24 Апр 2015, 13:08
silver933 написа:annamaria написа:Печеното месо няма нищо вредно. За първи път чувам някой да го твърди![]()
За зеленчуците - напротив. Най-полезни са в суров вид. Обработката им води до загуба на полезни съставки...
Говори на морковите и на гъбите)) Те са прост пример, че някои зеленчуци е по-добре да бъдат готвени
24 Апр 2015, 13:16
24 Апр 2015, 13:43
Monika_Spasova написа:Е логично е, че ако храната е пържена, тя освен собствените си мазнини поема и странични и разбира се стара вредна.Мисля, че при печенето на месото е същото - все по някое време започва да се пържи в собствените си мазнини. Единствено за зеленчуците не мисля, че има някаква разлика дали са печени или варени. Пърженето тотално отпада като вариант.
27 Апр 2015, 10:54
silver933 написа:Даже и ей тук можеш да прочетеш по въпроса, че има и полезни - сготвени. Не че са вредни суровите де, тук вече го играем на по-най и да си ***.
27 Апр 2015, 16:31
silver933 написа:Даже и ей тук можеш да прочетеш по въпроса, че има и полезни - сготвени. Не че са вредни суровите де, тук вече го играем на по-най и да си ***.
28 Апр 2015, 09:10
annamaria написа:silver933 написа:Даже и ей тук можеш да прочетеш по въпроса, че има и полезни - сготвени. Не че са вредни суровите де, тук вече го играем на по-най и да си ***.
Благодаря. Интересно е и не бях попадала на подобно инфо.
15 Юли 2016, 16:15
borkova написа:Monika_Spasova написа:Е логично е, че ако храната е пържена, тя освен собствените си мазнини поема и странични и разбира се стара вредна. :) Мисля, че при печенето на месото е същото - все по някое време започва да се пържи в собствените си мазнини. Единствено за зеленчуците не мисля, че има някаква разлика дали са печени или варени. Пърженето тотално отпада като вариант. ;)
Има известна логика в това, което казваш, никога не съм се замисляла, а толкова обичам печено месо, варено само на супа, иначе не обичам дори и пиле фрикасе, точно защото е варено месото преди това!
22 Юли 2016, 13:48
22 Юли 2016, 14:12
annamaria написа:не само зеленчуците, всичко на пара запазват полезните неща в себе си, а не отиват в бульон, както при другите обработки.
27 Юли 2016, 15:22