Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Възможно ли е да унищожим вредните бактерии в организма с отвари?

23 Мар 2015, 14:45

Честите боледувания тази година, не зная дали са благодарение на слабия ми имунитет или ужасните вирусите, които непрестанно циркулират, но тъкмо ми размине и след седмица пак се започва, кашлица, температура и всичко отначало!

За много отвари съм чувала, които да унищожават вредните бактерии, но най-новото беше за лененото семе, че имало такива свойства!
620.jpg
620.jpg (47.83 KiB) Прегледано 1722 пъти
Обикновено си слагам в закуската по една супена лъжица, но не съм забелязала някаква промяна, ето че пак съм болна, дали ако се направи отвара ще е различно и наистина ще унищожава вредните бактерии в организма?

Някои пробвал ли е да си прави отвара от ленено семе, с която да унищожим вредните бактерии и имаше ли очаквания резултат? Каква рецепта за отвара сте използвали и коя от тях ви помогна?

Re: Възможно ли е да унищожим вредните бактерии в организма с отвари?

23 Мар 2015, 14:53

Ами опитвала съм да я правя няколко седмици, но заедно с карамфил се смилат в кафемелачка и после във вода се слагат за кратко, след което се изпива преди хранене 20 минути, но не усетих разликата, може да опиташ като го слагаш в закуската си ленено семе, но пак смляно или накиснато във вода :idea:

23 Мар 2015, 15:01

Чувала съм от приятелка, че след като пиела такава отвара с ленено семе и карамфил се чувствала доста добре и уж не боледувала, но по-скоро при нея е плацебо ефект или аз поне така си мисля!

23 Мар 2015, 15:21

Според мен няма как да разбереш, че има положителен ефект, то се случва някъде скрито в организма ти и толкова, можеш поне да си въобразяваш каквото си поискаш ;)

23 Мар 2015, 17:05

Единствената отвара, за която се сещам ферментира няколко месеца :))) не мисля, че разни други билкови истории биха помогнали :))

23 Мар 2015, 17:29

Няма невъзможни неща, според мен отварите много помагат, за да се подобри здравословното състояние на хората ;)

23 Мар 2015, 18:10

Вярвам, че е възможно да се случи, сега тепърва се разкриват какви свойства имат различните билки и семена.

24 Мар 2015, 17:16

Не знам дали с отвари ще станат нещата, но може да помогне, за да се подобри здравословното състояние като цяло, тъй че карайте на принципа, че няма да навреди :)

26 Мар 2015, 13:59

Вярвам, че подобни билки и отвари биха били много полезни и биха помогнали на всички за прочистването на организма да речем :))

02 Юни 2015, 13:39

Който иска да се лекува трябва да го прави с ядене, това е най-добрият вариант.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2