Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Състарява или е полезна бирата?

12 Май 2015, 14:28

Преди време много хора, най-вече жени, разбира се, ми казваха да не пия бира, защото не само се напълнявало от нея, ами и състарявала :!:

Малко ми е трудно да повярвам това, като се има предвид компанията ми за бира и въпросът, който ни задават най-често в заведенията - вие имате ли 18 години? :lol: :lol:
beer.jpg
beer.jpg (52.07 KiB) Прегледано 1942 пъти
Това си ми е любимо занимание вечер, щом се прибера от работа нямам търпение да се настаня на дивана и да си отворя една студена биричка - релаксче 15 минутки и след това правя всичко, което се налага!

А и по последни проучвания, до колкото разбирам, е добре да се пие бира, т.е. направо полезно си било :o :D Дори се слабеело от нея, не зная дали е възможно, но много ми се иска, но не зная колко редовна трябва да стане употребата, за да отслабна още :?
Е, последно какво ще отсъдите полезна ли е бирата или по-скоро състарява :?:

Re: Състарява или е полезна бирата?

12 Май 2015, 14:36

Повечето хора, които познавам, фенове на бирата, по-скоро са вдетинени, така че щом понася на един организъм, то няма лошо да се пийва в определени количества! :)

12 Май 2015, 14:40

Ами мисля, че малко от хората не пият, но всеки си носи болежките, така че щом не прекаляваш, то не би трябвало да имаш проблеми с бирата, а чак да подмладява и да се слабее от нея... не съм сигурна, а и не напразно хората му казва бирено коремче :D

12 Май 2015, 14:49

А това за количеството никога не съм го разбирала, какво означава мярка, аз пия по две - три чаши на вечер и това сякаш не е много, доста ми се отваря глътката понякога, особено с добра компания! :)

13 Май 2015, 13:44

Вредата предполагам идва от това, че е алкохол и е газирана, но си има своите плюсове, но не мисля, че везната ми е точна, за да разбера кое тежи повече плюсовете или минусите й, плюс това не мога да бъда обективна, защото я обичам, но и за косата ми помага много.

14 Май 2015, 13:51

Не знам! :) Но със сигурност я обичам толкова много, че няма какво да му мисля, за какво ми е да съм младолик и нещастен?! :mrgreen:

15 Май 2015, 13:16

Състаряването се дължи на дехидратацията, до която води алкохола, но пък кой отрича, че бирената мая е вредна, аа? :D

17 Май 2015, 09:05

Не съм чул някой да се е дехидратирал от бирата, няма да търсим нищо лошо в нея! :)

17 Май 2015, 09:53

Локумът написа:Не съм чул някой да се е дехидратирал от бирата, няма да търсим нищо лошо в нея! :)

Имах една позната, която пиеше бира заедно с шише вода, при нея няма никаква опасност от дехидратация. Но имам и много познати, които утоляват жаждата си с бира, това вече е вредно!

21 Май 2015, 14:07

silver933 написа:
Локумът написа:Не съм чул някой да се е дехидратирал от бирата, няма да търсим нищо лошо в нея! :)

Имах една позната, която пиеше бира заедно с шише вода, при нея няма никаква опасност от дехидратация. Но имам и много познати, които утоляват жаждата си с бира, това вече е вредно!

:roll: Не приемам да се развала нито бирата, нито водата като се замества едното с другото или се смесват!!! :!: :!: :!:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2