Станислава Чуринскиене в „Хеликон-Стара Загора”

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

Станислава Чуринскиене в „Хеликон-Стара Загора”

Мнениеот FramarAdmin2 » 06 Окт 2011, 09:29

След успешното представяне на третия й роман„Хванаха ме да крада” в София, Бургас и Пловдив, Станислава Чуринскиене Винчуне ще представи книгите си и в "Хеликон-Стара Загора". Срещата й с почитателите й ще бъде на 12 октомври, сряда, от 18,30 ч. Тя е един от най-необичайните нови български автори. Заради характерния й нордически стил на трите й романа *(„Бог да благослови Стю” 2007, „Second Life” – 2009, „Хванаха ме да крада” 2011), в Литва са на път да я обявят за свой писател. „Хванаха ме да крада” вече предизвика яростни дискусии в интернет заради любопитния социологически елемент в съдържанието му. Станислава прекарва почти две години в различни форуми и изследва какви теми вълнуват съвременната, градска жена и за да илюстрира акцентите в сюжета, между отделните глави включва фрагменти от дискусии в известни форуми. Романът е маскиран като леко неприлична любовна история, но всъщност е разказ за това как съвременните средства за комуникация ни заставят да бъдем прозрачни. Запратена в киберпространството, всяка дума може да бъде възстановена, прочетена от най-неподходящия реципиент и използвана срещу автора й. Тъкмо това се случва на героите в „Хванаха ме да крада”. Авторката има интересна професионална биография. Дълго се опитва да съвмести двете си професии – психология и журналистика.
Тя е сред създателите на първата българска защитена работилница – кафене за хора с тежки психични заболявания, сътрудничейки едновременно на много български и англоезични издания. В момента живее в Брюксел и е политически
кореспондент за български медии. Сътрудник е и на сп. ЕВА. Станислава си спечелва публичност с романа „Second Life“. За него БНТ заснема рийсетминутен документален филм. Качен в интернет, той регистрира 15 000 оригинални гледания за 48 ч. Романът разказва за една все по-разрастваща се група, наречена от авторката „интернет емигранти“ – хора, която практически живеят в Мрежата, за сметка на офлайн контактите. Преди да се захване с написването на „Секънд лайф“, се затваря в ателие и в продължение на почти 6 месеца общува само онлайн, без да излиза от вкъщи.
Книгата излиза в Литва чрез издателство „Baltos lankos“, предстои и публикуването й в Латвия, Норвегия и Полша.
Администратор на forum.framar.bg
Аватар
FramarAdmin2
 
Мнения: 245
Регистриран на: 18 Мар 2011, 11:17

Re: Станислава Чуринскиене в „Хеликон-Стара Загора”

Мнениеот petyo62 » 12 Сеп 2019, 10:06

Стана ми интересно. Книгите на тази писателка могат ли да се намерят все още в книжарниците?
petyo62
 
Мнения: 222
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 12:18

Re: Станислава Чуринскиене в „Хеликон-Стара Загора”

Мнениеот iriny » 12 Сеп 2019, 10:44

petyo62 написа:Стана ми интересно. Книгите на тази писателка могат ли да се намерят все още в книжарниците?


Повечето от книгите на Станислава Чуринскиене могат все още да се намерят в книжарниците на "Хеликон". Само май "Second life" не е в наличност.
iriny
 
Мнения: 388
Регистриран на: 07 Авг 2019, 12:17


Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта