Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота
04 Окт 2011, 16:28

- 24761223_large.jpg (26.49 KiB) Прегледано 3751 пъти
Цъфтежът на косата се получава при липса на влага и естествени мазнини под влияние на агресивно разресване, сушене, третиране, слънце, вятър, влага.
Ключът е в дълбоко овлажняване за възстановяване на косъма.Ако косата ти по принцип е суха и склонна към разделяне по връхчетата, я мий с укрепващ шампоан.
Освен това веднъж седмично си прави
дълбоко подхранваща маска, която да задържи влагата в косъма и да го направи по-здрав и гъвкав.
Ако все пак се появят раздвоени връхчета,
най-доброто решение е да ги подстрижеш.
18 Окт 2011, 16:19
за мен най-доброто решение е използването на течни кристали за коса
18 Окт 2011, 16:31
Аз съм ползвала крем за коса с течни кристали, но ми утежнява косата.Но не, че ми цъфти косата, а защото я изправям и така я предпазвам при термична обработка.
18 Окт 2011, 20:09
Подстригването е най-ефикасното средство след като косата вече е цъфнала, а за предпазване трябва да се използват овлажняващи спрейове, маски за коса, балсами без отмиване и по-малко термични обработки.
18 Окт 2011, 20:40
моята коса не се утежнява от кристалите, защото ги нанасям само в краищата след измиване на косата. А за вече цъфнали краища освен ножицата нищо не помага
18 Окт 2011, 22:26
Избирайте подстригване с гореща ножица
18 Окт 2011, 23:17
редовното подстригване, набавяне на полезни минерали и витамини, което ще рече пълноценна храна, избягване на сериозно третиране на косата. И най-вече посещаване на фризьор - специалист, който най-точно ще даде съвет за косата ви след като види състоянието й.
16 Юни 2012, 12:49
Косата ми не цъфти, но изсъхва много в краищата а корените са мазни. Търся продукт подходящ за моя тип коса, тъй като скоро ми предстои почивка на море, а слънцето е бич за косата. Моля ви помогнете!
18 Юни 2012, 12:01
Bella написа:Аз съм ползвала крем за коса с течни кристали, но ми утежнява косата.Но не, че ми цъфти косата, а защото я изправям и така я предпазвам при термична обработка.
Препоръчвам ти серума на PHYTO против цъфтящи краища на косата. Много лесно се използва и бързо дава резултат

Нанася се върху подсушена коса, единствено по краищата и има дори антистатичен ефект.

- Phyto_serum.jpg (27.04 KiB) Прегледано 3603 пъти
21 Юни 2012, 13:44
За да не цъфти косата, е необходимо да се полагат грижи и отвън, и отвътре. Само с подстригване на нацъфтелите крайчета няма как да стане. Срещу цъфтеж на косата много помага маслото от пшеничен зародиш или зехтин 2-3 часа преди да си измиете косата. Също така не е препоръчително да се реше, докато е мокра или да се суши със сешоар. Правете си маска за коса, която да подхранва косъма в дълбочина и пийте витамини за коса, кожа, и нокти. Хапвайте плодове и зеленчуци и след всичко изброено няма начин да не се справите с нацъфтелите крайчета