01 Мар 2016, 12:38
silver933 написа:При нас има ли нещо, при което наказанието да е адекватно? Все се намират вратички и начини да се обрънат нещата и да изглеждат не до там тежки.
Случаите са много, не само на пътя, но и при други убийства. За последните 2 случая, за които се сещам - смъртта на Паоло в Стара Загора на пешеходна зона беше представено като пешеходна пътека. Едно е на платното, съвсем друго е в пешеходна зона, където трябва да е забранено влизането на коли.
Друг случай са оневиняването и заобикалянето - случката с Тодор преди месец. В момента обвинението е много по-леко, даже ако не се лъжа, причиняване на средна телесна повреда. Ами какво да говорим повече?
По-добре да се разчита на милосърдието на Господ, отколкото да се разчита на правосъдието в България.
01 Мар 2016, 12:39
iwoni написа:Лошото е, че това от Господ я дошло, я не дошло. Чакаме ли само на него, хората се обезверяват и може да се върнем към стария библейски закон Око за око, зъб за зъб, щом сегашните закони не се спазват и няма ефект от тях.
07 Мар 2016, 14:15
Kremiliya написа:iwoni написа:Лошото е, че това от Господ я дошло, я не дошло. Чакаме ли само на него, хората се обезверяват и може да се върнем към стария библейски закон Око за око, зъб за зъб, щом сегашните закони не се спазват и няма ефект от тях.
Защо не се спазват? Защото няма наказания, които да принуждават хората да се притесняват. Страх от законите няма!
05 Апр 2016, 11:29
05 Апр 2016, 14:10
Ваня Стойчева написа:Последното, което ме изуми беше, че имаше едни случай във Варна, където почина едно момиченце на пешеходната пътека, Лора мисля се казваше.Така извъртяха нещата в съда, че се оказа, че самата тя е виновна за смъртта си, като е пресякла улицата. :( Безумията са твърде много, дори и наказанията да са сурови според закона, то в България винаги се намира начин да се обиколят правилата!
05 Апр 2016, 17:37
06 Апр 2016, 09:37
mix_twix написа:Ваня Стойчева написа:Последното, което ме изуми беше, че имаше едни случай във Варна, където почина едно момиченце на пешеходната пътека, Лора мисля се казваше.Така извъртяха нещата в съда, че се оказа, че самата тя е виновна за смъртта си, като е пресякла улицата. :( Безумията са твърде много, дори и наказанията да са сурови според закона, то в България винаги се намира начин да се обиколят правилата!
Това вече е абсурдно, и аз го слушах. Простотията взе връх, тоя път се надминаха в подкупните си извращения. Ненормална работа,т ука никакви закони нямат значение, единствените, които се спазват са тези, които могат да унищожат обикновения човечец.
08 Апр 2016, 10:03
08 Апр 2016, 11:09
11 Апр 2016, 16:21
fairy написа:Родителите на убити от шофьори деца не си мълчат и успяха да извоюват някои поправки в закона, но нещата си продължават. Вчера станаха и 12 години от смъртта на децата, които загинаха в Лим. Родителите им точно това коментираха, че вместо да се вземат поуки и да се спрат убийствата по пътя, нищо такова не се случва.