Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
05 Юни 2015, 15:07
Удобните обувки наистина са най-важите за доброто усещане в краката, което ще имате, не бива да се пренебрегва това !
21 Яну 2016, 17:18
Повдигането на краката също помага много при подуване, отпуска и нещата вече не са чак толкова не-розови.
03 Фев 2016, 11:18
Ако постоянно са ти подути краката според мен работата отива към лекар.
16 Мар 2016, 02:18
Зависи какво причинява подуването-лично на мен ми помогна свалянето на няколко килограма,2 опаковки лимфомиозот за раздвижване на лимфата и безценните сандалки rieker-в рекламата са с анти-стрес подметки-въпреки 7 см.ток.
Само да си призная :-) работата ми е доста ограничена от към движения, 15 кг над нормалните съм и с Hallux valgus или по-известен като кокалче на палеца на ходилото,а с тези сандалки и в най-горещото време нямах проблем да си ги нося по 10-12 часа.
16 Мар 2016, 10:27
asd999 написа:Зависи какво причинява подуването-лично на мен ми помогна свалянето на няколко килограма,2 опаковки лимфомиозот за раздвижване на лимфата и безценните сандалки rieker-в рекламата са с анти-стрес подметки-въпреки 7 см.ток.
Само да си призная :-) работата ми е доста ограничена от към движения, 15 кг над нормалните съм и с Hallux valgus или по-известен като кокалче на палеца на ходилото,а с тези сандалки и в най-горещото време нямах проблем да си ги нося по 10-12 часа.
Интересно за лимфомиозота! :) Би ли разказала повече с каква цел го вземаше?
17 Мар 2016, 00:29
"Интересно за лимфомиозота! :) Би ли разказала повече с каква цел го вземаше?"
От детските години спортувах много и до преди 6 г. поддържах форма-все още ми "личи"-особено в краката.Преди няколко години смених работата и се заковах на стола по 8-10 часа,а с този заседнал начин на живот качих килограмите-да си призная все не намирам време за спорт.От рязкото напълняване(8 кг. за месец и половина)имах проблем с кръвното и с едни доста неприятни усещания в мускулите особено в краката,както и подуване-особено вечер обувките(ток задължително) ми отесняваха,а в топлия сезон беше нетърпимо.Опитах да си направя изследвания да установя от какво пълнея,но сагата със здравната система не е за разправяне-повече от ясно е,че ми липсва движението.Възрастта не е извинение макар да се извинявам и с нея.Та по повод някаква настинка посетих познат лекар-хомеопат и споделих и тези си неволи.Предполагах,че задържането на вода е причина за напрежението и оттока,но той доста нашироко ми обясни значението на обездвижването и лимфния дренаж-предписа ми Лимфомиозот -хомеопатичен продукт-има подробна информация за него.Още с първите 2 таблетки усетих облекчение-дори неусетно смъкнах няколко килограма и кръвното ми се оправи.А и към обувките вече се отнасям с особено внимание -с подметките "анти-стрес" и "кокалчетата" ми не се обаждат-токчетата са като "кецки" :-)
17 Мар 2016, 11:03
Аз имам един оток, много сериозен. Чудя се дали би имало нещо общо с лимфния застой, който ми каза и ендокринолога ми, но никой не се е заемал да ме изследва или да постави диагноза. След раздвижване се чувствам много добре и усещам обкелчение, нямам никаква тежест.Понякога усещам пареща болка за секунди, които отминава. Ще взема да си купя лимфомиозот да пробвам дали ще получа подобрение и отока ще намалее.
17 Мар 2016, 23:29
Snejna написа:Аз имам един оток, много сериозен. Чудя се дали би имало нещо общо с лимфния застой, който ми каза и ендокринолога ми, но никой не се е заемал да ме изследва или да постави диагноза. След раздвижване се чувствам много добре и усещам обкелчение, нямам никаква тежест.Понякога усещам пареща болка за секунди, които отминава. Ще взема да си купя лимфомиозот да пробвам дали ще получа подобрение и отока ще намалее.

Хубаво би било да откриеш какво точно предизвиква оттока и има ли опасност проблема да се задълбочи или да причини други поражения-зависи и къде се намира.Възможно е да е нещо съвсем елементарно например:неправилна стойка,навици,тегло,хранене,облекло...,но е ясно че трябва да се намери решение.Опитай с лимфомиозот- едва ли ще навреди,но щом се повлияваш и от повечко движение-без паника-проблема вече е наполовина решен :-)
21 Мар 2016, 12:28
Snejna написа:Аз имам един оток, много сериозен. Чудя се дали би имало нещо общо с лимфния застой, който ми каза и ендокринолога ми, но никой не се е заемал да ме изследва или да постави диагноза. След раздвижване се чувствам много добре и усещам обкелчение, нямам никаква тежест.Понякога усещам пареща болка за секунди, които отминава. Ще взема да си купя лимфомиозот да пробвам дали ще получа подобрение и отока ще намалее.

То направо такива проблеми нямат решение. Хващай се и отивай в някоя болница да ти пускат изследвания и да те преглеждат лекарите, иначе няма начин, ако чакаш личния лекар да те насочи на някъде.
19 Апр 2016, 09:15
Lollipop написа:Snejna написа:Аз имам един оток, много сериозен. Чудя се дали би имало нещо общо с лимфния застой, който ми каза и ендокринолога ми, но никой не се е заемал да ме изследва или да постави диагноза. След раздвижване се чувствам много добре и усещам обкелчение, нямам никаква тежест.Понякога усещам пареща болка за секунди, които отминава. Ще взема да си купя лимфомиозот да пробвам дали ще получа подобрение и отока ще намалее.

То направо такива проблеми нямат решение. Хващай се и отивай в някоя болница да ти пускат изследвания и да те преглеждат лекарите, иначе няма начин, ако чакаш личния лекар да те насочи на някъде.
Да, това съм планирала, че иначе няма как да стане, след празниците заминавам.

Надявам се да няма нищо сериозно.