21 Дек 2013, 12:27
Здравейте!
От известно време живея сам и ми се налага да върша всякакви домакински дейности, както се сещате!
Като оставим настрана нещата, с които не мога да се справям като готвенето, например, прането е едно от тях!
Няма да ви се оплаквам, накратко искам да ви питам как си перете дрехите без да ги съсипвате?
В тази квартира пералнята е нова и на известна марка, но като си купя нова дреха, някой пуловер или блуза, те са мекички и много приятни.
Щом ги пусна за 2 - 3 пранета стават едни по-груби, не остават същите!
Голям ми е тормоз това пране на дрехите, как се справяте вие?
Установих, че не е от перилните препарати – заредил съм се с всякакви, включително и омекотители!
Кажете ми какво да правя, така че след пране дрехите да си остават такива мекички?
21 Дек 2013, 12:31
Абе, аз тоби ергенски период го преминах доста успешно!

Нямах такива проблеми. Ммм единственото, което мога да те посъветвам е да четеш на етикетите на дрехите какво пише и да си познаваш пералнята.

Можеш да пробваш с друга марка перилни препарати и омекотители!
21 Дек 2013, 13:08
Когато заживях сама правих всичко по усет, действа, иначе ако можеш да откриеш книжката на пералнята (да помолиш хазаите да ти я дадат), за да разбереш програмите какви са ще е добре
05 Дек 2014, 17:55
Няма тайна момко, пуловерите се скапват, така е
08 Дек 2014, 14:59
Използването на хубав прах за пране е много важно

А онзи ден какъв начин за почистване на зацапани яки разбрах! Преди да пуснете в пералнята блуза с много бръсна яка или якето ви да речем, което се е зацапало след 1 месец ежедневно носене, сложете обезмаслител обилно и пуснете в пералнята! Ефектът е УАУ
21 Апр 2015, 17:06
Е то и за това ли има философия? Вземаш дрехите - слагаш ги в пералнята и слагаш доволно количество прах

))
22 Апр 2015, 16:07
S_Milenska написа:Използването на хубав прах за пране е много важно

А онзи ден какъв начин за почистване на зацапани яки разбрах! Преди да пуснете в пералнята блуза с много бръсна яка или якето ви да речем, което се е зацапало след 1 месец ежедневно носене, сложете обезмаслител обилно и пуснете в пералнята! Ефектът е УАУ

Хмм, а какъв е този обезмаслител, специално за пране на дрехи ли, не съм чувала досега за такъв, но ако има бих опитала
23 Апр 2015, 13:11
mangusta написа:S_Milenska написа:Използването на хубав прах за пране е много важно

Хмм, а какъв е този обезмаслител, специално за пране на дрехи ли, не съм чувала досега за такъв, но ако има бих опитала

И аз го правя това с обезмаслителя, ползвам обикновен обезмаслител, с който си чистя печката.
23 Апр 2015, 15:38
Страшен трик е с обезмаслителя, на мъжа ми дънките, които беше омазал с масло от колата ги излъсках точно по този начин!
24 Апр 2015, 12:40

Вие ме разбихте, как така ще ползвате обезмаслител, не се ли разбива пералнята по този начин, както и самите дрехи

като зная колко са силни и как ми горят кожата, направо се ужасявам от мисълта за тях!