Стари, неактуални, заключени теми.
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

13 Ное 2012, 15:18

Dr Galen Shivarov написа:
vastas написа:здравейте Д-р Гален Шиваров
моят проблем е следния.В продължение на 2 години ми се запусваше лявата ноздра и имах постоянен секрет на гърлото зелен и ме караше само за се отхрачвам лятото ми беше по-добре зимата ужас направо. Тази година Юли месец бях на преглед във ВМА и направихме снимка Компютърна топография след което лекаря като видя снимката ми каза че трябва да се изправи леко дясната преграда носа и да се отворят синусите и да се изчистат и евентуално да се види за полипи ако има да се махнат.Така на снимката се вижда много ясно в ляво че има тъмно петно, а от дясно всичко си е добре.Направихме операцията беше корегирана преградата и премахнат полип в ляво на носа.След което 3 седмици се мазах с ринолекс и изкарах всичките боклуци които трябваше да излязат до тука всичко добре.На контролния преглед лекаря каза че всичко е ОК,и аз действително вече дишам спокойно от лявата страна,но забелязвам че дясната страна сега ми се запушва и имам обилен бял секрет който ми се събира на гърлото и се стича назад,а като се опитвам да издухвам носа почти нищо не излиза много малко само ми се събира на гърлото и ме кара да се отхрачвам на ден по 50 пъти ме кара да плювам.Забелязвам че когато консумирам храна след като приключа с храната след това 5 минуте само се отхрачвам, същото то е когато пия някакви напитки усещам как секрета ми е на гърлото само ми се стича и ме кара да се отхрачвам и си го чуствам като чуждо тяло.Нямам кашлица нито сутрин нито през деня, не се будя през вечерта от дискомфорт .Когато стана сутрин след 10 минути почвам да вадя този ужасен секрет който си го усещам по гърлото и от дясно на носа.Ходих преди около месец на друг УНГ видя снимката и каза че синусите от дясно са чисти и ми каза че това може да е някакъв Ринит алергичен.Аз и отговорих че не съм усетил да имам алергии нито имам кихане нито сърбежи и така нататък.Предписа ми Назонекс и ЕСБЕРИТОКС N табл. * 60 промивам и носа с морска вода минаха 20 дни,, а подобрението е че повече ми се отпуши носа но секрета не намаляват .Кажете какво мислите.Повтарям Дясната ноздра ми е проблема сега,запушва ми се и имам секрет бял цялото време е бял плътен който като издухвам носа излиза по малко,а само ми се стича в гърлото и ме кара да се отхрачвам.Иначе лявата ноздра която е оперирана ми е пърфектна и с нея нямам проблеми

Здравейте.Дясната ноздра сега ви се струва по-тясна,най-вероятно защото има компенсаторно разрастване на костната част на конхата/тъй-като девиацията е дългогодишна/.А по симптоматиката аз също мисля ,че може да се касае за алергичен ринит,но за по екзактна диагноза е необходимо да ви прегледам.

благодаря за отговора ви.Имам леко развитие по моя случай,УНГ лекаря ме изпрати на Алерголог и си направих тест,на който показа че имам алергия към влагата, плесен, мухъл.Алерголога ми изписа AERINAZE които трябва да ги пия 10 дни по 2 хапчета на ден след хранене и след това да продължа с ЕРИУС табл. 5 мг. * 30 по едно хапче на ден сутрин на гладно и така още 20 дни.Лечението трябва да продължи общо 30 дни. Тези хапчета AERINAZE,ако може да ми кажете за какво са много ще съм ви благодарен?Иначе Алерголога ми каза,че ако няма ефект от това лечение, ми намекна за някаква ваксина да ми направят.Моля да споделите и вашето мнение според вас да ли ще имам някакво подобрение от това лечение и най после да мога да се освободя от този ужасен секрет който ми се стича в гърлото

14 Ное 2012, 19:26

Здравейте !От около 3 месеца имам усещане че дясната сливица е подута и има нещо като изпъкнали образувания по нея но без болка усещам че ме дразни и пречи.Единствено в моментите когато се храня не го усещам но в останалата част от деня е направо кошмар Mного се притеснявам да не е рак правила съм кръвни изследвания , гърлен секрет, гледали са ме и с огледалце в гърлото и Антистрептолизинов титър и всичко е наред . Нo на самата сливица имам като изпъкнали образувания .Възможно ли е ако е рак да не могат да го разпознаят забравих да кажа че имам малко дете ядоса ме аз му виках и след малко усетих това подуване много съм притеснена

15 Ное 2012, 17:50

sonrisa написа:Здравейте !От около 3 месеца имам усещане че дясната сливица е подута и има нещо като изпъкнали образувания по нея но без болка усещам че ме дразни и пречи.Единствено в моментите когато се храня не го усещам но в останалата част от деня е направо кошмар Mного се притеснявам да не е рак правила съм кръвни изследвания , гърлен секрет, гледали са ме и с огледалце в гърлото и Антистрептолизинов титър и всичко е наред . Нo на самата сливица имам като изпъкнали образувания .Възможно ли е ако е рак да не могат да го разпознаят забравих да кажа че имам малко дете ядоса ме аз му виках и след малко усетих това подуване много съм притеснена

Здравейте.Много е възможно това което виждате да са хиперплазирали лимфни фоликули,но трябва да се прегледате при специалист !Поздрави.

