Notification написа:И аз много обичам тиквички. ще ви кажа нещо много любимо, което на много хора убягва, а си го поръчат по заведенията.
Хрупкави тиквички
Нарязвате желаното количество тиквички на много тънко и на дължина, най-добре с белачка. Слагат се за 30 минути в купа с много студена вода с добавени няколко кубчета лед.След това се изваждат от там и се изцеждат. "Панират" се само в царевично брашно (Не се слага сол!!!!!!!!!!!!). Пържат се до златисто и се оставят върху кухненска хартия да се отцедят и се прехвърлят в друг съд. Много вкусни и хрупкави, точно като по заведенията.
Jully написа:На мен такива тиквички не ми харесват, които са толкова тънко нарязани, сякаш и вътре прегарят. Повече ми харесват, ако отвън за хрупкави, а вътре меки, но това трудно се постига.
Назад към Рецепти и полезни съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта