petya.6 написа:Здравейте , Д-р Шиваров , детето ми навърши 3г. през месец декември тази година.От Бургас сме.Проблема е, че има огромни сливици , а също и така третата според докторите при които сме го водили.Пречат му да спи спокойно , тъй като хърка стържещо през носа и често спи с отворена уста , а и като е буден диша тежко през устата.
В последно време прави много често ангини и отити придружени с висока температура. Прочетох за радиочестотната хирургия ,която спомага за свиване на сливиците.Според вас в нашия случай може ли да помогне , може ли да стане по здравна каса , тъй като от новородено детето ми диша трудно и тежко през нослето и прави ринити.
Ако не може с направление колко струва тази процедура.Благодаря ви предварително за отговора , имайки предвид заетосттта ви !
Sam написа:Здравейте, докторе! Имам проблем с носа си от както се помня. Поне от 10 години използвам капки със съдържание на ксилометазолин, имам увеличена носоглътка, алергии и изкривена носна преграда, като едната ноздра е много тясна. Имам пункция и като тинейджър много страдах от синузит. ОТ тогава я карам на капки поне по 5 пъти дневно и хъркам много. След срещата ми с алерголог и гинеколог стигнаха до заключението, че дори да направя каквато и да е процедура заради алергиите и хормоналния дисбаланс това запушване на носа ще продължава. Опитвала съм да премахна капките, толерирайки ги като зависимост, но нищо друго не отпушва носа ми, направо се задушавам. КАКВО Бихте препоръчали в такъв случай или ме очакват дълго години на капки?
petya.6 написа:petya.6 написа:Здравейте , Д-р Шиваров , детето ми навърши 3г. през месец декември тази година.От Бургас сме.Проблема е, че има огромни сливици , а също и така третата според докторите при които сме го водили.Пречат му да спи спокойно , тъй като хърка стържещо през носа и често спи с отворена уста , а и като е буден диша тежко през устата.
В последно време прави много често ангини и отити придружени с висока температура. Прочетох за радиочестотната хирургия ,която спомага за свиване на сливиците.Според вас в нашия случай може ли да помогне , може ли да стане по здравна каса , тъй като от новородено детето ми диша трудно и тежко през нослето и прави ринити.
Ако не може с направление колко струва тази процедура.Благодаря ви предварително за отговора , имайки предвид заетосттта ви !
Здравейте , Д-р Шиваров самоцитирам се ,защото за нас е много важен отговорът ви .
Вие сте единствената ни възможност , тъй като не желаем на тази крехка възраст оперативно премахване и на 3-те сливици.
dari7507 написа:добър ден др.Шиваров.Моят въпрос е следният/имам шум в ушите от известно време и главозамайване.какво ми препоръчвате за лечение и ако не е от вашата компетенция към какъв специалист да се обърна.благодаря.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта