С подправките и аз правя така, имам бурканчета, в които изсипвам, ако са отворени. А когато са повече малки пакетчета, тях не ги отварям и те си се запазват, докато са ми необходими.
Една моя приятелка си купува охладено месо и после го слага във фризера, докато се сети да го сготви. Чудя се така дали е правилно, не е ли безсмислено да купуваш охладено и после да го замразяваш само за да си запасен и да си имаш за удобен момент?
може би така мисли, че ще е по-сигурна, че макар и замразено е по-прясно от готово замразеното. аз предпочитам да не запасявам в камерата с месо. замразявам само ако наистина не сме успяли да го сготвим веднага след покупката.
Аз винаги така правя, купувам си месо и го замразявам, иначе трябва всеки ден да ходя до магазина и постоянно да излизам, когато ми липсва нещо. не виждам нищо странно в това да си замразяваш, за да имаш, когато имаш нужда.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Lili_pili написа:Не знам как успяват хората да напазаруват така, че да имат всичко в къщите си после и да не се нуждаят от купуването ежедневно на нещо.
И аз не знам и все не ми се получава, умея да си управлявам парите, но като вляза в магазина ми е адски трудно!
Все си обещавам да не харча толкова много и излишни пари, но пък често се получава нещо друго. определено ми е трудно, но не намирам и голяма подкрепа в темат, явно никой не може да пазарува.
Определено е трудно, особено, ако искаш да се запасиш за по-дълго време. Аз съм си преценила, че 1кг месо на седмица ни е достатъчен, затова вземам толкова - разделено между месо и кайма. Риба вземем колкото за едно ядене.. Като цяло с времето се изгражда някакъв режим, когато купуваш за дома си и виждаш кое се яде и кое не толкова.
На мен най-трудно ми е да преценявам количествата ако ще зареждаме наведнъж. През седмицата през деня всеки се храни предимно навън, но не винаги. Гледаме да не се замразява храна.