Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Дайте предложения за закуски през почивните дни?

21 Апр 2015, 18:36

Bass написа:
Elica написа:защо трябва да затормозяваш детето с толкова сложни и вредни закуски, предложи му нещо по-леко и по-вкусно, овесени ядки, плодове, лек сандвич, варено яйце, пресни зеленчуци..

То не е затормозяване, нали е през почивните дни само. ;)

Ето това не мога да го разбера... През почивните дни имаме време да се поглезим и с какво се глезим - с вредна храна. На какво учим детето по този начин - че приятната храна е вредната, а здравословната е за ежедневието, т.е. тя е баналната храна? Прав/а е Bass - защо да затормозяваме детския организъм с тежка храна, какво ценно ще му дадат тестените закуски освен празни калории?
Моят съвет е да подарите на детето си най-ценното - ВРЕМЕ! Закусвайте приятно и полезно :) Нека храната през уикенда бъде поднесена по-красиво, по-различно. От вареното яйце става чудесно пиленце или прасенце, краставичката или доматът стават на цветя, сандвичът може да бъде количка или вагонче, лице на палячо, мече и какво ли още не. Нека закуските бъдат здравословни, приятни и създаващи спомени :)
Вярвайте ми - децата си спомнят тези моменти и много ги ценят. Преди месец видях моята почти 16-годишна щерка да прави на малката ни племеннцица прасенце от варено яйце... Стана ми много, много мило :)

21 Апр 2015, 20:15

Не виждам нищо лошо, ако се правят понякога и вредни закуски - тип питки, банички и прочие. Все пак това е и част от нашата национална култура, бива ли да закусваме всеки ден суров спанак, рикота(каквото и да е това) и БРИ. :lol: Здравословното би следвало да успява да създава баланс между всичко, без да изключва на 100% каквото и да е било.
Иначе подкрепям, че е добре да се правят различни полезни закуски, може най-простичко да замениш брашното в познатите храни с овесени трици и черно брашно, да добавиш ядки, изберете си любимо мюсли, което да хапвате по-често. :) Сменете дори макароните с пълнозърнести, такива обикновени неща ще ви донесат и повече здраве, пък и няма коренно да промените начина си на хранене. :))

21 Апр 2015, 21:28

У дома сега са на почит палачинките с овесени трици, вярно е, че са много странни и различни и в началото са много особени на вкус, но се свиква. А дъщеря ми сега е полудяла на тема мюсли с много свежи плодове! Така е от лятото, започнах да замразявам с торбите малини, боровинки и какво ли още не, вярно, че не са много свежи, но са приемливи за през зимата. Сутрин често си прави сандвич само с авокадо. Синът ми е точната ѝ противоположност - закусва към 11ч. с нещо сериозно - пържола, бутче, кашкавал. И двамата са здрави и активни. :)

22 Апр 2015, 11:13

Сега да ви кажа - хапва ми се една баничка направо! :lol: Това е най-класическата закуска, еклери, понички, защо да не? Има толкова рецепти за неща, които могат да се направят и печени и здравословни :)

28 Апр 2015, 14:59

На мен ми идва малко в повече всичко това здравословно - уж по-скоро. В повечето случаи виждаме такива неща и думи на съвети, а на практика малко го прилагат, но сочат в чуждата паница. :roll:

29 Апр 2015, 10:52

Много идеи имам за закуски, но често ме мързи да ги приложа на практика и прибягвам до лесните неща от типа на макарони и зърнени закуски :)

05 Май 2015, 11:15

rabotnata pchela написа:На мен ми идва малко в повече всичко това здравословно - уж по-скоро. В повечето случаи виждаме такива неща и думи на съвети, а на практика малко го прилагат, но сочат в чуждата паница. :roll:

И аз това си мисля, много често на думи всички казваме едно, защото се срамуваме да признаем, че не живеем здравословно. За себе си мога да кажа, че изключително рядко ям плодове и зеленчуци, хапваме защото трябва, не защото ми харесват.

05 Май 2015, 11:20

Monika_Spasova написа:
rabotnata pchela написа:На мен ми идва малко в повече всичко това здравословно - уж по-скоро. В повечето случаи виждаме такива неща и думи на съвети, а на практика малко го прилагат, но сочат в чуждата паница. :roll:

И аз това си мисля, много често на думи всички казваме едно, защото се срамуваме да признаем, че не живеем здравословно. За себе си мога да кажа, че изключително рядко ям плодове и зеленчуци, хапваме защото трябва, не защото ми харесват.

От една баница в събота сутрин никой не е умрял, ама от филмиране по здравословния начин на живот съм чувал за едно такова.. хранително разстройство.... а, да, анорексия ;)

05 Май 2015, 11:33

Monika_Spasova написа:

Не има крайно ненормални на тема здравословно или като са решили, че месото е нездравословно, като за почнат да говорят, че от месото чак кожата ти мирише разбираш ли!

05 Май 2015, 14:11

rabotnata pchela написа:
Monika_Spasova написа:

Не има крайно ненормални на тема здравословно или като са решили, че месото е нездравословно, като за почнат да говорят, че от месото чак кожата ти мирише разбираш ли!

Е, не, немесоядните са друга бира. Но тези, дето до последната трохичка си броят калориите, смятат, правят, разделят едни порции, едни зеленища, никаква мазнина (дори зехтин), тренировки ВСЕКИ ден и после го гледаш - с плочки, ама ходещ скелет. Тя тая торба кокали в един момент ще се разпадне, ама иначе живеят здравословно. Нищо крайно не е хубаво. Освен крайно добре изстудената бира :D
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5