Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева
Правила на форума
Добави отговор

Как се справяте с къпането на кучето си, дайте ми съвети!

04 Май 2015, 15:07

През март си взехме малко куче, порода БОК :) Много е готин, обаче от тогава сме го къпали само веднъж, още като го взехме, понеже докато се стопли то стоеше у дома, а сега вече до извеждаме да бяга свободно и прави бели :idea: :lol:

Не зная колко често е добре да се къпят кучетата, той както има бяло, почти винаги е изцапан, понеже ходи да скача в разни локви и няма усмиряване :idea: Не зная, дали трябва да лъщи от чистота, както познатите ни малки породи, но все пак да се поддържа някаква добра хигиена :idea:
dogwash.jpg
dogwash.jpg (39.9 KiB) Прегледано 3168 пъти
Първото къпане беше преди време, когато беше малко, така че скоро предполагам пак ще се наложи да се къпем, но не зная как да го направим, нямаме двор и нямам идея как да го изкъпя, моля ви дайте мни идеи за справяне с къпане на кучето, има ли шанс за това :roll:

Re: Как се справяте с къпането на кучето си, дайте ми съвети!

04 Май 2015, 15:10

Ами заключваш банята, така че да не може да отвори и къпеш, но май трябва или по бельо или гола да влизаш с кучето, тъй като сто на сто няма да излезеш суха!
Няма философия, но трябва по-малко да се къпят де, т.е. веднъж в годината май му е достатъчно или поне на половин :idea:

04 Май 2015, 15:13

Ами то и ние се къпем с куджо, но започваме като игра, тъй като първоначално не се кефи на водата, но по-късно започва да свиква и така го сапунисвам и после като е свикнал с мисълта само го изполивам, за сученето е някакво чудо :idea:

04 Май 2015, 15:58

Аз имам едро куче и мога да ти кажа, че хич не е лесна работа, особено ако не му е приятно, затова се постарай да го научиш да обича и да свиква с водата. Като го къпех в началото, когато се дърпаше повече го връзвах за някоя тръба в банята да не бяга много, не е много хуманно, но иначе можеше да се къпем и по 10 часа. :!:

11 Май 2015, 12:53

Шантава история, но повечето кучета, като че ли се забавляват много докато ги къпеш, може на теб да ти е по-скоро тъжно, но пък свършва се, а и не е хубаво да бъдат къпани често, така че няма какво толкова да се притесняваш, приеми къпането на кучето като забава! :D

14 Май 2015, 16:12

YoLindi написа:Шантава история, но повечето кучета, като че ли се забавляват много докато ги къпеш, може на теб да ти е по-скоро тъжно, но пък свършва се, а и не е хубаво да бъдат къпани често, така че няма какво толкова да се притесняваш, приеми къпането на кучето като забава! :D

Изобщо не е лесно да се справяш с тая работа ;))

22 Май 2015, 16:37

Като цяло е противопоказно да се къпят животинките често, колкото и бели да са, затова не можеш да му хванеш цаката, всеки път ще ти е като за пръв! :lol:

26 Май 2015, 09:51

николаев написа:Като цяло е противопоказно да се къпят животинките често, колкото и бели да са, затова не можеш да му хванеш цаката, всеки път ще ти е като за пръв! :lol:

Да, освен ако не си скача само в реката от време на време къпането може да бъде голям проблем, а то си е, де ;)

26 Май 2015, 10:24

Не ви знам направо, хем не можете да се грижите за животните, хем от друга страна искате такова. Има си професионалисти, които къпят кучетата. :!:

29 Май 2015, 12:11

Slavena написа:Не ви знам направо, хем не можете да се грижите за животните, хем от друга страна искате такова. Има си професионалисти, които къпят кучетата. :!:

Желание разбира се, друго трябва ли ни?!!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2