Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Мармалад от леща – рецепта, а отзиви?!

01 Апр 2015, 16:42

Много обичам леща и в последно време често готвя под какви ли не форми! Скоро ми попадна от някакъв блок идея за мармалад от леща!

Не мога да си представя какъв вкус би имала лещата, когато е със захар, а не в солен вариант?! :roll: Открих и снимка, не изглежда особено привлекателно... и все пак, надявам се да е вкусно!
marmalad.jpg
marmalad.jpg (21.4 KiB) Прегледано 841 пъти
Но пък си е идея, стига да обичаш лещата, но има и вариант, в който да успееш да я намразиш благодарение на този мармалад, въпреки че нямаше кой знае какво различно в него, може би само какаото и коричките от грейпфрут ми направиха впечатление :roll:

Имате ли рецепта за мармалад от леща и как смятате ще е на вкус и труден ли е за приготвяне? :roll:

Re: Мармалад от леща – рецепта, а отзиви?!

01 Апр 2015, 16:46

Не знам, но аз това не бих го ял честно да си призная, изглежда повече от отвратително ..

01 Апр 2015, 16:55

Леща доста обичам, но пък на мармалад някак не ми върви много добре :|

01 Апр 2015, 17:01

Чувала съм, че е доста ароматен и вкусен, тъй като се прави с по-силни подправки, ако се добави нещо по-пикантно, мисля, че ще е още по-хубав, но ми е интересно откъде ли идва тази рецепта :?

01 Апр 2015, 17:04

Грохот написа:Леща доста обичам, но пък на мармалад някак не ми върви много добре :|

Бе то виж как изглежда, как ще го ядеш, представяш ли си да ядеш палачинка и отгоре с мармалад.. :shock:

03 Апр 2015, 10:37

Ваня Стойчева написа:
Грохот написа:Леща доста обичам, но пък на мармалад някак не ми върви много добре :|

Бе то виж как изглежда, как ще го ядеш, представяш ли си да ядеш палачинка и отгоре с мармалад.. :shock:

Със сигурност ще е доста засищащо, но реално лещата няма свой собствен вкус, за да я определиш дали ще е ок само за сладко или само за солено ястие, така че бих опитала :idea: ;)

03 Апр 2015, 11:00

Не знам дали ще е вкусно, но изглежда супер странно и определено няма как да възбуди ничий апетит! :mrgreen:

15 Май 2015, 10:51

Най-вече зависи какво ще се сложи в допълнение, ако сложиш канела мисля, че добре ще се получи, а също и мента :idea:

19 Май 2015, 16:10

Но все ще си остане доста грозно ястие :mrgreen:

20 Май 2015, 14:11

Lisica написа:Но все ще си остане доста грозно ястие :mrgreen:

Факт, доста зле изглежда, няма как да съблазни :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2