Направих си домашен сладолед и съм супер доволна от резултата! Получи се невероятно вкусно, но го пробвах само като основа, сега е сметанов, когато го изядем ще го направя с шоколад!
Вчера видях тази рецепта и много ми хареса, някой пробвал ли е нещо подобно? http://hranene.framar.bg/%D1%80%D0%B5%D ... 0%BD%D0%B5 Само се чудя дали в България има от къде да си намерим толкова сметани с толкова определени проценти масленост, или просто една сметана, която дори често е продукт..
Тоя сладолед изглежда готино, аз съм виждал рецепти със животинска сметана, ама такова нещо на пазара не съм намирал, от кде я откриват не знам. Всичката сладка сметана за разбиване е растителна, а с такива процентни съдържания, забрави да откриеш.
Много ми харесва от пасиран банан и ягода, чист без никаква добавена захар или нещо друго, освен лъжичка мед. В домашния сладолед има много захар, дори и хранейки се с домашна храна, приемаме много, много захар под формата на сладкиши. Затова само пасирани замразени плодове е страхотен вариант.
Аз си правя, като направя от 2 жълтъка, разбивам ги и ги прибавям 1ч. прясно мляко и слагам 1 ч. захар. Слагам на котлона на слаба степен и бъркам, докато се разтопи захарта и заприлича на крем. Белтъците разбивам на сняг и добавям ванилия, внимателно присипвам при жълтъците и млякото, слагам в купя и замразявам :))
Това със суровия белтък ми се струва много рисковано за един сладолед, може да се направи и като се сготвят целите яйца и се добави смената, или както аз съм дала пример със замразени плодове.