На мен често ми се случва да изрязвам мухлясалата част от плодовете и зеленчуците, като останалото го използвам по предназначение, дали ще го готвя или хапвам директно - няма значение.
Досега нищо не ми е ставало и не мисля, че занапред мога да пострадам от мухъл, особено при положение, че плодовете са изчистени и измити! Вие как смятате, можем ли да си навредим, хапвайки нелеко нагнил плод или зеленчук
Скоро се зачудих дали това е правилно, понеже бях на гости на една приятелка, която изхвърля всичко, което леко е започнало да нагнива, т.е. кажи речи цели ябълки, заради няколко точици, например. Тогава ми обясни, че той мухълът би могъл да е опасен, дори имало такъв, който довежда до вид рак, а на мене чак не ми се вярваше!