28 Юли 2014, 16:44
lusiana1 написа:Здравейте д-р Шиваров!
Не знам дали още работи тази система, затова ще задам въпроса общо.
Мъж на 71г, установен рак на гърлото. Химиотерапия и лъчелечение-7 седмици.Получи силно изгаряне на кожата на врата през последната седмица, но с компреси се възстанови напълно без белези за 2,5 седмици.Отслабна 18 кг, загуби гласа, апетита.След 2,5 месеца му поставиха сонда за хранене през носа.1 месец след това , след кризисно състояние-ЗАТРУДНЕНО дишане му направиха трахектомия и сонда за хранене в стомаха.Установена е умъртвена тъкан след лъчелечението. Въпросът ми е- Възможно ли е да се възстанови тази тъкан и да започне да преглъща , да се възстанови поне дохякъде и гласът му.
Ще бъда безкрайно благодарна и задължена за мнението ВИ!
С уважение!
28 Юли 2014, 16:48
красимира андреева написа:Здравейте , д-р Шиваров ! Имам син който е на 6 години . След прекарана тежка ангина преди една година започна да спи с отворена уста, появи се хъркане и вечно запушен нос без сополи . Личната лекарка ни изпрати на лекар УНГ които след преглед и снимка каза че имаме увеличена трета сливица изписа ни капки Ксизал които трябваше да пием два пъти по 7 капки и капки за нос Низита .След приема синът ми спря да хърка .През месец март отново се разболяхме и пак се появи хъркане .Личната лекарка изписа Гело митрол . Оправихме се . Но от 10 дни пак се появи хъркане . Синът ми е здрав няма кашлица нито сополи само вечер като спи хърка и носът му сумти. Моля ви помогнете ми.
Предварително ви благодаря.
28 Юли 2014, 16:51
vbaklev написа:Здтавейте. Оспамокс 1000 действа ли при инфекция на ухото. Знам че е инфркция защото ми се е случвало преди 4 години но тогава доктора ми беше изписал капки и антибиотик. А сега понеже съм в чужбина и нямам достъп до лекар започнах да приемам по 3000мг на ден оспамокс, като преди това прочетох в листовката, че става за инфекций на унг.
Бях до аптеката да взема и капки, но толкова е тъпа системата, че за едни капки ти трябва рецепта...
Та ако може да ми отговорите ще проработи ли оспамокса и 5-7-10 дневен курс да направя. И без капки ще мина ли.
29 Юли 2014, 14:03
30 Юли 2014, 20:20
31 Юли 2014, 16:32
Krasimir90 написа:Здравейте Д-р Шиваров !
на 23 години съм и скам да ви попитам следното:
От много отдавна имам проблеми с вдишването през носа винаги едната ми ноздра е запушена на над 95 % ,променя се запушената ноздра в легнало положение в зависимост на коя страна съм легнал, често използвах спей за нос - Олинт, който помага за проблема ми краткотрайно. След пролежаване в Отделение УНГ заради гнойна ангина, ми откриха разрастване на лигавицата на носа и ми казаха че се лекува оперативно и под пълна упойка. Искам да питам дали има някакво друго лечение или е само оперативно, средно колко време трае заздравителния период след оперативното лечение и сложна ли е процедурата или е такава която сте правили често? И може ли да има някакви по сериозни последствия ко не се вземат мерки скоро време. Забравих да спомена че имам и слаби капиляри в носа, заради което преди време много често ми течеше кръв от носа.
Благодаря ви предварително за отделеното време и помощта
31 Юли 2014, 16:35
tterec написа:Здравейте д-р Шиваров!Пиша ви във връзка с проблеми с носа ми.Аз съм оперен певец за 33г. и този проблем пречи много в работата ми.
От преди 2 години започна задна хрема,която предизвиква много хрипове по време на пеене.Ходих при няколко ваши колеги на преглед тук в София.Направих изследване на секрета и се откри стафилококова инфекция.Пих антибиотици и после резултата беше добър и инфекцията овладяна.Имаше подозрения и за алергия.Лигавицата ми е като на пушач,а аз не съм.Направих ренген на синуси и всичко изглежда нормално,но виждат,че лигавицата е алергична.Секрета ,който се стича е почти прозрачен.Носа ми е често запушен.Използвал съм Назонекс,Флексоназе,Алергодил,Димиста,Гаразон,също така в момента пия бронхо-ваксом,но почти никакви резултати.Надявам се да ме посъветвате какво да предприема!Не виждам изход.Обръщам се към вас с надежда!
01 Авг 2014, 20:03
02 Авг 2014, 16:17
kamelita написа:Здравейте , д-р Шиваров ! Не знам колко уместен е въпросът ми , но претърпях тежка ангина с абцес и след лечението се стигна до извод , че имам ужасни сливици и рецидив на трета сливица. Не съм боледувала до сега така . Та въпросите ми са два : чух че имало тест за това дали сливиците ни вредят на ставите , сърцето и т.н той реален ли е ? Необходимо ли е при изключително рядко боледуване да се прави тонзилектомия при възраст 21г ?
Благодаря предварително !
13 Авг 2014, 10:35