Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 11 Ное 2013, 17:28

rali_y написа:Здравейте,
моля, дайте ми съвет!

От около 6 години вече не мога да дишам нормално през носа. Зимно време изобщо не мога да дишам.

Ходих десетки пъти при различни специалисти. Едни казват, че имам синузит. Други казват, че имам хроничен ринит. Трети дават други прогнози.

Лекуваха ме с антибиотик, препоръчваха ми капки за нос - пробвала съм огромно количество и разнообразие, повечето помагат само за около час.

Когато стане студено, носът ми се запушва и се отпушва напролет.
НОЩНО ВРЕМЕ ако легна на лявата страна на главата си, ми се запушва лявата ноздра. Съответно, ако легна надясно, ми се запушва дясната.
Започнах да хъркам.

Правиха ми RTC процедура тази пролет, изкарвах "корички" няколко месеца от носа си. Но ето зимата дойде и всичко започва отначало.

Сега пия ГелоМиртол, който ми препоръча една аптекарка. Но ... вече не знам какво да правя, а така ми се диша :(((

Благодаря за вниманието.
Надявам се на съвет, какво да направя освен да отида за стотен път на лекар и какво да пия. :(

Здравейте!Необходимо е да ви прегледам за по-екзактен отговор.Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 11 Ное 2013, 17:31

Alex92 написа:Здравейте!
Искам да Ви попитам за един проблем, който ми е от много време, а не обичам да ходя при лекар.Имам синузит, който е с времето май отслабва, но всяка сутрин когато ставам рано или в студено време, носът и гърлото ми се запушват с бял секрет, който постоянно изплювам.Много често води и до гадене.Физически съм здрав и нямам никакви проблеми, освен този.Бихте ли ми препоръчали съвети как може да се отстрани това нещо, тъй като е много некомфортно.
Благодаря Ви предварително!

Здравейте.Възможно е да е алергичен риносинуит,но няма как да ви дам по -точен отговор без да съм ви прегледал.Поздрави!
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот US__ » 15 Ное 2013, 00:59

Здравейте, докторе. Много ще се радвам да чуя мнението Ви, защото се притеснявам.
Преди 2 седмица се разболях от грип. Като огледах гълото си, забелязах подутина точно зад мъжеца. Предположих, че е от тогавашния ми проблем, но подутината все още си стои, което ме притесни (възможно е и преди това да е била там). Не ме боли при преглъщане и гласът ми е добре. Преди 3 дни се събудих с възпалена дясна сливица, но неболезнена (все още е така). Гърлото ми е зачервено почти постоянно. Сега се започна и с храчки в носоглътката, които не мога нито да отхрача, нито да преглътна. От известно време от лявата страна на врата имам и подут лимфен възел.
Истината е, че подутината и храчките много ме притесниха като прочетох в интернет от какво може да е. Точно в момента нямам възможност да посетя специалист, затова се обръщам към Вас за мнение. Въпросът ми е възможно ли е това да е рак?
Благодаря предварително!
US__

Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Мнениеот ismail » 17 Ное 2013, 19:17

Здравейте д-р Шиваров

От години съм с много честа хрема и запушен нос , преди година си правих изследвания за алергия и се оказа , че съм алергичен към почти всичко ,
предложеното ми лечение с инжекции два пъти в седмицата и това през устата нещо не ми допаднаха , преди да отида на алерголог бях и на УНГ , правиха ми и рентгенова снимка - Намалена прозрачност на в основата на левия максиларен синус /с ниво / заличени етмоидални клетки в ляво ,вземах антибиотици , а преди УНГ бях и при пулмолог , който ми предписа Вентолин инхалер , който помага при затруднено дишане.Сега пак съм със запушен нос и ми присъхва гърлото.Затруднявам се при дишане , което ме събужда понякога . Какво е вашето мнение и бихте ли ми препоръчали по ефикасни капки или спрейове , за да мога и аз да ползвам носа си за дишане , а не като аксесоар на лицето :) . Благодаря предварително
ismail

Мнениеот lady_Danaq » 18 Ное 2013, 11:47

Добър ден ,
д-р Шиваров!На 24 години съм от юни-юли месец тази година имам проблем с гърлото.Обръщам се към вас за консултация и мнение,тъй като ходих на много специалисти ,но резултат нямаше,така и не беше установена точна диагноза.В началото,както споменах по-горе юни месец някъде започна болка в гърлото,помислих ,че това е обикновена настинка.Имах съвсем лека кашлица,но бързо се възстанових със Стрепсилс и чайове.След известно време започна сърбеж,вече не беше обикновената болка, а дразнещ сърбеж,който не може да се търпи,някъде надолу по трахеята.Освен това започнаха среднощни пристъпи в малките часове,за около 2-3 мин задух ,не мога да си поема въздух ,всеедно някаква клапа на гърлото ми се затваря и край.Такива среднощни пристъпи продължават и до сега,но в по-редки последователности.Случвало се е такова задушаване до 3 пъти на нощ,сега е по-рядко.Сърбежът в гърлото,трудното преглъщане остана.Цял летен сезон ходих по специалисти-УНГ,алерголози и др.Снимките на дроба бяха чисти,изследванията на кръвта нормални,уреда за астматични и др такива не показа нещо обезпокояващо в дишането,въпреки че усещам затруднение и така..единствено беше открита бактерия в гърления секрет-Moraxella chatarhalis и от нея ме убедиха,че идва проблемът ,пих всякакви антибиотици от рода на пеницилина ,също така антиалергични хапчета,като xizal,claritine ,а друг доктор ми беше изписал и хапчета за киселини,защото пеши,че проблемът със задушаването нощем е от киселини.Миризмите ужасно много ми дразнят,особено изгорели газове,цигарите ги спрях месеци преди това да се случи,не бях много активен пушач.Ще съм Ви много благодарна,ако ми дадете вашето мнение за това какво точно е това състояние и ако ми дадете някакъв съвет.Благодаря отново предварително!
lady_Danaq

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 20 Ное 2013, 12:53

US__ написа:Здравейте, докторе. Много ще се радвам да чуя мнението Ви, защото се притеснявам.
Преди 2 седмица се разболях от грип. Като огледах гълото си, забелязах подутина точно зад мъжеца. Предположих, че е от тогавашния ми проблем, но подутината все още си стои, което ме притесни (възможно е и преди това да е била там). Не ме боли при преглъщане и гласът ми е добре. Преди 3 дни се събудих с възпалена дясна сливица, но неболезнена (все още е така). Гърлото ми е зачервено почти постоянно. Сега се започна и с храчки в носоглътката, които не мога нито да отхрача, нито да преглътна. От известно време от лявата страна на врата имам и подут лимфен възел.
Истината е, че подутината и храчките много ме притесниха като прочетох в интернет от какво може да е. Точно в момента нямам възможност да посетя специалист, затова се обръщам към Вас за мнение. Въпросът ми е възможно ли е това да е рак?
Благодаря предварително!

Здравейте!Често при вирусни инфекции имаме лимфаденит/подуване на лимфните възли/,така че най-вероятната причина е тази.Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 20 Ное 2013, 12:57

ismail написа:Здравейте д-р Шиваров

От години съм с много честа хрема и запушен нос , преди година си правих изследвания за алергия и се оказа , че съм алергичен към почти всичко ,
предложеното ми лечение с инжекции два пъти в седмицата и това през устата нещо не ми допаднаха , преди да отида на алерголог бях и на УНГ , правиха ми и рентгенова снимка - Намалена прозрачност на в основата на левия максиларен синус /с ниво / заличени етмоидални клетки в ляво ,вземах антибиотици , а преди УНГ бях и при пулмолог , който ми предписа Вентолин инхалер , който помага при затруднено дишане.Сега пак съм със запушен нос и ми присъхва гърлото.Затруднявам се при дишане , което ме събужда понякога . Какво е вашето мнение и бихте ли ми препоръчали по ефикасни капки или спрейове , за да мога и аз да ползвам носа си за дишане , а не като аксесоар на лицето :) . Благодаря предварително

Здравейте!Има две възможности-медикаментозно лечение -включващо назални кортикостероиди ,най-добре в комбинация с КС пер ос по схема-т.нар."неспецифична десенсибипизация" или оперативно-радиохирургия на носните конхи.Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 20 Ное 2013, 13:01

lady_Danaq написа:Добър ден ,
д-р Шиваров!На 24 години съм от юни-юли месец тази година имам проблем с гърлото.Обръщам се към вас за консултация и мнение,тъй като ходих на много специалисти ,но резултат нямаше,така и не беше установена точна диагноза.В началото,както споменах по-горе юни месец някъде започна болка в гърлото,помислих ,че това е обикновена настинка.Имах съвсем лека кашлица,но бързо се възстанових със Стрепсилс и чайове.След известно време започна сърбеж,вече не беше обикновената болка, а дразнещ сърбеж,който не може да се търпи,някъде надолу по трахеята.Освен това започнаха среднощни пристъпи в малките часове,за около 2-3 мин задух ,не мога да си поема въздух ,всеедно някаква клапа на гърлото ми се затваря и край.Такива среднощни пристъпи продължават и до сега,но в по-редки последователности.Случвало се е такова задушаване до 3 пъти на нощ,сега е по-рядко.Сърбежът в гърлото,трудното преглъщане остана.Цял летен сезон ходих по специалисти-УНГ,алерголози и др.Снимките на дроба бяха чисти,изследванията на кръвта нормални,уреда за астматични и др такива не показа нещо обезпокояващо в дишането,въпреки че усещам затруднение и така..единствено беше открита бактерия в гърления секрет-Moraxella chatarhalis и от нея ме убедиха,че идва проблемът ,пих всякакви антибиотици от рода на пеницилина ,също така антиалергични хапчета,като xizal,claritine ,а друг доктор ми беше изписал и хапчета за киселини,защото пеши,че проблемът със задушаването нощем е от киселини.Миризмите ужасно много ми дразнят,особено изгорели газове,цигарите ги спрях месеци преди това да се случи,не бях много активен пушач.Ще съм Ви много благодарна,ако ми дадете вашето мнение за това какво точно е това състояние и ако ми дадете някакъв съвет.Благодаря отново предварително!

Здравейте!Трудно мога да дам екзактен отговор без да ви прегледам,още повече че вече сте минали през доста специалисти.Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот sonrisa » 20 Ное 2013, 16:08

Здравейте докторе,бихте ли ми казали ако имаш рак на сливицата бързо ли нараства тумора или може да си стои в едно положение поне година и половина без да се забелязва от докторите. без да расте и в същото време да се усеща че има нещо в основата на сливицата.
sonrisa

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 20 Ное 2013, 18:02

sonrisa написа:Здравейте докторе,бихте ли ми казали ако имаш рак на сливицата бързо ли нараства тумора или може да си стои в едно положение поне година и половина без да се забелязва от докторите. без да расте и в същото време да се усеща че има нещо в основата на сливицата.

Здравейте!Карцинома на сливиците не е много рядък-трети по -честота в тази област.Скоростта на растеж зависи от хистологичния вариант.Най- често изглежда като язвичка.Ако имате и най-малко съмнение-Биопсия!!!.Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

ПредишнаСледваща

Назад към Архив