15 Ное 2012, 18:11

благодаря за отговора а това нещо опасно ли е

15 Ное 2012, 19:40

здравейте Д-р Гален Шиваров
моят проблем е следния.В продължение на 2 години ми се запусваше лявата ноздра и имах постоянен секрет на гърлото зелен и ме караше само за се отхрачвам лятото ми беше по-добре зимата ужас направо. Тази година Юли месец бях на преглед във ВМА и направихме снимка Компютърна топография след което лекаря като видя снимката ми каза че трябва да се изправи леко дясната преграда носа и да се отворят синусите и да се изчистат и евентуално да се види за полипи ако има да се махнат.Така на снимката се вижда много ясно в ляво че има тъмно петно, а от дясно всичко си е добре.Направихме операцията беше корегирана преградата и премахнат полип в ляво на носа.След което 3 седмици се мазах с ринолекс и изкарах всичките боклуци които трябваше да излязат до тука всичко добре.На контролния преглед лекаря каза че всичко е ОК,и аз действително вече дишам спокойно от лявата страна,но забелязвам че дясната страна сега ми се запушва и имам обилен бял секрет който ми се събира на гърлото и се стича назад,а като се опитвам да издухвам носа почти нищо не излиза много малко само ми се събира на гърлото и ме кара да се отхрачвам на ден по 50 пъти ме кара да плювам.Забелязвам че когато консумирам храна след като приключа с храната след това 5 минуте само се отхрачвам, същото то е когато пия някакви напитки усещам как секрета ми е на гърлото само ми се стича и ме кара да се отхрачвам и си го чуствам като чуждо тяло.Нямам кашлица нито сутрин нито през деня, не се будя през вечерта от дискомфорт .Когато стана сутрин след 10 минути почвам да вадя този ужасен секрет който си го усещам по гърлото и от дясно на носа.Ходих преди около месец на друг УНГ видя снимката и каза че синусите от дясно са чисти и ми каза че това може да е някакъв Ринит алергичен.Аз и отговорих че не съм усетил да имам алергии нито имам кихане нито сърбежи и така нататък.Предписа ми Назонекс и ЕСБЕРИТОКС N табл. * 60 промивам и носа с морска вода минаха 20 дни,, а подобрението е че повече ми се отпуши носа но секрета не намаляват .Кажете какво мислите.Повтарям Дясната ноздра ми е проблема сега,запушва ми се и имам секрет бял цялото време е бял плътен който като издухвам носа излиза по малко,а само ми се стича в гърлото и ме кара да се отхрачвам.Иначе лявата ноздра която е оперирана ми е пърфектна и с нея нямам проблеми

Здравейте.Дясната ноздра сега ви се струва по-тясна,най-вероятно защото има компенсаторно разрастване на костната част на конхата/тъй-като девиацията е дългогодишна/.А по симптоматиката аз също мисля ,че може да се касае за алергичен ринит,но за по екзактна диагноза е необходимо да ви прегледам.

благодаря за отговора ви.Имам леко развитие по моя случай,УНГ лекаря ме изпрати на Алерголог и си направих тест,на който показа че имам алергия към влагата, плесен, мухъл.Алерголога ми изписа AERINAZE които трябва да ги пия 10 дни по 2 хапчета на ден след хранене и след това да продължа с ЕРИУС табл. 5 мг. * 30 по едно хапче на ден сутрин на гладно и така още 20 дни.Лечението трябва да продължи общо 30 дни. Тези хапчета AERINAZE,ако може да ми кажете за какво са много ще съм ви благодарен?Иначе Алерголога ми каза,че ако няма ефект от това лечение, ми намекна за някаква ваксина да ми направят.Моля да споделите и вашето мнение според вас да ли ще имам някакво подобрение от това лечение и най после да мога да се освободя от този ужасен секрет който ми се стича в гърлото??????

16 Ное 2012, 00:41

Здравейте Д-р Шиваров
Имам дразнеща кашлица от няколко месеца.Посетих УНГ и се оказа че
ми е възпалена езичната сливица.Изписаха ми трахизан за смукане и Биопарокс инхалатор.
Облекчиха кащлицата времено.Сега пак започнах да кашлям-предимно
нощем (повдига ми се чак и понякога връщам ,.. ) но съм бремена и
мисля че не е редно да вземам същите лекарства.Искам съвет,защото не мога да спя по цели нощи : :( :( :( :cry:

19 Ное 2012, 19:02

sisito_t написа:Здравейте Д-р Шиваров
Имам дразнеща кашлица от няколко месеца.Посетих УНГ и се оказа че
ми е възпалена езичната сливица.Изписаха ми трахизан за смукане и Биопарокс инхалатор.
Облекчиха кащлицата времено.Сега пак започнах да кашлям-предимно
нощем (повдига ми се чак и понякога връщам ,.. ) но съм бремена и
мисля че не е редно да вземам същите лекарства.Искам съвет,защото не мога да спя по цели нощи : :( :( :( :cry:

Здравейте,при бременни жени често се наблюдава едно състояние,което се нарича ринопатия гравидарум,свързано със оточност на носните конхи,което води до недостатъчно добро носно дишане и оттам сухота и дразнене в гърлото.Това е хормонално обусловено и изчезва след раждането.Обърнете внимание-имате ли моменти на постоянно или временно запушване на носа.Ако това се потвърди-можете да използвате назален кортикостероид-Назонекс /разбира се ако вашият гинеколог няма възражения.А иначе за смучене-Тонзилотрен.Поздрави.

20 Ное 2012, 20:24

Здравейте Д-р Шиваров,
От години имам проблеми с носа - чести и продължителни възпаления. Ако не прочистя носа вечер понякога се появява хъркане и нездрав сън. Дълго време ползвах капки и/или спрей, но се ограничих само до т. нар. морска вода.
Въпросите ми са:
Дали впръскването / смъркането на солена или т.нар морска вода може да утежни проблема и да доведе до увеличаване на инфекциите?
Възможно ли е да се намалят / премахнат честите и продължителни възпаления на носа и спорадичното хъркане с радиохирургия.
В момента съм с ушна инфекция с обилна секреция от носа. Изписаха ми доксициклин. От 4 дни имам шум в ушите, увеличено напрежение, все едно се намирам в кацащ самолет или под вода. На моменти, дори и при малко движение се замайвам. В момента не мога да посетя пециалист. Изравняванета на налягането ми е невъзможно с ”издухване през ушите”. Има ли друг начин да се облекчи това състояние.

Благодаря ви че помагате на толкова много хора.

21 Ное 2012, 16:30

Здравеите Д-р Шиваров .Искам да попитам за моят син които е на 4 год. и от месец е с хрема.В началото започна със зелен сопол беше на Виброцил капки 1 седмица.След това на черни капки 1 седмица без ефект.Направихме иследване за ностен секред на резултатат от иследванието пише растеж на коагулазанегативен стафилокок.Според децкият му лекуващ лекар не е нищо притеснително защото няма на изследванието нищо написано надоло тоест бактерията в нослето му ще се излекува с лекарства.Изписа ми Гаразон капки 3 дена ги слагах след което д-р уши нос гърло ми каза да ги спра .Дотук зелените суполи изчезнаха само дето говореше носово и сутрин кихаше бели сополчета.Д-Р уши нос гърло му изписа Биопарокс което го праскам вече 3 дена още нослето му е запушено и говори носово като трябва да го празкам общо 10 дена и 1 2 пати през деня киха отново бели сополчета.Притеснявам се да не е синозид или алергия от нещо дайтеми някъкав съвет моля Д-р Шиваров.

24 Ное 2012, 17:16

Mari01 написа:Здравейте Д-р Шиваров,
От години имам проблеми с носа - чести и продължителни възпаления. Ако не прочистя носа вечер понякога се появява хъркане и нездрав сън. Дълго време ползвах капки и/или спрей, но се ограничих само до т. нар. морска вода.
Въпросите ми са:
Дали впръскването / смъркането на солена или т.нар морска вода може да утежни проблема и да доведе до увеличаване на инфекциите?
Възможно ли е да се намалят / премахнат честите и продължителни възпаления на носа и спорадичното хъркане с радиохирургия.
В момента съм с ушна инфекция с обилна секреция от носа. Изписаха ми доксициклин. От 4 дни имам шум в ушите, увеличено напрежение, все едно се намирам в кацащ самолет или под вода. На моменти, дори и при малко движение се замайвам. В момента не мога да посетя пециалист. Изравняванета на налягането ми е невъзможно с ”издухване през ушите”. Има ли друг начин да се облекчи това състояние.

Благодаря ви че помагате на толкова много хора.

Здравейте!По симптомите които имате-най-вероятно се касае за туботимпанален катар/възпалени са и евстахиевите тръби и затова не може да изравнявате налягането/,но е много важно да се направи аудиограма за да не се пропусне и засягане на слухов нерв!!Препоръчително лечение:Цефзил 500 мг 2х1 т,Аериус таб 1х1 таб. и Африн 3х2 впръсквания в носа /курс на лечение минимум 7 дни./Ако е необходимо и продухване по Полицер от УНГ специалист.По отношение на честите промивки с ъс морска вода-аз не съм привърженик на постоянните промивки,защото по този начин могат да се отмият важни за физиологията на носа локални сустанции отделяни от носната лигавица.Трябва да бъдете прегледан за да се установи причината за честите ви възпаления.Поздрави.
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 47