Стари, неактуални, заключени теми.
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

24 Ное 2012, 17:20

mama galq написа:Здравеите Д-р Шиваров .Искам да попитам за моят син които е на 4 год. и от месец е с хрема.В началото започна със зелен сопол беше на Виброцил капки 1 седмица.След това на черни капки 1 седмица без ефект.Направихме иследване за ностен секред на резултатат от иследванието пише растеж на коагулазанегативен стафилокок.Според децкият му лекуващ лекар не е нищо притеснително защото няма на изследванието нищо написано надоло тоест бактерията в нослето му ще се излекува с лекарства.Изписа ми Гаразон капки 3 дена ги слагах след което д-р уши нос гърло ми каза да ги спра .Дотук зелените суполи изчезнаха само дето говореше носово и сутрин кихаше бели сополчета.Д-Р уши нос гърло му изписа Биопарокс което го праскам вече 3 дена още нослето му е запушено и говори носово като трябва да го празкам общо 10 дена и 1 2 пати през деня киха отново бели сополчета.Притеснявам се да не е синозид или алергия от нещо дайтеми някъкав съвет моля Д-р Шиваров.

Здравейте!При толкова продължителна хрема ,много е възможно в основата да е алергия,още повече ,че сезонът е типичен за това.Но това трябва да се уточни от УНГ специалист и евентуално алерголог.Поздрави!

Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

24 Дек 2012, 15:11

Здравейте, Д-р Гален Шиваров от около 1 седмица имам парения в областта на носа. През денят носът ми е отпушен но 1-2 часа преди да си легна се запушва и започва да ме пари силно, така докато не се събудя на другият ден. Какво да правя ? Благодаря предварително.

28 Дек 2012, 17:06

sonady написа:Здравейте, Д-р Гален Шиваров от около 1 седмица имам парения в областта на носа. През денят носът ми е отпушен но 1-2 часа преди да си легна се запушва и започва да ме пари силно, така докато не се събудя на другият ден. Какво да правя ? Благодаря предварително.

Здравейте.Симптомите са на започваща хрема.Добре е да посетите специалист УНГ.Поздрави.

30 Дек 2012, 17:27

Здравейте! На 28 години съм от Бургас! Преди 3 месеца се появиха лимфните възли на врата ми, колкото слива са според лекаря, уплатнени са и не болезнени.Температура, втрисания, потене нощем, нямам .Болят ме само мускулите на краката и ръцете това е единственото, което ме плаши. Четох ,че това са симптоми на левкимия. Страх ме е.От днес имам и под мишницата възелче колкото лещено зърно !По-принцип съм с мастопатия да уточня само. Унг лекар посетих, според него проблема е от разваленият зъб който имам .
Личната лекарка също каза ,че лошите лимфните възли били гроздовидни и на друго място, моите не били такива.Каза да взема Оспексин и да пия. Е резултат никакъв .Страх ме е!
Сливиците-зачервени ужасно, с червени точици по-тях и небцето също. Бели налепи на места има, зачиствам ги но на другият ден са се появили отново.Нямам кашлица и не ме боли гълото, само усещам нещо ,сякаш има топче в гърлото ми или предмет някакъв!Впръсквам с Хексорал и пия Лимфомиозот .
Както споменах, според лекарите проблема иде от зъба разваленият, но тези лимфни възли ме плашат .
Весели Празници!

31 Дек 2012, 00:54

Здравейте докторе искам да ви попитам на какво се дължи болката в хранопровода както при мен.Една вечер след като ядох орехи,след около 1-2 часа започнах да усещам как започна дразнеща болка под адамовата ябълка при преглъщане ,мърдане на главата се усеща болката (помислих че някаква храна е остана там : пробвах със вода,хляб,даже повърнах зорлем но никакви резултати) и започнах да се притеснявам все повече на какво се дължи това :( :| :?:
Болката е почти същата както при възпалено гърло но точно такава за перви път ми се случва
Благодаря ви много :) :)

02 Яну 2013, 21:38

Здравейте, д-р Шиваров
Ще се радвам да чуя Вашето мнение по следния въпрос:
На 34 години съм. През март 2011 г. прекарах синузит, доказан с рентгенова снимка с диагноза максиларен синузит. В резултат на това направих два последователни курса с антибиотици, които премахнаха гнойния секрет. При прегледа ми беше установен и полип в дясно. Изписаха ми спрей авамис и ериус таблетки, от които се повлиях добре.При контролен преглед лекарят каза, че полипът се е свил наполовина, хремата и кашлицата спряха. Лекарят твърдеше, че синузитът ми има и алергична компонента. Лятото прекарах около 10 дни на море, което ми се отрази много добре на проблема. Със застудяването на времето обаче отново имам оплаквания, които според мен имат алергичен характер, а именно - внезапен сърбеж в гърлото, внезапно кихане, както и воднисти спопли, запушване на носа, както и тежест в максиларните синуси. За разлика от предишният път сега нямам гнойни секрети от носа, гърлото ми е спокойно и като цяло се чувствам добре във времето, когато не се появяват описаните симптоми. Моля за Вашето мнение дали отново става дума за синузит и как според Вас би трябвало да продължи лечението.
Благодаря предварително за Вашия отговор

04 Яну 2013, 18:24

GERGANA GO4EVA написа:Здравейте! На 28 години съм от Бургас! Преди 3 месеца се появиха лимфните възли на врата ми, колкото слива са според лекаря, уплатнени са и не болезнени.Температура, втрисания, потене нощем, нямам .Болят ме само мускулите на краката и ръцете това е единственото, което ме плаши. Четох ,че това са симптоми на левкимия. Страх ме е.От днес имам и под мишницата възелче колкото лещено зърно !По-принцип съм с мастопатия да уточня само. Унг лекар посетих, според него проблема е от разваленият зъб който имам .
Личната лекарка също каза ,че лошите лимфните възли били гроздовидни и на друго място, моите не били такива.Каза да взема Оспексин и да пия. Е резултат никакъв .Страх ме е!
Сливиците-зачервени ужасно, с червени точици по-тях и небцето също. Бели налепи на места има, зачиствам ги но на другият ден са се появили отново.Нямам кашлица и не ме боли гълото, само усещам нещо ,сякаш има топче в гърлото ми или предмет някакъв!Впръсквам с Хексорал и пия Лимфомиозот .
Както споменах, според лекарите проблема иде от зъба разваленият, но тези лимфни възли ме плашат .
Весели Празници!

Здравейте,възможно е да е една вирусна инфекция,но ако лимфните възли персистират направете консулт с хематолог.Поздрави!

04 Яну 2013, 18:26

cross941 написа:Здравейте докторе искам да ви попитам на какво се дължи болката в хранопровода както при мен.Една вечер след като ядох орехи,след около 1-2 часа започнах да усещам как започна дразнеща болка под адамовата ябълка при преглъщане ,мърдане на главата се усеща болката (помислих че някаква храна е остана там : пробвах със вода,хляб,даже повърнах зорлем но никакви резултати) и започнах да се притеснявам все повече на какво се дължи това :( :| :?:
Болката е почти същата както при възпалено гърло но точно такава за перви път ми се случва
Благодаря ви много :) :)

Възможно е да е съвпадение с едно възпаление на епиглотиса,но е добре да ви види УНГ специалист.Поздрави!

04 Яну 2013, 18:28

веселка78 написа:Здравейте, д-р Шиваров
Ще се радвам да чуя Вашето мнение по следния въпрос:
На 34 години съм. През март 2011 г. прекарах синузит, доказан с рентгенова снимка с диагноза максиларен синузит. В резултат на това направих два последователни курса с антибиотици, които премахнаха гнойния секрет. При прегледа ми беше установен и полип в дясно. Изписаха ми спрей авамис и ериус таблетки, от които се повлиях добре.При контролен преглед лекарят каза, че полипът се е свил наполовина, хремата и кашлицата спряха. Лекарят твърдеше, че синузитът ми има и алергична компонента. Лятото прекарах около 10 дни на море, което ми се отрази много добре на проблема. Със застудяването на времето обаче отново имам оплаквания, които според мен имат алергичен характер, а именно - внезапен сърбеж в гърлото, внезапно кихане, както и воднисти спопли, запушване на носа, както и тежест в максиларните синуси. За разлика от предишният път сега нямам гнойни секрети от носа, гърлото ми е спокойно и като цяло се чувствам добре във времето, когато не се появяват описаните симптоми. Моля за Вашето мнение дали отново става дума за синузит и как според Вас би трябвало да продължи лечението.
Благодаря предварително за Вашия отговор

Здравейте!Съвета ми е да отстраните полипа и ,понеже най-вероятно имате и алергия да се провежда антиалергична терапия.Поздрави!

05 Яну 2013, 16:53

[/quote]
Здравейте,възможно е да е една вирусна инфекция,но ако лимфните възли персистират направете консулт с хематолог.Поздрави![/quote]
Благодаря Ви, за отговора .
Не разбрах какво е персистират ?Хематолог ще посетя записала съм час, но исках да споделя нещо .
Сливиците са ужасно зачервени, ягодовидни с бели налепи, нямам болка нито температура, нито кашлица .
Небцето зачервено също.
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 47