Добави отговор

Re: Заразни молуски: прихващане, лечение и превенция

02 Юли 2015, 11:37

renetka написа:да се включа и аз в темичката,че въпросът ми не търпи отлагане. моя приятелка е изпаднала в шок и ужас,тъй като е забелязала,че има подобни образувания, но по интимните части. близки сме си,има ми доверие и сподели с мен за този проблем.искам да и помогна и затова искам да ви попитам има ли вероятност да става въпрос за подбна инфекция при нея. по симптомите,които ми описа и от това,което видях като инфо в нета ми стана направо лошо.дайте съвет.

Щом са само по интимните части може би става дума за кондиломи, а не за молуски, ама най-добре бързо да бяга при лекар, не, че той ще ги спре или махне веднага (а защо пък не :roll: ), но може да забави развитието им :idea:

02 Юли 2015, 11:44

Да не се ослушва а да отива на кожен задължително, защото наистина е неприятно! Вярно, че никой не иска да си признае за такива проблеми, обаче бързо при Каляшева. ;)

02 Юли 2015, 12:34

Pacienti, много тъжно, не мога да си представя какво е в главата на тези хора и как се живее с мисълта, че по някакъв начин си отговорен за смъртта на детето си. :( Навсякъде говоря за нуждата от профилактични прегледи, не знам за тази ситуация, но в друга могат да спасят живот.

renetka, шока и ужаса на приятелката ти ще бъдат още по-големи ако не отиде веднага на лекар!

14 Юли 2015, 11:03

renetka написа:да се включа и аз в темичката,че въпросът ми не търпи отлагане. моя приятелка е изпаднала в шок и ужас,тъй като е забелязала,че има подобни образувания, но по интимните части. близки сме си,има ми доверие и сподели с мен за този проблем.искам да и помогна и затова искам да ви попитам има ли вероятност да става въпрос за подбна инфекция при нея. по симптомите,които ми описа и от това,което видях като инфо в нета ми стана направо лошо.дайте съвет.

Разбра ли се дали са молуски? И по-важното - ако да, разбра ли се как ги е прихванала ;)

14 Юли 2015, 11:37

Filipa написа:

Разбра ли се дали са молуски? И по-важното - ако да, разбра ли се как ги е прихванала ;)

Filipa, деликатна тема е как се е заразила, важното е да започне лечение защото са много упорити и силно заразни.
Да не дърпаме дявола за опашката, но renetka внимавай да не се заразиш и ти!

14 Юли 2015, 13:14

Pacienti написа:
Filipa написа:

Filipa, деликатна тема е как се е заразила, важното е да започне лечение защото са много упорити и силно заразни.
Да не дърпаме дявола за опашката, но renetka внимавай да не се заразиш и ти!

Е нали затова се пазим, като сме решили да сме Бад гърлс, ама до колкото разбирам за молуските и кондомите не помагат :|

15 Юли 2015, 11:59

привет! малко излезнах от темата,но ето че съм тук,за да се снабдя с информация. от всичко, което прочетох имам въпрос,защо ме предупреждавате да не се заряза,като това си е полов проблем? сега и мен ме хвърляте в шок и ужас.заразно ли е? :cry:

15 Юли 2015, 12:20

renetka написа:привет! малко излезнах от темата,но ето че съм тук,за да се снабдя с информация. от всичко, което прочетох имам въпрос,защо ме предупреждавате да не се заряза,като това си е полов проблем? сега и мен ме хвърляте в шок и ужас.заразно ли е? :cry:

Мисля, че е заразно не само полово предавано, Filipa писа, че и детето й имало проблем!

15 Юли 2015, 12:35

renetka написа:привет! малко излезнах от темата,но ето че съм тук,за да се снабдя с информация. от всичко, което прочетох имам въпрос,защо ме предупреждавате да не се заряза,като това си е полов проблем? сега и мен ме хвърляте в шок и ужас.заразно ли е? :cry:

До колкото разбирам от прочетеното - да:
Как се предават заразните молуски?
При възрастните хора най-често инфектирането с вируса на заразните молуски става по полов път
Възможно е предаването на вируса и чрез предмети като напр. кърпи и дрехи, които са били в контакт с инфектирана кожа
Възможно е да се осъществи и т.нар. автоинокулация – когато чрез ръцете си човек пренася вируса от инфектираните кожни области върху други, които до момента не са били засегнати.

16 Юли 2015, 15:07

то пък сега това и остава, да съм се заразила. няколко пъти съм и била на гости и съм си избърсвала ръцете в хавлията,която е в банята.доколкото знам е отишла да се изследва,но още не са и излезнали резултатите.май по всички личи,че става въпрос за мулуски. в такъв случай ще трбява да се изследва и приятелят и сигурно?
ще се чуя с нея да видим каво е станало. зачетох се по-внимателно и виждам,че препоръчвате тази докторка Каляшева. не съм и казвала на моята приятелка,че въобще пиша тук,но ще вида как да завоалирам нещата,за да и спомена за нея и че евентуално би могла да и помогне.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20