Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
20 Мар 2015, 11:37
А тестото май е само от брашно, мая, сол и олио! Без яйца, без мляко, без нищо, е как става толкова еластично - не знам!
20 Мар 2015, 12:11
Кой ще ми направи такава дърпана баница, мисля, че ще е много вкусна, ама пък каква ли е разликата между дърпана баница и баница направена с това тесто просто?
20 Мар 2015, 12:55
Pipilota написа:Гледали ли сте клипчето с една баба, която просто прави уникална дърпана баница! Очите ми са останали в нея, ще ми се да я намеря и да я измоля да ми направи баница.

Ее, да гледала съм го, уникално просто, бабата разби! Кой знае как се правят!
22 Мар 2015, 12:09
S_Milenska написа:Pipilota написа:Гледали ли сте клипчето с една баба, която просто прави уникална дърпана баница! Очите ми са останали в нея, ще ми се да я намеря и да я измоля да ми направи баница.

Ее, да гледала съм го, уникално просто, бабата разби! Кой знае как се правят!

Изумявам се как го изпъва чак толкова много тестото. Много съм любопитна как се прави а още по-любопитна съм отностно вкуса
23 Мар 2015, 11:32
Никога не съм яла дърпана баница, но винаги съм искала да пробвам да я направя. Клипът с бабата и баницата и аз съм го гледала, но се съмнявам, че в моята малка кухня ще намеря такова голямо пространство, за да дърпам баници
24 Мар 2015, 11:21
kauda написа:Никога не съм яла дърпана баница, но винаги съм искала да пробвам да я направя. Клипът с бабата и баницата и аз съм го гледала, но се съмнявам, че в моята малка кухня ще намеря такова голямо пространство, за да дърпам баници

Aбе пробвай, ще направиш просто по-малки пластове, а не някакви големи и ще стане, аз съм виждала снимка да се прави дърпана баница на плот, наистина с такива малки парчета кори
18 Май 2015, 13:25
Pipilota написа:Гледали ли сте клипчето с една баба, която просто прави уникална дърпана баница! Очите ми са останали в нея, ще ми се да я намеря и да я измоля да ми направи баница.

Всеки си мечтае за такава баба, или поне жена! Домашната баница с домашни кори е съвсем друго нещо, никоя купешка кора не може да докара този ефект
18 Май 2015, 14:48
Пробвах се преди 2 седмици и беше абсолютен провал, самото ми тесто не се разпъваше, но не съм се отказала!
19 Май 2015, 11:03
Pipilota написа:Пробвах се преди 2 седмици и беше абсолютен провал, самото ми тесто не се разпъваше, но не съм се отказала!
Да не си сложила много топла вода, обикновено затова не се разпъва, защото маята се пресича.
02 Юни 2015, 09:48
Затова си купих хлебопекарна и тя ми меси тестото, след това всичко е лесно и дърпана баница може да се получи, 100%