Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Мнениеот Sam » 13 Яну 2014, 20:57

Здравейте, докторе! Имам проблем с носа си от както се помня. Поне от 10 години използвам капки със съдържание на ксилометазолин, имам увеличена носоглътка, алергии и изкривена носна преграда, като едната ноздра е много тясна. Имам пункция и като тинейджър много страдах от синузит. ОТ тогава я карам на капки поне по 5 пъти дневно и хъркам много. След срещата ми с алерголог и гинеколог стигнаха до заключението, че дори да направя каквато и да е процедура заради алергиите и хормоналния дисбаланс това запушване на носа ще продължава. Опитвала съм да премахна капките, толерирайки ги като зависимост, но нищо друго не отпушва носа ми, направо се задушавам. КАКВО Бихте препоръчали в такъв случай или ме очакват дълго години на капки?
Sam

Мнениеот petya.6 » 15 Яну 2014, 17:17

petya.6 написа:Здравейте , Д-р Шиваров , детето ми навърши 3г. през месец декември тази година.От Бургас сме.Проблема е, че има огромни сливици , а също и така третата според докторите при които сме го водили.Пречат му да спи спокойно , тъй като хърка стържещо през носа и често спи с отворена уста , а и като е буден диша тежко през устата.
В последно време прави много често ангини и отити придружени с висока температура. Прочетох за радиочестотната хирургия ,която спомага за свиване на сливиците.Според вас в нашия случай може ли да помогне , може ли да стане по здравна каса , тъй като от новородено детето ми диша трудно и тежко през нослето и прави ринити.
Ако не може с направление колко струва тази процедура.Благодаря ви предварително за отговора , имайки предвид заетосттта ви !

Здравейте , Д-р Шиваров самоцитирам се ,защото за нас е много важен отговорът ви .
Вие сте единствената ни възможност , тъй като не желаем на тази крехка възраст оперативно премахване и на 3-те сливици.
petya.6

Мнениеот dari7507 » 15 Яну 2014, 17:39

добър ден др.Шиваров.Моят въпрос е следният/имам шум в ушите от известно време и главозамайване.какво ми препоръчвате за лечение и ако не е от вашата компетенция към какъв специалист да се обърна.благодаря.
dari7507

Мнениеот mmi_st » 15 Яну 2014, 19:04

Здравейте, Д-р Шиваров,
синът ми е на 3 години и има уголемена трета сливица.Бих искала да попитам дали приемът на ИМУНОТРОФИНА, би повлияло третата сливица или това е поредният препарат на пазара, за който даваш пари, но няма резултат? Повечето лекари не са го чували, почти няма инфо за препарата, така че не мога да добия представа за действието му.Знам само, че в София УНГ специалистите го изписват от есента на миналата година с идеята, че повлиява третата сливица.
mmi_st

Д-р Гален Шиваров-Ушно-носно-гърлени болести

Мнениеот nikolinka4466 » 17 Яну 2014, 17:52

Уважаеми д-р Шиваров,

от 4 месеца имам сърбежи в гърлото, под езика и парене от двете страни на езика. От взетия секрет от устната кухина и гърлото се установи наличието на Moraxella Katarrhalis . Кръвните изследвания не показват наличието на инфекция. Стоматологът , чрез рентгенова снимка, каза, че всичко е наред. Предписа ми samo дезинфекционен разтвор Chlorhexamed 0,1 % - 2 пъти дневно жабуркане и гаргара. Лекарят-специалист Уши-нос-гърло в Лихтенщайн, един от най-добрите тук, където живея, ми каза да пия по 2 л. чай или вода на ден и нищо да не вземам повече. За жалост, изпълнявам точно всичко както ми е казано, но нямам никакво подобрение. Не съм пушач. Нямам налепи по гърлото или в устната кухина или по езика….
Какво да правя ?
Ще Ви бъда много благодарна, ако ми дадете съвет.

С уважение- Ники Момъкова,
е-майл : nikynew@abv.bg
nikolinka4466

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 25 Яну 2014, 13:44

Sam написа:Здравейте, докторе! Имам проблем с носа си от както се помня. Поне от 10 години използвам капки със съдържание на ксилометазолин, имам увеличена носоглътка, алергии и изкривена носна преграда, като едната ноздра е много тясна. Имам пункция и като тинейджър много страдах от синузит. ОТ тогава я карам на капки поне по 5 пъти дневно и хъркам много. След срещата ми с алерголог и гинеколог стигнаха до заключението, че дори да направя каквато и да е процедура заради алергиите и хормоналния дисбаланс това запушване на носа ще продължава. Опитвала съм да премахна капките, толерирайки ги като зависимост, но нищо друго не отпушва носа ми, направо се задушавам. КАКВО Бихте препоръчали в такъв случай или ме очакват дълго години на капки?

Здравейте!Възможностите са две:
1.Неспецифична десенсибилизация с локален и системен кортикостероид/спрей и таблетки по схема/
2.Оперативно лечение-септопластика и радиохирургия на конхите
Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 25 Яну 2014, 13:47

petya.6 написа:
petya.6 написа:Здравейте , Д-р Шиваров , детето ми навърши 3г. през месец декември тази година.От Бургас сме.Проблема е, че има огромни сливици , а също и така третата според докторите при които сме го водили.Пречат му да спи спокойно , тъй като хърка стържещо през носа и често спи с отворена уста , а и като е буден диша тежко през устата.
В последно време прави много често ангини и отити придружени с висока температура. Прочетох за радиочестотната хирургия ,която спомага за свиване на сливиците.Според вас в нашия случай може ли да помогне , може ли да стане по здравна каса , тъй като от новородено детето ми диша трудно и тежко през нослето и прави ринити.
Ако не може с направление колко струва тази процедура.Благодаря ви предварително за отговора , имайки предвид заетосттта ви !

Здравейте , Д-р Шиваров самоцитирам се ,защото за нас е много важен отговорът ви .
Вие сте единствената ни възможност , тъй като не желаем на тази крехка възраст оперативно премахване и на 3-те сливици.

Здравейте.Във вашият случай може да се направи следното-аденотомия/оперативно отстраняване на трета сливица,защото радиохирургията не е приложима при нея/ и радиохирургия на небните тонзили.Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот Dr Galen Shivarov » 25 Яну 2014, 13:54

dari7507 написа:добър ден др.Шиваров.Моят въпрос е следният/имам шум в ушите от известно време и главозамайване.какво ми препоръчвате за лечение и ако не е от вашата компетенция към какъв специалист да се обърна.благодаря.

Здравейте!Уместно е да направите консултация с отоневролог.Поздрави.
Аватар
Dr Galen Shivarov

Мнениеот mylovely » 29 Яну 2014, 00:09

Здравейте, д-р Шиваров, пиша ви във връзка с моите проблемни уши. Всичко започна в детска възраст, когато започнах да боледувам много на често и да получавам силно заглъхване, чувство за пълнота в ушите и усещане, че главата ми ще се пръсне при всяка дори и лека хрема. Обиколихме много лекари с майка ми и никой не можеше да направи нищо друго освен продухване на ухото през устата с една помпа. Казваха, че имам запушени евстахиеви тръби. Продухването болеше доста и беше освен неприятно и неефикасно. До прибирането ни в къщи аз пак си бях в същото състояние, със заглъхнали и болящи уши. Това се повтаряше всяка година поне по 3-4 пъти. Обиколихме доста лекари и все същото. В крайна сметка аз развих страх от лекари УНГ, защото всеки път ме тормозеха с помпата за продухване и спрях да ходя. С течение на времето боледуванията намаляха, но проблемите с ушите си останаха. И до този момент се чудя как да се опазя от грип, защото знам, че следват страшни заглъхвания и болки. В последните години ми се появиха и други проблеми, които почнаха вече сериозно да ме тревожат. Започнаха да ми писват внезапно ушите. Както си стоя и просто изведнъж ми писва едното ухо много силно, спирам да чувам друго освен пищенето и после то почва да изчезва. Това се случва понякога по-често, понякога по-рядко. Мисля, че имам и шум в ушите, който си е постоянен и който чувам, когато си легна. В шумни заведения пък имам трети проблем. Там започва силно пращене в ухото, не пищене като това, което ви описвам преди това, а пращене. Сякаш нещо ще се скъса всеки момент вътре в ухото ми. Просто не знам какво да мисля. Не мога вече да ида никъде без да имам проблеми с тези уши. След няколко дни ми предстои и полет със самолет и съм си притеснила малко, макар че съм пътувала преди и не съм имала голям проблем, само леко заглъхване при излитане. Знам, че най-доброто решение е да отида при специалист, но колкото и нелепо да звучи - вече имам голям страх и просто не мога да се накарам да стъпя на лекар вече години наред. Какво е вашето мнение по въпроса.
mylovely

Мнениеот iliqn91 » 02 Фев 2014, 13:14

[quote="Dr Galen Shivarov"]Здравейте, в тази рубрика можете да задавате вашите въпроси относно:

1.Остри и хронични заболявания на външно, средно и вътрешно ухо-симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
2.Остри и хронични заболявания на нос и околоносни кухини/синуси/- симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
3.Остри и хронични заболявания на ларинкс, фаринкс и шия- симптоми, необходими изследвания за диагностичното им уточняване, както и препоръки за за възможното им консервативно или оперативно лечение.
4.Използването на радиохирургия-лечение на хъркане, затруднено носно дишане, небни тонзили, езична сливица.
5.Естетична хирургия на нос и уши
6.Възможности за възстановяване на гласа при пациенти след тотална ларингектомия /гласова рехабилитация/и подобряване на функцията на белия дроб/белодробна рехабилитация/

Здравейте,преди половин година ми правиха ЯМР на главата в резултатите пишеше че имам полиполуидни формацийй на десен маргинален синус..купих си спрей НАЗОНЕКС -от скоро започнах да получавам солени храчки...... Ще съм ви благодарен за съвет !!!!
iliqn91

ПредишнаСледваща

Назад към Архив