Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 04 Ное 2013, 18:14

sandiu написа:Здравейте, имам уголемена езична сливица. Започна през пубертета като усещане за чуждо тяло в гърлото. Тогава ми казаха, че няма нужда да се оперира. Сега имам и други оплаквания и не знам дали пак не са от нея. Задавям се без видима причина и ако веднага не пия вода, не мога да спра и имам чувството, че ще се задуша; имам и упорито запушване на носа ту в едната, ту в другата ноздра, но когато си капя капки, запушването сякаш се прехвърля към гърлото ми и пак се задушавам. В кои случаи езичната сливица трябва да се премахне, какви са възможните операции и колко струват?

Здравейте!Езичната сливица не се премахва!Единствената възможна интервенция е радиохирургия или коблация-за намаляване,ако се налага.Но симптомите на задавяне едва ли са от нея.Запушването на носа също няма връзка с езичната сливица.Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 04 Ное 2013, 18:16

efi_49 написа:Здравейте д-р Шиваров,
От м.април след прекаран грип загубих обонянието си.Личния ми лекар ме успокоява че ще се възстанови ,но досега нямам никакво подобрение.С какво мога да се излекувам?
Благодаря предварително.

Здравейте.Трябва да се консултирате със специалист УНГ,за да се изясни причината.Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 04 Ное 2013, 18:17

efi_49 написа:Здравейте д-р Шиваров,
От м.април след прекаран грип загубих обонянието си.Личния ми лекар ме успокоява че ще се възстанови ,но досега нямам никакво подобрение.С какво мога да се излекувам?
Благодаря предварително.

Здравейте.Необходима е консултация със специалист УНГ защото причините може да са най-различни.Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 04 Ное 2013, 18:21

plamen_vik написа:Здравейте, д-р Шиваров! Казвам се Пламен Цанев, от гр. Трявна. Имам няколко въпроса към вас, на които ще ви бъда благодарен, ако ми отговорите. Отнася се за сина ми, който е на 13 години. От известно време има намален слух. Взех направление и го заведох на лекар УНГ гр. Габрово. Там му направиха изследване-тонална аудиометрия, като преди това му прегледаха ушите и ги изчистиха от ушна кал. Оказа се, че резултатите не са добри и затова ни дадоха направление за София. Отидохме в УМБАЛ "Царица Йоана"-ИСУЛ-ЕАД-клиника по УНГБ. Беше му направено същото изследване-тонална аудиометрия, без никакви други изследвания. Дори не му погледнаха ушите. След което му бе поставена диагнозата неврит на слуховите нерви и му изписаха ушни апарати и за двете уши. Въпросът ми е има ли лечение на тази болест и дали изобщо е такава? Нормално ли е според вас да се пристъпва към тази крайна мярка-слухови апарати без никакви изследвания, като изключим тоналната аудиометрия? Бихте ли ме посъветвали какво трябва да се направи? Все пак става въпрос за дете на 13 години, а не за старец на 70. Благодаря ви предварително!

Здравейте.Изследванията на слуха могат да са -аудиометрия,тимпанометрия и евокирани потенциали.Всички те могат да бъдат направени в ИСУЛ- при Проф.Попова,ако разбира се се налага.Поздрави
Аватар
Dr Galen Shivarov

Re: sonq91

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 04 Ное 2013, 18:23

sonq91 написа:Здравейте, д-р Шиваров.Синът ми е на 4 години и преди около месец му поставиха диагноза уголемена трета сливица и ми препоръчаха да я махнем, но искам да бъде прегледан и от друг специалист за да чуя още едно мнение.Понеже не съм от Варна, а от Добрич искам да попитам кога ще може да ни приемете и къде.Благодаря предварително!

Здравейте.Записвания за прегледи на регистратурата на Майчин дом-Варна.Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот катина » 05 Ное 2013, 22:30

Здравейте докторе,

От 5 - 6 години страдам от силно главоболие в областта на слепоочието, съпроводено с гадене , а понякога и повръщане.
Проявява се през определени периоди- месец, два, а понякога и през 20 дни. Правени ми са всякакви изследвания, включително и ядрено - магнитен резонанс.Имам и изкривена носна преграда.
През всичкото това време обикалям бургаските лекари "Специалисти", но още не се е родил професионалиста,който би ми помогнал и казал на какво се дължи. Диагноза липсва.
Въпросът ми е възможно ли е тази болка да се дължи на това изкривяване на преградата.
Ще Ви бъда благодарна да ми отговорите и препоръчате добър невролог от София, към който бих могла да се обърна за помощ.
катина

Мнениеот rali_y » 07 Ное 2013, 11:54

Здравейте,
моля, дайте ми съвет!

От около 6 години вече не мога да дишам нормално през носа. Зимно време изобщо не мога да дишам.

Ходих десетки пъти при различни специалисти. Едни казват, че имам синузит. Други казват, че имам хроничен ринит. Трети дават други прогнози.

Лекуваха ме с антибиотик, препоръчваха ми капки за нос - пробвала съм огромно количество и разнообразие, повечето помагат само за около час.

Когато стане студено, носът ми се запушва и се отпушва напролет.
НОЩНО ВРЕМЕ ако легна на лявата страна на главата си, ми се запушва лявата ноздра. Съответно, ако легна надясно, ми се запушва дясната.
Започнах да хъркам.

Правиха ми RTC процедура тази пролет, изкарвах "корички" няколко месеца от носа си. Но ето зимата дойде и всичко започва отначало.

Сега пия ГелоМиртол, който ми препоръча една аптекарка. Но ... вече не знам какво да правя, а така ми се диша :(((

Благодаря за вниманието.
Надявам се на съвет, какво да направя освен да отида за стотен път на лекар и какво да пия. :(
rali_y

Мнениеот kleopatra83 » 08 Ное 2013, 01:05

Добър вечер!
Имам следният въпрос към Вас-детето ми е на 5 год и 4 месеца.
Ходи 3 дни на градина и на четвъртия ден вдигна температура, достигаща до 38.8.
За 2 дни температурата я спаднахме с Панадол, парагрип и осцилококцинум.
Имаше също и хрема, която лекувахме с Назик кидс.
След като спря температурата започна една лаеща кашлица, лекувахме я с Мукоплант-червен.Гърлото лекувах с Тантум спрей+прополки+чай с мед и лимон. Кашлицата понамаля, но все още си кашляме.Водих я на УНГ, който ни прати на изследвания на кръв-пълна кръвна картина, СУЕ и CRP.Всички показатели бяха добре, с изключение на СУЕ=35 при норма до 20 и CRP=24 при норма до 6.След 3 дни повторихме същите изследвания и всичко беше в норма, с изключение на СУЕ=28. Притеснява ме, че мина 1 седмица откакто сме болни, а все още сме със запушено носле-вече не знам с какво да го лекуваме и с кашлица, особено нощем, а също така и това, че по гърлото, до сливиците има едни бели петна, кръгчета, налепи, който се появиха след като температурата ни спадна. До сега никога не сме имали такива бели неща, а също така и никога не сме пили антибиотик. Пръсках белите налепи с Тантум, почти 5-6 дни, но те си стоят-нито се увеличават, нито намаляват и изчезват.Не боледуваме често, но откакто тръгнахме на градина започнаха проблемите. Сега нямаме температура и имаме апетит.Какво бихте ме посъветвали Вие да направя.Много Ви благодаря!!!
kleopatra83

Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Мнениеот Alex92 » 08 Ное 2013, 15:00

Здравейте!
Искам да Ви попитам за един проблем, който ми е от много време, а не обичам да ходя при лекар.Имам синузит, който е с времето май отслабва, но всяка сутрин когато ставам рано или в студено време, носът и гърлото ми се запушват с бял секрет, който постоянно изплювам.Много често води и до гадене.Физически съм здрав и нямам никакви проблеми, освен този.Бихте ли ми препоръчали съвети как може да се отстрани това нещо, тъй като е много некомфортно.
Благодаря Ви предварително!
Alex92

Мнениеот pavlinazu » 08 Ное 2013, 15:45

Здравейте д-ре, синът ми е на 2год и 7 мес. Роден е с уголемени сливици,често боледува от гърло ,през два три месеца,има сополи от август месец след антибиотично лечение вече няма стафилокок,но нослето не спира да тече,има шум на сърцето от уголемените сливици,които са диагностицирани като трета степен хипертрофия,постоянно хърка и според лекарите най вероятно и третата сливица е уголемена,но не могат да я видят,въпросът ми е дали радиохирургията би могла да повлияе в нашия случай ,предварително ви благодаря,ако ви трябват други данни ще ги предоставя.
pavlinazu

ПредишнаСледваща

Назад към Архив