Как се променят калориите на различните продукти, когато се преработят?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Как се променят калориите на различните продукти, когато се преработят?

Мнениеот annamaria » 20 Апр 2015, 11:49

Monika_Spasova написа:Е логично е, че ако храната е пържена, тя освен собствените си мазнини поема и странични и разбира се стара вредна. :) Мисля, че при печенето на месото е същото - все по някое време започва да се пържи в собствените си мазнини. Единствено за зеленчуците не мисля, че има някаква разлика дали са печени или варени. Пърженето тотално отпада като вариант. ;)

Печеното месо няма нищо вредно. За първи път чувам някой да го твърди :shock:
За зеленчуците - напротив. Най-полезни са в суров вид. Обработката им води до загуба на полезни съставки...
annamaria
 
Мнения: 3396
Регистриран на: 09 Фев 2015, 17:09

Re: Как се променят калориите на различните продукти, когато се преработят?

Мнениеот MerryPop » 20 Апр 2015, 12:02

annamaria написа:
Monika_Spasova написа:Е логично е, че ако храната е пържена, тя освен собствените си мазнини поема и странични и разбира се стара вредна. :) Мисля, че при печенето на месото е същото - все по някое време започва да се пържи в собствените си мазнини. Единствено за зеленчуците не мисля, че има някаква разлика дали са печени или варени. Пърженето тотално отпада като вариант. ;)

Печеното месо няма нищо вредно. За първи път чувам някой да го твърди :shock:
За зеленчуците - напротив. Най-полезни са в суров вид. Обработката им води до загуба на полезни съставки...

Но пък скоро чух друго, че зеленчуците трябвало леко да са сварени на пара, тъй като това, че са толкова твърди пречело за преработването им в организма!
MerryPop
 
Мнения: 271
Регистриран на: 04 Юни 2014, 12:20

Re: Как се променят калориите на различните продукти, когато се преработят?

Мнениеот Lisica » 20 Апр 2015, 12:10

Със сигурност се променят, но ако се осланяме само на това надали ще намерим нещо много вкусно за ядене накрая :)
Аватар
Lisica
 
Мнения: 1044
Регистриран на: 25 Мар 2015, 09:55

Re: Как се променят калориите на различните продукти, когато се преработят?

Мнениеот annamaria » 20 Апр 2015, 15:01

MerryPop написа:
annamaria написа:
Monika_Spasova написа:Е логично е, че ако храната е пържена, тя освен собствените си мазнини поема и странични и разбира се стара вредна. :) Мисля, че при печенето на месото е същото - все по някое време започва да се пържи в собствените си мазнини. Единствено за зеленчуците не мисля, че има някаква разлика дали са печени или варени. Пърженето тотално отпада като вариант. ;)

Печеното месо няма нищо вредно. За първи път чувам някой да го твърди :shock:
За зеленчуците - напротив. Най-полезни са в суров вид. Обработката им води до загуба на полезни съставки...

Но пък скоро чух друго, че зеленчуците трябвало леко да са сварени на пара, тъй като това, че са толкова твърди пречело за преработването им в организма!

Това може би в случай, че имаш проблемен стомах :?
annamaria
 
Мнения: 3396
Регистриран на: 09 Фев 2015, 17:09

Re: Как се променят калориите на различните продукти, когато се преработят?

Мнениеот Mon_ton » 20 Апр 2015, 16:07

Мисля, че много зависи от зеленчуците също така, все пак са полезни сурови, но това не означава, че задължително трябва да ги хрупаме така. :)
Аватар
Mon_ton
 
Мнения: 2768
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:54

Re: Как се променят калориите на различните продукти, когато се преработят?

Мнениеот annamaria » 21 Апр 2015, 16:33

Mon_ton написа:Мисля, че много зависи от зеленчуците също така, все пак са полезни сурови, но това не означава, че задължително трябва да ги хрупаме така. :)

Да, разбира се :) Просто при термичната обработка се загубват ценни съставки. Не става въпрос, че стават вредни ;)
annamaria
 
Мнения: 3396
Регистриран на: 09 Фев 2015, 17:09

Re: Как се променят калориите на различните продукти, когато се преработят?

Мнениеот julianne » 23 Апр 2015, 16:29

Ама, когато се готви на пара нищо не се губи, така че не се притеснявайте, а и става доста по-бързо!
julianne
 
Мнения: 404
Регистриран на: 27 Ное 2013, 14:50

Re: Как се променят калориите на различните продукти, когато се преработят?

Мнениеот Леля Живка » 23 Апр 2015, 16:54

julianne написа:Ама, когато се готви на пара нищо не се губи, така че не се притеснявайте, а и става доста по-бързо!

Никога не съм готвила на пара, а много искам, ориза как се готви?
Леля Живка
 
Мнения: 86
Регистриран на: 01 Апр 2015, 15:14

Re: Как се променят калориите на различните продукти, когато се преработят?

Мнениеот annamaria » 24 Апр 2015, 12:29

julianne написа:Ама, когато се готви на пара нищо не се губи, така че не се притеснявайте, а и става доста по-бързо!

Губи се, как да не се губи. Просто най-малко.
annamaria
 
Мнения: 3396
Регистриран на: 09 Фев 2015, 17:09

Re: Как се променят калориите на различните продукти, когато се преработят?

Мнениеот silver933 » 24 Апр 2015, 13:04

annamaria написа:Печеното месо няма нищо вредно. За първи път чувам някой да го твърди :shock:
За зеленчуците - напротив. Най-полезни са в суров вид. Обработката им води до загуба на полезни съставки...

Говори на морковите и на гъбите ;))) Те са прост пример, че някои зеленчуци е по-добре да бъдат готвени ;)
Аватар
silver933
 
Мнения: 2103
Регистриран на: 14 Ное 2014, 16:02

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта