че са упорити микозите и изисква време, постоянство и правилно лечение.