Как да се мотивирам да спра цигарите?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Как да се мотивирам да спра цигарите?

Мнениеот nushi.kisyova » 14 Апр 2015, 15:06

Много ми се иска и на мен да спра да пуша в даден момент. Усещам вредата вече особено сериозно, но трудно ми е да спра. Много обичам да пуша, но лошото е, че не може да ме отврати от цигарите нищо, за сега!

Не зная каква мотивация трябва да си създам, нямам идея как да направя така, че цигарите да са нещо гадно за мен, а не представата ми за приятна сутрин, заедно с едно кафенце, например :lol: Кога и аз ще мога да направя това :(
No_Smoking.JPG
No_Smoking.JPG (26.63 KiB) Прегледано 829 пъти
Как да се мотивирам, за да спра да пуша според вас, какво трябва да измисля, така че да ми станат гадни цигарите? Тези книги, които бяха плъзнали масово по едно време, дали вършат работа и наистина ли могат да променят мисленето ти цялостно, за да спреш да пушиш :?: :!:
nushi.kisyova

Re: Как да се мотивирам да спра цигарите?

Мнениеот zheleva212 » 14 Апр 2015, 15:13

Не мога да си представя и аз как мога да спра цигарите, прочела съм няколко такива книги, за които говориш ти, но видимо е без резултат, имам чувство даже, че ако спра да пуша, напрежението ще ми дойде в повече и ще ми стане нещо :mrgreen:
zheleva212

Мнениеот dejavu » 14 Апр 2015, 15:17

Ако си достатъчно инатлива може сега да превключиш и да го използваш на място! А ако можеш да си позволиш психически, финансово и физически още едно детенце, още по-добре, мен това ме мотивира да спра да пуша!
dejavu

Мнениеот rabotnata pchela » 14 Апр 2015, 15:32

Хич не е лесно, то бивши пушачи да знаеш, че няма. Винаги се намира някой, който да ти предложи цигара, или пък питие и то ти се разпушва душата яко. :)) Не се надявай, че може да се получи, освен с много голям инат и желязна воля, все едно си на диета. :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот ManiJani » 15 Апр 2015, 17:18

Малко е трудничко с тези цигари, по-скоро се опитай да ги ограничиш до 2 макс 3 на ден, това ще ти е доста по-добър вариант!
ManiJani

Мнениеот kauda » 15 Апр 2015, 17:22

ManiJani написа:Малко е трудничко с тези цигари, по-скоро се опитай да ги ограничиш до 2 макс 3 на ден, това ще ти е доста по-добър вариант!

То това е още по-трудно, или ги спираме или не, това по малко е по-лошото. :roll:
Аватар
kauda

Мнениеот Krum » 16 Апр 2015, 09:26

Мотивацията трябва да е по-скоро решението ти - дали искаш да даваш крупна сума пари на месеца, за да унищожаваш здравето си... :roll:
Аватар
Krum

Мнениеот Локумът » 16 Апр 2015, 10:51

Само като се сетиш колко ползи има в това да не пушиш и ти става ясно що да ги спреш, а мотивацията е като всяко нещо - здравето, семейството :)
Аватар
Локумът

Мнениеот Malina » 16 Апр 2015, 13:04

Това е личен избор - или избираш да спреш да пушиш и да си здрав и жизнен, с хубава кожа и свеж вид, или решаваш да се тровиш и унищожаваш съзнателно, не виждам каква по-голяма мотивация трябва да имаш и да търсиш.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Neven498 » 16 Апр 2015, 14:14

Това с мотивацията и отказването ми е много странно. Моя роднина ги отказа от раз. Без да мрънка, без да се лигави. Преди 15 години просто реши, че повече няма да пипне цигара. И така до ден днешен.

Всичко е въпрос на воля и приоритети.

Хроничните пушачи са доста сложен казус. Но пък каквото и да си говорим, всичко е в главата. Ако достатъчно го искаш, ще го постигнеш. Не ти трябват разни селф хелп писаници от разни безизвестни блогъри.
Аватар
Neven498

Следваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси